570 de milioane de euro, investite in energia eco

Energia verde a atras in primele cinci luni din acest an investitii de 570 mil. euro, in proiecte noi de 341 MW, potrivit datelor publicate de Transelectrica, rezultat de aproape cinci ori mai mic fata de prognozele avansate pentru acest an de catre Autoritatea Nationala de Regleshy;menshy;tare in domeniul Energiei ANRE , citata de Ziarul financiar.
In ianuarie anul acesta, ANRE spunea ca, pe baza autorizatiilor de infiintare care urmeaza sa expire in 2014, se vor monta 750 MW in proiecte solare, 1.200 MW in ferme eoliene, 70 MW in centrale hidroelectrice, 5,5 MW in centrale pe biogaz ?si 45 MW in centrale pe biomasa.
La acestea se adaugau centralele electrice cu puteri mai mici de 1 MW, care insa nu intrau sub supravegherea Autoritatii. In total, ANRE estima proiecte de peste 2.000 MW a caror valoare se ridica la peste 3 miliarde de euro.
Piata de energie verde a fost una dintre putinele care in perioada recesiunii au inregistrat o evolutie spectaculoasa. De exemplu, daca in 2009 funcshy;tionau numai 14 MW montati in turbine eoliene, la finalul lunii mai Romania avea peste 2.829 MW in astfel de centrale. Vara trecuta insa guvernul a decis ca pentru proiectele inregistrate de la 1 ianuarie 2014 se aplica o schema de sprijin redusa. Mai multe, pe www.zf.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *