Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Merele romanesti sunt mai calitative decat cele din alte tari

3 Decembrie 2013 

Merele românești sunt mai dulci și conțin mai mulți compuși benefici decât merele provenite din alte țări, potrivit unui sudiu al Institutului Național de Cercetare IBA București, făcut la cererea Asociației Consumatorilor de Produse Alimentare „Optium Cibum”.„Asociația Consumatorilor de Produse Alimentare 'Optimum Cibum' a solicitat Institutului Național de Cercetare IBA București efectuarea unui studiu comparativ pe mai multe loturi de mere din soiurile Jonathan și Golden. Studiul a confirmat că merele românești sunt mai dulci și conțin mai mulți compuși benefici decât merele provenite din alte țări! La analiza organoleptică s-a evidențiat faptul că ambele soiuri crescute în România au aroma specifică mai intensă decât celelalte mere, iar senzația de dulce a fost confirmată prin determinari fizico-chimice”, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Consumatorilor de Produse Alimentare „Optimum Cibum”.Mai mult, la analiza fizico-chimică s-a constatat că Jonathanul românesc este cu 20% mai dulce decat Jonathanul polonez, iar conținutul de substanță uscată solubilă și cenușă (care indică prezența mineralelor și a diverșilor compuși) este cu 25%, respectiv 80% mai mare decât la Jonathanul polonez.La soiul Golden, merele românești sunt cu 22% mai dulci decât cele italiene și cu 14% față de cele turcești. De asemenea, substanța uscată solubilă este cu 13% mai mare decât la cele italiene și cu 5% față de cele turcești. Studiul, comandat de Asociația Consumatorilor de Produse Alimentare „Optimum Cibum”, face parte dintr-un amplu program de cercetare și monitorizare a pieței agro-alimentare românești (sursa www.recolta.eu).

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN