A fost inaugurat primul Punct Gastronomic Local din județul Harghita

A fost inaugurat primul Punct Gastronomic Local din județul Harghita

La Bilbor-Harghita, tânăra familie Sorin și Gabriela Vâlcan a inaugurat primul punct gastronomic local din nordul județului Harghita, sub numele „CASA VLC”.

La eveniment, alături de Sorin și Gabriela Vâlcan, membrii familiei și prietenii apropiați, au fost prezenți mai mulți oficiali locali, precum și oameni de afaceri din comuna Bilbor.

Participanții la această inaugurare au fost invitați de gazde să guste din produsele tradiționale ce se vor oferi din belșug la „Casa VLC”, tuturor celor care le vor trece pragul.

Preparatele culinare tradiționale naturale sunt produse fără substanțe chimice, după rețete originale, reprezentative, specifice Bilborului, respectând toate normele legislative, pentru ca sănătatea consumatorilor să nu fie pusă în pericol, păstrându-se valoarea nutritivă a acestora, gustul deosebit și prospețimea.

Gustul inconfundabil al mâncărurilor tradiționale care se prepară la „Casa VLC”, casă bilboreană, este dat de sufletul și dragostea puse de gazde în rețete și procesul de preparare, materiile prime provenind în mare parte, din gospodăria proprie, din alte gospodării din localitate, din împrejurimi sau din unități autorizate.

Gazdele se vor îngriji ca la diferite ocazii prilejuite de anumite sărbători, să ofere oaspeților obiceiuri tradiționale de la Bilbor, alături de plimbări cu căruța și sania trase de cai, plus alte forme de agrement tradiționale și bineînțeles muzica preferată, pentru toate gusturile și vârstele.

Reprezentantul Agenției Naționale a Zonei Montane de la ODM Toplița, domnul Gheorghe Hîrlav, a fost alături de tânara familie, prin acțiunile de consiliere permanentă, cât și prin formarea profesională a acestora, pentru activitatea ce urmează a o desfășura în punctul gastronomic local.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *