Alimente inovatoare prezentate ca Lucrări de licență la USAMV Cluj-Napoca

Alimente inovatoare prezentate ca Lucrări de licență la USAMV Cluj-Napoca

Zeci de produse pe cât de inovatoare, pe atât de gustoase au fost prezentate vineri, 27 mai 2022, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenții de la Facultatea de Științași Tehnologia Alimentelor (STA), la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Alimentului.

Între produsele pregătite de aceștia se regăsesc și cele cu care au câștigat numeroase medalii la Saloane Internaționale de Inventică, precum ProInvent 2021.

Printre preparatele care vor fi prezentate se numără: ravioli molecular cu microsfere din subproduse alimentare, bere Sweet Stout cu infuzie de fistic și vanilie, ”ForrestPaste” (produs alternativ la pate), ciocolată vegană cu plante medicinale, biotrufe pentru diabetici, șuncă de porc cu adaos de pudră de aronia, înghețată vegetală îmbogățită cu probiotice, băutură fermentată cu suc de struguri și ghindă, iaurt cu extract de păpădie și pulbere din coji de banane.

Cele 54 de produse au fost împărțite în șapte categorii, iar acestea au fost jurizate de reprezentanți ai optsprezece firme interesate de inventivitatea studenților la ediția din acest an.

Vizitatorii au fost invitați să guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obținute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare și urmăresc promovarea unei alimentații sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *