Acord pentru dezvoltarea pieței europene a probioticelor pentru femei

Acord pentru dezvoltarea pieței europene a probioticelor pentru femei

După cum informează NutraIngredients, Lallemand Health Solutions și Proge Farm finalizează un acord de licențiere pentru comercializarea Lactobacillus plantarum P17630 (Proge 17630), o tulpină probiotică care acoperă mai multe condiții de sănătate ale femeilor.

Acordul de licență se va aplica în țări precum Franța și Cehia, precum și teritoriile din Asia și America și comercializează o tulpină, care abordează sănătatea vaginală, în special candidoza vulvovaginală recurentă.

În timp ce formularea sa orală este acum autorizată Lallemand Health Solutions, Proge Farm propune, de asemenea, L. plantarum P17630 (Proge 17630) ca ingredient activ al unui remediu pentru utilizarea vaginală în capsulele softgel.

„Sănătatea femeilor câștigă mai multă importanță pe piața probioticelor, deoarece consumatorii caută din ce în ce mai multe modalități naturale de a avea grijă de sănătatea lor intimă”, spune Isabelle Champié, vicepreședinte de vânzări și marketing la Lallemand Health Solutions.

„Mai mult, cu această tulpină specifică, va fi și mai ușor să o faci cu o doză zilnică luată pe cale orală (5 miliarde de unități de formare a coloniei pe zi (CFU / zi).”

Potrivit Lumina Intelligence, femeile apelează la probiotice ca o alternativă naturală la soluțiile convenționale, în special acolo unde apar dureri și infecții recurente, precum cele legate de sănătatea vaginală.

Analiza suplimentară a celor 252 de produse probiotice pentru femei care au inclus suplimente, sucuri și produse cosmetice în 20 de țări cercetate, a găsit L. Acidophilus, L. Rhamnosus și L. Plantarum printre cele mai populare zece specii.

Împreună cu Lallemand, firmele care lucrează cu diferite tulpini de L. Plantarum includ Probi, SuPrit, Nutritie & Biosciences și AB biotice din Suedia.

L. plantarum P17630 (Proge 17630), este izolat de o floare vaginală sănătoasă, jucând un rol în susținerea și menținerea echilibrului unei microflore vaginale normale.

Tulpina are o serie de beneficii pentru sănătatea vaginală, de la a ajuta la menținerea echilibrului vaginal adecvat până la utilizarea în combinație cu tratamente convenționale pentru candidoză (anti-fungice).

Ca urmare, femeile au observat o îmbunătățire a candidozei, cu o scădere a simptomelor, inclusiv mai puțin umflături, roșeață, arsură sau mâncărime. Tulpina poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de reapariție a candidozei.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *