Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Articole din alimentatie

Mărcile private nu concurează cu brandurile consacrate

2 Decembrie 2013 
Cu o valoare a vĂąnzărilor anuale de aproximativ 1,2 miliarde de euro Ăźn 2012, categoria mărcilor proprii deținute de lanțurile de supermarketuri și hypermarketuri (numite și mărci private) devine din ce Ăźn ce mai importantă pe piața d [...]

Trendul anului in 2013, iaurtul grecesc

2 Decembrie 2013 
  Iaurtul a fost și va fi mereu un produs lactat aflat Ăźn topul preferințelor consumatorilor, atĂąt datorită gustului său acrișor unic și inconfundabil, cĂąt și datorită numeroaselor beneficii pe care el le prezintă pentru sănătate [...]

Îndulcitorii moderni

2 Decembrie 2013 
          Din punctul de vedere al inovației din domeniul ingredientelor, Ăźn prezent, industria alimentară stă sub semnul a trei trend-uri de bază : beneficiile pentru sănătate, ușurința Ăźn utilizare și avantajele economice. Dintr [...]

A apărut infoALIMENT MAGAZIN; un nou format, o nouă perspectivă

2 Decembrie 2013 
De mai bine de unsprezece ani, infoALIMENT este o prezență binecunoscută Ăźn Ăźntreaga industrie alimentară din RomĂąnia. Catalogul care poartă numele agenției, infoALIMENT a Ăźnsemnat o lungă perioadă de timp cel mai eficient instrument de [...]

Daniel Constantin: ”Am reușit să depășim câteva momente extrem de dificile!”

2 Decembrie 2013 
Privit și primit de neștiutori cu neĂźncredere, la preluarea mandatului, domnul Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a reușit Ăźn scurt timp să Ăźnlăture orice umbră de Ăźndoială asupra capacității sale manageriale și [...]

Utilizarea legală a cărnii de cal

29 Noiembrie 2013 
  Raportul anual (2009) al ANSVSA constată (prin examinarea 4597/25.05.09), referitor la un lot de carne de cal, etichetată și livrată ca provenind de la specia bovină, că este originară din Bulgaria, producător MEKOM. Fără valuri mediatice. [...]

Euro-opțiuni de dezvoltare pe piața cărnii

29 Noiembrie 2013 
Unul dintre cele mai importante și mai dinamice sectoare industriale europene, industria alimentară și a băuturilor implică peste 4 milioane de persoane, grupate Ăźn mai mult de 300.000 de companii. Vorbim despre un sector recunoscut ca exportator [...]

TVA-ul și lanțul slăbiciunilor politicilor guvernamentale

29 Noiembrie 2013 
Deși discuțiile cu privire la reducerea TVA la alimentele de bază au fost destul de dese și animate Ăźn ultimii doi-trei ani, nimic concret nu s-a realizat pĂąnă acum. Problema majoră este aceea că statul ar trebui să facă față Ăźntr-o primă fază [...]

Utilizarea monoxidului de carbon ca metodă de conservare a cărnii

28 Noiembrie 2013 
     În industria cărnii și a preparatelor din carne, unul dintre cele mai importante și mai sensibile aspecte ce privesc, deopotrivă, atĂąt procestorii, cĂąt și consumatorii, este calitatea. Este extrem de important ca produsul ce ajunge pe [...]

Eficientizarea obținerii preparatelor fierte și afumate în membrană

28 Noiembrie 2013 
   Vorbim despre preparate obținute din carne tocată și condimentată maturată, majoritatea mezelurilor fiind introduse Ăźn membrane naturale sau artificiale și supuse ulterior unor tratamente termice (pasteurizare, afumare, uscare), diferite Ăźn [...]

Echipamente de ambalare a produselor din carne

28 Noiembrie 2013 
Ambalarea prin vacuumare a produselor din carne, foarte larg răspĂąndită astăzi, poate asigura un termen Ăźndelungat de valabilitate și menținerea pentru o mai lungă perioadă de timp a calităților organoleptice ale acestora.   Cameră de [...]

Arome noi destinate fabricării băuturilor spirtoase

28 Noiembrie 2013 
Industria băuturilor alcoolice este cea mai dezvoltată și mai răspĂąndită dintre toate ramurile industriei alimentare, veniturile anuale obținute din acest domeniu fiind fabuloase. Indiferent de felul lor, băuturile alcoolice se consumă pe tot [...]

Biotehnologii de ultimă generație în fabricarea berii

28 Noiembrie 2013 
Asemănătoare, la origini, cu o grăsime groasă (nealcoolică, dar foarte hrănitoare), berea este o băutură slab alcoolizată, a treia ca popularitate mondială, după apă și ceai. În prezent, 20.000 de sortimente de bere sunt produse Ăźn lume, [...]

Producția de alcool industrial a fost constantă

28 Noiembrie 2013 
Mult mai rapid a crescut Ăźnsă producția de etanol utilizat drept combustibil.   Există destulă confuzie cu privire la producția și comerțul cu alcool industrial. Acest lucru poate fi surprinzător avĂąnd Ăźn vedere gama largă de utilizări ale [...]

Creșterea accizei la alcool ar putea frâna consumul de bere al românilor

28 Noiembrie 2013 
Pentru tot anul 2012, piața berii din RomĂąnia ar putea să fie Ăźn ușoară creștere comparativ cu 2011, fapt care ar Ăźnsemna că trendul descendent al consumului, Ăźnregistrat Ăźn 2009 și 2010 și continuat Ăźn primul trimestru din 2012, după ce [...]

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN