Alimentele nootropice, o nouă modă a nutriției ”cu beneficii”

Alimentele nootropice, o nouă modă a nutriției ”cu beneficii”

În fiecare zi, peste tot, tot mai mulți oameni apelează la alimente și băuturi inovatoare, pentru a-și spori memoria, concentrarea, atenția și nivelul de energie și, în special, în timpul pandemiei, pentru a-și gestiona starea de spirit și bunăstarea, se afirmă într-o informare transmisă de International Food Information Council (IFIC), redacției infoALIMENT Magazin.

„În ultimii ani industria a introdus un nou cuvânt la modă pentru a descrie acest spațiu: Nootropics, care descrie un segment în creștere de afaceri și căruia îi acordă atenție”, spune Julian Mellentin, autorul unei noi strategii de informare pe această temă.

Nootropii sunt substanțe luate pentru a îmbunătăți funcția cognitivă sau performanța mentală la oamenii sănătoși, lucru pe care toată lumea le dorește. Potrivit unui sondaj realizat de International Food Information Council (IFIC), o treime dintre consumatori caută beneficii de memorie, concentrare și cunoaștere din alimentele și băuturile lor.

Dar, deși există o cerere puternică a consumatorilor pentru beneficiile lor, mărcile nootropice nu funcționează la fel de bine cum sperau proprietarii lor; de fapt, majoritatea eșuează.

„Am scris acest Strategy Briefing pentru că nootropics este o zonă cu risc foarte ridicat, care este dificil de gestionat pentru companii și este important să vedem trecutul înșelător care domină această zonă”, explică Mellentin, un expert în industria alimentară care este director de consultanță The New Nutritional Assistence.

„Provocarea de a livra un produs care are un gust bun, care oferă un beneficiu și care este convenabil, a reprezentat o barieră majoră în calea succesului în această categorie”, spune el. „Produse precum băutura de coacăze negre, care îndeplinesc aceste două cerințe, sunt rare. Produsele de succes folosesc de obicei ingrediente pe care consumatorii le înțeleg și acceptă, de la cofeină la vitamine din grupa B. ”

„Dacă alegeți ingrediente precum ciupercile cordyceps sau tulsi, aveți o provocare majoră de familiaritate scăzută a consumatorilor. Acest lucru face dificil pentru oricine, cu excepția unei nișe de oameni activi în sănătate, care să creadă în beneficiul pe care îl oferă produsul dumneavoastră”, spune Mellentin.

„Folosirea ciupercilor cordyceps, de exemplu, este o alegere strategică, fie pentru a fi o marcă de nișă, fie, dacă ambițiile sunt prea mari și strategia greită, pentru a comite sinucidere comercială”, adaugă el.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *