5 miliarde de dolari pentru Shuanghui

Shuanghui International, cel mai mare producator chinez de carne de porc, vrea sa obtina aproximativ cinci miliarde de dolari printr-o oferta publica initiala IPO la bursa de la Hong Kong, posibila tranzactie urmand sa fie cea mai mare listare la bursa din Asia din acest an, transmite Dow Jones Newswires.
Oferta publica initiala va permite Shuanghui sa achite datoriile realizate in urma achizitionarii in 2013 a gigantului american Smithfield Foods Inc, pentru 4,7 miliarde de dolari. O sursa care a dorit sa-?si pastreze anonimatul a declarat pentru Dow Jones Newswires ca Shuanghui intentioneaza sa se listeze in aprilie la Hong Kong Stock Exchange. Listarea la bursa, aordm;teptata in trimestrul doi din 2014, va reprezenta un stimulent pentru activitatea bursei de la Hong Kong, care, in ultimii doi ani, s-a confruntat cu scaderea ofertelor pentru oferte publice initiale.
Daca compania chineza va obtine cinci miliarde de dolari in urma listarii, aceasta va fi cea mai IPO din Asia din ultimii doi ani, dupa listarea Japan Airlines Co, in valoare de 8,5 miliarde de dolari, din septembrie 2012, conform datelor companiei Dealogic.
In septembrie 2013, actionarii companiei americane Smithfield Foods prezenta ?si in Romania din anul 2004, cand a achizitionat fostul combinat Comtim din Timiordm;oara au aprobat preluarea companiei de catre firma chineza Shuanghui International Holdings Ltd.
Tranzactia, care evalueaza Smithfield Foods la 7,1 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, este cea mai mare preluare a unei companii americane de catre o companie chineza.
Pentru IPO, Shuanghui a angajat BOC International, Citic Securities International, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Standard Chartered ?si UBS, au declarat recent surse care au dorit sa-?si pastreze anonimatul.
In Romania, Smithfield Ferme este o companie de producere in sistem integrat a suinelor, care i?si desfaordm;oara activitatea in regiunea Banat, din anul 2004, ?si care este parte a Smithfield Foods, cea mai mare companie de creordm;tere a porcinelor ?si procesare a carnii de porc din lume. economica.net

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *