Ambalajele inteligente, un trend nou

Ambalajul inteligent va juca un rol foarte important in viitorul FMCG, inclusiv produsele lactatedeoarece companiile reduc pierderile print-ro calitate mai buna; produse care dureaza mai mult si o noua tehnologie care reduce preturile materiilor prime, informeaza Dairy Reporter.
Dr. Joe Kerry, seful departamentului de Ambalaje pentru Alimente a Universitatii Cork College din Irlanda explica in noua sa carte care atinge subiectul si enumera cateva nume in acest domeniu de la DSM si firma olandeza Shieltron.
Ambalajul inteligent inglobeaza doua mari categorii, explica acesta. Ambalajul activ care inseamna incorporarea de aditivi in pachete atasate ambalajului sau incorporate in materialul ambalajului pentru a mentine calitatea sau a extinde viata produsului la raft.
Ambalajul inteligent simte proprietatile alimentelor ambalate si informeaza producatorii, retailerii si consumatorii despre starea produsului- exemplu fiind etichetele si chip-urile RFID; indicatorii de temperatura TTIs sau ambalaje care pot elibera un contaminant.
Dar, in ciuda dezvoltarilor tehnologice semnificative din ultimii 30 de ani, Kerry spune ca aplicatiile ambalajului intelligent sunt tot la inceput, din cauza atitudinii pasive a autoritatilor de reglementare care sufoca dezvoltarea si din cauza esecului dezvoltatorilor de a se angrena cu retailerii, si invers.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *