AHK România încurajează inițiativa de implementare a modelului „Kurzarbeit”

AHK România încurajează inițiativa de implementare a modelului „Kurzarbeit”

După cum se arată într-un comunicat primit la redacția infoALIMENT Magazin, mediul de afaceri româno-german susține și încurajează intențiaGuvernului de a implementa modelul „Kurzarbeit” pentru susținerea companiilor din România.

Deja, de la debutul pandemiei AHK România a subliniatîn mai multe rânduri prin reprezentanții săi și pe diverse canale importanța și necesitatea acestei măsuri, bazându-se pe experiența altor state, în special Germania, unde funcționează cu  succes de mai bine de un secol. Între timp mai multe state europene au introdus modelul german.

Este o măsură de susținere a economieiabsolut necesară în această perioadă, pentru a putea trece cu bine prin criza actuală și ne bucurăm că Guvernul a decis să aplice acest sistem de muncă flexibilă.

„Mai ales acum este important să nu se ajungă la concedieri și angajații nu piardă contactul cu locul de muncă”, spune Dragoș Anastasiu, Președintele AHK România. Și exact asta se realizează prin acest sistem.

Suntem în continuare deschiși la dialog și dorim să ne implicăm în definitivarea cadrului legal, alături de partenerii sociali.

Pentru că fără încrederea între partenerii sociali acest mecanism nu poate să funcționeze. Stăm așadar la dispoziția Guvernului pentru a formula constructiv și a finaliza textul de lege pentru implementarea rapida a sistemului „Kurzarbeit” în România.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *