2,6 tone de deseuri, reciclate de Eco-Rom Ambalaje

Eco-Rom Ambalaje, cea mai importanta organizatie de preluare a obligatiilor de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje de la agentii economici, a reciclat, in cei 10 ani de activitate, aproximativ 2,6 de milioane de tone de deseuri de ambalaje. Astfel, organizatia a contribuit la salvarea a 5,2 milioane de tone de resurse naturale petrol, lemn, nisip, feldspat, minereu de fier, bauxita .
In anul 2004 am pornit un proiect extrem de ambitios pentru acea perioada: crearea un sistem inedit de colectare separata si reciclare a deseurilor de ambalaje in Romania. Acesta se bazeaza pe un parteneriat eficient intre industria producatoare de bunuri ambalate, operatori de salubritate, colectori de deseuri, reciclatori, autoritati locale si cetateni.
Practic, am unit toti actorii implicati in sistemul de gestiune a deseurilor pentru un deziderat comun: cresterea cantitatilor de deseuri reciclate, astfel incat Romania sa ajunga la nivelul celorlalte state europene, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje, noteaza Magazinul Progresiv.
Pe de alta parte, subliniem faptul ca Danone Romania s-a implicat activ, alaturi de Eco-Rom Ambalaje, in educarea consumatorilor, pentru reciclarea ambalajelor dar si pentru prezervarea mediului inconjurator, acest fapt datorandu-se liniei de sustenabilitate pe care compania a adoptat-o.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *