AHK: La Reșița se va construi o nouă fabrică de electrocasnice

AHK: La Reșița se va construi o nouă fabrică de electrocasnice

Camera de comerț română-germană AHK informează că firma germană EMZ, cu sediul în Nabburg, Bavaria, a decis să înființeze o nouă unitate de producție în Reșița.

Proiectul de investiție al companiei bavareze în valoare de circa 5 mil. EUR înseamnă pentru oraș într-o primă fază între 50 și 100 de noi locuri de muncă, respectiv 500 de locuri de muncă în perspectivă.

În același timp înseamnă încă un partener de afaceri local important, care pe viitor dorește să colaboreze îndeaproape și cu Centrul Universitar UBB din Reșița. Producția urmează să înceapă în toamna anului 2022.

EMZ, producător german de produse de tehnologii electrocasnice, inclusiv pentru horeca, și de mediu, construiește o unitate de producție cu o suprafață de aproximativ 3.000 mp în parcul industrial al orașului. „Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale.

Unul dintre factori a fost cu siguranță sprijinul oferit de administrația locală. Dar, mai presus de toate, sprijinul foarte profesionist, obiectiv și de încredere din partea echipei AHK ne-a ajutat foarte mult în procesul de luare a deciziei”, spune Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la emz.

Echipa AHK Romania, care a sprijinit îndeaproape multe proiecte de investiții germane în trecut și a colaborat cu administrațiile locale, bazându-se pe încredere reciprocă, are mulți ani de experiență în susținerea proiectelor de investiții ale companiilor germane în România.

„Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani.

Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. Relațiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activități și servicii de consultanță, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale”, a declarat directorul general al AHK, Sebastian Metz.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *