Acordul Stevia: Ingredion preia 75% din participația controlată de PureCircle

Acordul Stevia: Ingredion preia 75% din participația controlată de PureCircle

Compania Ingredion este pregătită să achiziționeze un pachet de control de 75 la sută din activele PureCircle, un producător de ingrediente din frunze de stevia „de generație viitoare” din SUA, preluare denumită de presa internațională de specialitate, drept ”Acordul Stevia”.

Reducerea zahărului face parte din strategia de creștere a Ingredion, furnizorul de ingrediente considerând stevia ca produs principal.

PureCircle are un palmares dovedit, pentru producerea de stevia pe bază de plante, în timp ce acesta este cel de-al doilea anunț semnificativ al lui Ingredion, după ce a informat mediul business alimentar mondial, despre planurile sale de a construi o instalație de amidon modificat, integrată în China.

Acordul de preluare trebuie să se încheie în a doua jumătate a anului 2020, sub rezerva aprobării acționarilor PureCircle și primirii aprobărilor de reglementare necesare. Până la finalizarea achiziției, Ingredion și PureCircle vor rămâne companii independente, independente, cu portofolii de produse separate și echipe de vânzare.

„Modelul global de introducere pe piață al Ingredion, combinat cu expertiza noastră de formulare va fi extrem de complementar cu capacitățile PureCircle.

Avem un respect extraordinar pentru afacerea pe care PureCircle și-a construit-o de aproape două decenii și suntem încântați să le întâmpinăm în familia Ingredion. Suntem pregătiți să susținem această nouă fază de creștere cu soluțiile durabile și durabile ale steviei ”, spune Jim Zallie, președinte și CEO la Ingredion, pentru Food Ingredients First.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *