AB InBev criticată pentru că a decis continuarea producției de bere Leffe în Rusia

AB InBev criticată pentru că a decis continuarea producției de bere Leffe în Rusia

În timp ce companiile occidentale au părăsit Rusia una după alta, partenerul turc al AB InBev a decis să continue sa producă berea Leffe în șapte fabrici de bere rusești. Acest lucru duce la critici.

Imagine deteriorată

Decizia de a lansa berea de mănăstire Leffe pe scară largă în Rusia a fost luată de AB InBev Efes, societatea mixtă 50/50 dintre AB InBev și omologul său turc Anadolu Efes, care activează în Rusia și Ucraina.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, AB InBev a căutat să își cedeze interesul în societatea în comun și, de asemenea, să suspende licențele unor mărci precum Stella Artois, Hoegaarden și Budweiser.

Dar asta nu este atât de ușor: ambii parteneri de afaceri nu au ajuns încă la un acord. Între timp, AB InBev spune că nu poate împiedica lansarea rusă a Leffe de către Anadolu Efes, deoarece nu deține niciun pachet de control în asocierea mixtă. Acest lucru îl provoacă pe producătorul de bere cu daune considerabile de imagine.

Faptul că AB InBev este foarte supărată de caz este demonstrat de faptul că producătorul de bere renunță la beneficiile financiare ale societății mixte.

Potrivit unui expert în marketing, toată afacerea nu trebuie să fie o problemă mare pentru companie pe termen lung: „Înțeleg că oamenii sunt supărați, dar nu cred că belgianul obișnuit va bea o Leffe mai puțin din cauza asta” , relatează ziarul Het Nieuwsblad.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *