2013, un an pe profit. Meritul este al dumneavoastra!

Potrivit ultimelor date provenite de la Institutul National de Statistica, la finalul anului 2013, Romania va inregistra cel mai mare PIB de dupa revolutie. Cu alte cuvinte, avem motive de bucurie.
Dupa cum se cunoaste, o buna parte din pozitivul acestui an vine dinspre agricultura, dar si dinspre industria alimentara. Se dovedeste inca o data ca minima facilitare a afacerilor din zona de agro-industrie poate determina revigorarea intregii economii nationale. Sa nu ne bucuram prea mult, insa, pentru ca nu e cazul; mai sunt multe de facut.
Dar, daca e bine, atat cat e, atunci, meritul este al fermierilor romani si al tuturor celor care lucreaza in industria alimentara autohtona. Am spune, mai ales al celor din a doua categorie!, pentru ca ei se lupta cu nivelul urias al taxarii si impozitarii, ei se lupta cu nemernica de concurenta neloiala, ei se lupta cu hipermarket-urile, atunci cand negociaza contractele.
Sa recunoastem insa si meritul retail-ului, pentru ca el pare a fi cel mai mare contributor la bugetul national. Asa ca, oricate s-ar putea spune pe seama retailistilor, justificat sau nu, trebuie ca toata lumea sa le recunoasca meritul principal in determinarea cresterii consumului aducator de bunastare generala.
Una peste alta, anul 2013 pare a se termina mai bine decat 2012 si toti jucatorii din piata merita felicitari! Iar, daca guvernul se va tine de promisiune si va decide, la vara, diminuarea TVA-ului, macar pentru carne si lactate, atunci perspectivele pentru 2014 par a fi pline de speranta.
Alaturi intregii industrii, si infoALIMENT a traversat un an benefic. Iata, fostul catalog a fost transformat radical, devenind un adevarat compendium bianual al tuturor sectoarelor industriei alimentare romanesti dar si internationale. Totodata, site-ul www.infoaliment.ro a fost si el transformat radical, fapt care a bucurat pe toata lumea si, mai ales, pe beneficiarii muncii noastre.
si pentru noi, anul 2014 pare a fi plin de sperante bine argumentate de fapte. Conferinta Internationala Meat Milk a devenit deja un brand si, inca de acum, asteptam cu emotie deschiderea lucrarilor celei de-a III-a editii care va fi organizata in 2014 la finalul primaverii. infoALIMENT Magazin va reflecta in continuare activitatea industriei alimentare romanesti si mondiale, iar cele doua reviste de specialitate, Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, alaturi de publicatia infoFERMA, intregesc paleta noastra editoriala care va este pusa la dispozitie, atat ca suport informational, cat si ca oportunitate de afaceri.
Cu alte cuvinte, cu totii avem destule motive de bucurie, acum, la final de an. Agentia infoALIMENT Magazin va ureaza un Craciun si un An Nou fericit, iar anul 2014 sa aduca tuturor sanatate si profit! La Multi Ani!

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *