6 criterii de care tii cont la alegerea bioactivatorului

Calitatea bioactivatorilor este primordiala atunci cand sunt utilizati in epurarea apelor uzate menajere. Indiferent de sistemul de epurare, fie ca este vorba de fose septice conventionale sau ministatii de epurare complexe utilizarea de bioactivatori este necesara pentru un bun randament al acestora.
Alegerea bioactivatorului este dificila pentru cine nu este specialist in domeniu.
Iata cateva dintre greselile facute la alegerea unui biopreparat:
Mai mult nu inseamna mai bun
Concentratia de microorganisme trebuie sa fie minim 2*109 microorganisme/g. Degeaba adaugi o cantinate mare de produs in fosa septica daca continutul sau nu este suficient de concentrat pentru descompunerea materiei organice existente.
Nu toti bioactivatorii sunt la fel
Diferenta de pret este data intodeauna de tehnologia utilizata pentru obtinerea biopreparatelor. Siguranta si calitatea este obiectivul principal in procesul de obtinere a bioactivatorilor. Tehnologia si tipurile de microorganisme continute difera de la un produs la altul. Analizele de laborator au evidentiat ca bioactivatorii au un continut variat si diferit de tulpini microbiologice. Testele efectuate pe diferiti bioactivatori au aratat ca performantele sunt strans legate de continutul acestora.
Pretul cel mai mic
Conceptul de cel mai ieftin este inglobat in mentalitatea oamenilor si de cele mai multe ori cel mai ieftin este mult mai scump decat un produs de calitate.
Ex. Achizitionezi cel mai ieftin bioactivator il utilizezi timp de 6 luni, acesta nu are efectul dorit, mirosurile persista, materia organica acumulata nu se descompune, necesita vidanjare. Alegand un bioactivator ieftin, de calitate inferioara atrage costuri totale de intretinere mai mari.
Bioactivatorii sunt scumpi
Intradevar, daca analizam la rece, fara sa aducem in discutie alti factori, bioactivatorii sunt scumpi. Este scump sa arunci bani in canal!
Daca analizam problema in detaliu, ai urmatoarele beneficii utilizand un bioactivator de calitate:
– Dispar mirosurile provenite din canalizare sifon de pardoseala, toaleta, scurgerea de la dus
– Curatarea conductelor de canalizare din casa fara interventii mecanice
– Scade frecventa vidanjarilor
– Mirosurile din exterior provenite de la fosa septica/ministatia de epurare sunt inexistente
– Protejati mediul prin simpla utilizare a bioactivatorilor de calitate
O parte din beneficiile enumerate nu pot fi convertite in bani, nu putem da valoare materiala mirosului, stim doar ca fara mirosurile din fosa septica stam relaxati in gradina. Bioactivatorii de calitate te scapa de problema mirosurilor!
Utilizezi o data si gata!
Ca si orice organism are o durata de viata limitata. Imultirea microorganismelor in sistemul de epurare este lent, prin urmare, adaosul periodic de microorganisme este esential. Procesul de descompunere este mentinut la un nivel alert atat timp cat familiile de microorganisme sunt improspatate periodic.
Dozat constant, bioactivatorul actioneaza asupra materiei organice si o descompune.
Bioactivatorii sunt periculosi
Bioactivatorii nu prezinta un pericol pentru om sau mediul inconjurator. Sunt special conceputi pentru utilizarea lor in fose septice sau in statii de epurare. Nu necesita echipamente sau regimuri speciale de utilizare. Nu afecteaza flora si fauna si nu polueaza apa sau solul.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *