Alfredo Seafood: Interesul pentru produsele sanatoase este in crestere

Comunicat Interesul mediului de afaceri pentru nisa de peste si fructe de mare a crescut in mod simtitor fata de anii trecuti, este concluzia reprezentantilor Alfredo Seafood, in urma participarii la editia din 2017 a Indagra Food Carnexpo. Evenimentul s-a incheiat pe data de 29 octombrie si este cea mai mare expozitie dedicata industriei carnii si alimentare, precum si producatorilor de echipamente utilizate in agricultura, viticultura si zootehnie.
Consider ca editia din 2017 a Indagra a fost cea mai reusita din ultimii cinci ani, din punct de vedere al interesului manifestat de mediul de afaceri. Am initiat discutii interesante cu posibili parteneri pe plan local, dar si din tari ca Republica Moldova si Serbia si ma bucura extrem de mult sa vad ca interesul pentru categoria de produse sanatoase, unde se gaseste si pestele pe unul dintre locurile fruntase, este in crestere, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, fondator al Alfredo Seafood.
Crestere estimata de 100 milioane de euro, pentru piata de peste si fructe de mare in 2017. Piata de peste si fructe de mare isi continua cresterea inceputa inca din 2013, urmand sa ajunga la o valoare de aproximativ 450 milioane de euro la finele lui 2017, conform estimarilor Alfredo Seafood. Daca prognoza se dovedeste corecta, ar insemna o crestere de 100 milioane euro fata de cifra inregistrata in 2016.
Peste 530 de companii din 24 de tari au participat la editia din acest an a Indagra Food Carnexpo, iar in ceea ce priveste producatorii si distribuitorii de carne si produse din carne, cei mai multi jucatori au venit din zona produselor din porc si pui, fapt oglindit si de consumul autohton care se situeaza, la nivel anual, la circa 60 kg/cap de locuitor pe segmentul carnii de porc, 30 kg/capita pentru carnea de pui si abia 6 kg/capita pentru peste. Asadar, chiar daca piata de peste si fructe este intr-un proces ascendent, pe fondul cresterii puterii de cumparare si al interesului din ce in ce mai ridicat pentru alimentatia sanatoasa, consumul se situeaza inca la un nivel modest fata de media europeana care este de 15 kg/capita pe an.
Alfredo Seafood a expus in cadrul Indagra Food Carnexpo 2017 o selectie de produse proaspete din recent lansata gama Gata de Gatit, ambalate in vacuum, prin tehnologia skin. Aceasta modalitate de ambalare prelungeste valabilitatea produsului la raft cu 50%, mentinand prospetimea si toate proprietatile nutritive initiale. In centrul standului Alfredo Seafood s-a aflat, expusa pe un pat de gheata, o selectie de pesti exotici: de la peste grouper la unditar, dorada salbatica, lup de mare, homari si peste spada.
Alfredo Seafood va continua, in viitorul apropiat, atat procesul de consolidare pe piata locala, concentrandu-se pe gama Gata de Gatit, cat si intrarea pe pietele din Europa de Est, in special in zona Balcanilor.
Alfredo Seafood este o marca care deja are o traditie solida pe piata romaneasca si care a ridicat standardele de calitate extrem de sus: aducem doar peste curat, din cele mai bune zone, iar produsele comercializate sub aceasta marca nu contin glazura si nu sunt injectate sau tratate cu polifosfati. Interesul ridicat pe care l-au suscitat produsele noastre la aceasta editie a Indagra Food Carnexpo, mi-au intarit convingerea ca 2018 va fi un an al cresterii accelerate a afacerii noastre, a subliniat Mihai Cristian Darmanescu.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *