AB InBev și Coca-Cola vor înființa un ”Accelerator de dezvoltare durabilă”

AB InBev și Coca-Cola vor înființa un ”Accelerator de dezvoltare durabilă”

Retail Detal precizeaza ca ”100+ Accelerator” vrea să ajute start-up-urile axate pe durabilitate să facă o diferență reală în lanțul de aprovizionare. Reprezentanții AB InBev și Coca-Cola explică cum în acest podcast Rabobank Liquid Assets.

Anul trecut, AB InBev, Coca Cola, Colgate-Palmolive și Unilever – patru dintre cele mai mari companii CPG din lume – au decis să colaboreze pentru a rezolva unele dintre cele mai spinoase probleme de sustenabilitate, printr-o inițiativă numită 100+ Accelerator.

În acest episod al Podcastului Rabobank privind activele lichide – pe care îl puteți găsi mai jos – Molun Zhang de la The Coca-Cola Company și Carolina García Arbeláez de la AB InBev discută cele mai mari provocări de sustenabilitate ale companiilor lor – și modul în care acceleratorul ajută la rezolvarea acestora.

De la scară pilot la scară comercială

În esență, 100+ Accelerator este o platformă care ajută aceste corporații să identifice și să piloteze tehnologii durabile, în timp ce sprijină și antrenează startup-urile care le-au creat.

În fiecare an, aceste patru mari companii lucrează împreună pentru a-și identifica cele mai presante provocări în materie de sustenabilitate – unele exemple includ economia circulară, agricultura inteligentă, administrarea apei și acțiunile climatice – și invită startup-urile să aplice la program.

Organizatorii spun că 100+ Accelerator a primit mii de cereri de la startup-uri de la înființare, dar doar 30-40 de startup-uri sunt selectate pentru a participa în fiecare an.

Spre deosebire de majoritatea programelor create pentru a ajuta corporațiile mari să se implice cu startup-uri (cum ar fi fondurile de capital de risc corporative), 100+ Accelerator nu este în prezent concentrat să ia o acțiune de proprietate în startup-urile care participă la program.

În schimb, fiecare startup este atribuită unuia dintre cei patru parteneri corporativi și primește până la 100.000 USD, fără acțiuni, pentru a executa un proiect pilot în lanțul de aprovizionare al acelei companii.

Scopul declarat al programului este de a ajuta startup-urile să absolve programul pilot și să treacă la un contract comercial mai mare.

„Ne dorim cu adevărat ca inovația în sustenabilitate să ajungă la scară mai rapidă și aceasta este, pentru noi, definiția noastră de accelerator”, a spus Molun Zhang, senior manager pentru cercetare și dezvoltare, experimentare și achiziții externe de tehnologie la The Coca Cola Company. „Nu este o accelerare monetară; este într-adevăr o accelerare fizică a tehnologiei la scară.”

De ce să lucrăm împreună?

100+ Accelerator a fost fondat în 2018 de către producătorul global de bere AB InBev, dar valoarea de a invita alte companii să participe la program a devenit rapid clară.

„Cu toții împărtășim aceleași provocări, așa că este foarte logic să colaborăm”, a explicat Carolina Garcia, Global Sustainability and Inovation Director la AB InBev și co-fondatorul 100+ Accelerator. „Sustenabilitatea nu poate fi competitivă pentru că suntem cu toții în aceeași barcă.”

Aceleași procese, aceleași provocări

Deoarece aceste companii mari împărtășesc multe dintre aceleași procese și provocări de durabilitate în cadrul lanțurilor lor de aprovizionare, lucrul împreună reduce costurile și efortul de testare a noilor tehnologii și inovații.

Se așteaptă ca AB InBev, Coca Cola, Colgate-Palmolive și Unilever să împărtășească rezultatele fiecărui pilot, iar odată ce un pilot este terminat, startup-urile de succes sunt încurajate să lucreze cu oricine aleg.

„Multe dintre startup-urile care lucrează cu noi în 100+ Accelerator sunt aplicabile pentru Coca Cola, Unilever, Colgate și AB InBev, dar poate [doar] unul dintre noi [va] pilota cu ei”, a continuat Garcia. „Atunci, dacă funcționează pentru AB InBev, ei bine, Coca Cola poate lucra cu ei după aceea.”

Startup-urile participante au, de asemenea, multe de câștigat din program. „Cu puterea noastră de cumpărare, cu amprenta noastră globală, putem ajuta o companie să se dezvolte într-un ritm pe care nu și l-au imaginat niciodată”, a spus Garcia în podcastul Liquid Assets.

Pe lângă pilot și expunere, fiecare startup din program primește instruire pe o varietate de subiecte, cum ar fi abilitățile de prezentare, negocierea contractelor și managementul financiar.

O poveste de succes

Un startup care a trecut cu succes prin 100+ Accelerator este EW Tech. EW Tech, care are sediul în Bogota, a dezvoltat un proces care utilizează un amestec de sare, apă și electricitate pentru a curăța și dezinfecta sticlele reutilizabile, numit și curățare în loc (CIP).

Sticlele reutilizabile reprezintă Majoritatea afacerilor AB InBev în Columbia, dar CIP procesează de obicei cantități mari de apă fierbinte combinate cu substanțe chimice dure, cum ar fi soda caustică și acidul azotic.

EW Tech și-a desfășurat pilotul cu AB InBev la una dintre fabricile lor regionale mai mici din Columbia. Rezultatele au fost foarte impresionante.

Potrivit doamnei Garcia, EW Tech a ajutat la reducerea consumului de apă în timpul CIP cu 80%, a redus dramatic consumul de energie (deoarece procesul nu necesita apă rece), a eliminat practic toate substanțele chimice dăunătoare din proces și a redus timpul de spălare cu 50%. Programul a avut atât de succes încât

AB InBev a extins rapid tehnologia la cea mai mare fabrică de bere din Columbia (reprezentând aproape 40% din producția totală de bere internă). De asemenea, fidel intenției programului, EW Tech lucrează acum cu sistemul de îmbuteliere al Coca Cola, precum și cu Pepsi, industria produselor lactate și chiar industria păsărilor de curte.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *