Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Porcii de Craciun au fost arvuniti inca din vara

4 Decembrie 2013 

Mai sunt trei săptămâni până la Crăciun și în curând se dă startul cumpărăturilor. Pentru masa tradițională, însă, mobilizarea a început din timp. Porcii din curțile țăranilor sunt arvuniți încă din vară, iar țuica făcută în casă e deja pe terminate. Sunt produse naturale și mult mai ieftine decât în magazine.Georgeta Marin crește în fiecare an porci pentru Crăciun. Are clienți fideli, care cumpără mereu de la ea. A avut 40 de purcei și i-a vândut aproape pe țoți. I-au mai rămas câțiva în coteț, pe care îi ține până la sărbători.Indiferent dacă au 80 sau 120 de kilograme, porcii crescuți la țară sunt foarte căutați. Ajută și prețul: 11 lei pe kilogram, în viu, sau 13 lei kilogramul, carcasă. La friptura tradițională de porc, merge și o țuică de casă.Tanti Dumitra face an de an țuică de corcodușe. A luat bani din bancă pentru un cazan nou, de care se folosesc și vecinii ei. Nu reușește, însă, să vândă prea multă, pentru că recolta de fructe n-a fost atât de bogată vara această.Țăranii care mai au, totuși, țuică la vânzare o vând acum cu 10 lei pe litru. Masa de Crăciun nu este completă nici fără un platou cu salată de boeuf. Mai ieftin decât în supermarket-uri, unde prețurile explodează, de obicei, în preajma sărbătorilor de iarnă. Mai ales atunci când vine vorba despre preparate tradiționale.(Mai multe, pe www.A1.ro)

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN