Amaro Lucano achiziționează pachetul majoritar de acțiuni la Mancino Vermouth

Amaro Lucano achiziționează pachetul majoritar de acțiuni la Mancino Vermouth

Producătorul italian de lichior de plante Amaro Lucano 1894 a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni la compania Mancino Vermouth, potrivit unui raport din cotidianul Corriere della Sera.

Mutarea va permite lui Amaro Lucano 1894 să-și extindă portofoliul de produse cu șapte etichete de Vermut produse în regiunea Piemont.

Conform termenilor acordului, fondatorul companiei și inventatorul de produse Giancarlo Mancino va păstra funcția de director, cu responsabilitatea dezvoltării afacerii.

Produs dintr-o selecție de 40 de condimente și alte ingrediente combinate cu cele mai bune vinuri italiene, Mancino Vermouth este folosit ca ingredient principal în majoritatea cocktail-urilor.

Achiziția reprezintă un nou pas în relația profesională de lungă durată a celor doi proprietari – Giancarlo Mancino (Vermut Mancino) și Leonardo Vena (Lucano 1894).

Mancino Vermouth are o prezență puternică pe piața de lux on-trade și în Asia, cu 90% din cifra de afaceri provenind de pe piețele externe (peste 50% în Orientul Îndepărtat și SUA).

La rândul său, Amaro Lucano 1894 este un important producător și distribuitor italian istoric de băuturi spirtoase.

Pe lângă faimosul Amaro, produce 15 etichete de băuturi spirtoase la cele două fabrici ale sale din Pisticci Scalo și Vico Equense, inclusiv Limoncetta di Sorrento, un limoncello de înaltă calitate făcut cu lămâi de Sorrento de la Sorrento IGP Consortium.

În 2018, Coca-Cola HBC Italia a devenit distribuitorul exclusiv în Italia pentru băuturile spirtoase deținute de Gruppo Lucano, inclusiv mărcile sale cheie Amaro Lucano, Sambuca Lucano, Lucano Coffee, Lucano Limoncello, precum și Limoncetta, F.lli Vena, Grappa Barocca și Grappa Passione Bianca.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *