Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Porcii de Craciun au fost arvuniti inca din vara

4 Decembrie 2013 

Mai sunt trei săptămâni până la Crăciun și în curând se dă startul cumpărăturilor. Pentru masa tradițională, însă, mobilizarea a început din timp. Porcii din curțile țăranilor sunt arvuniți încă din vară, iar țuica făcută în casă e deja pe terminate. Sunt produse naturale și mult mai ieftine decât în magazine.Georgeta Marin crește în fiecare an porci pentru Crăciun. Are clienți fideli, care cumpără mereu de la ea. A avut 40 de purcei și i-a vândut aproape pe țoți. I-au mai rămas câțiva în coteț, pe care îi ține până la sărbători.Indiferent dacă au 80 sau 120 de kilograme, porcii crescuți la țară sunt foarte căutați. Ajută și prețul: 11 lei pe kilogram, în viu, sau 13 lei kilogramul, carcasă. La friptura tradițională de porc, merge și o țuică de casă.Tanti Dumitra face an de an țuică de corcodușe. A luat bani din bancă pentru un cazan nou, de care se folosesc și vecinii ei. Nu reușește, însă, să vândă prea multă, pentru că recolta de fructe n-a fost atât de bogată vara această.Țăranii care mai au, totuși, țuică la vânzare o vând acum cu 10 lei pe litru. Masa de Crăciun nu este completă nici fără un platou cu salată de boeuf. Mai ieftin decât în supermarket-uri, unde prețurile explodează, de obicei, în preajma sărbătorilor de iarnă. Mai ales atunci când vine vorba despre preparate tradiționale.(Mai multe, pe www.A1.ro)

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN