Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Campofrio Food Group a semnat împreună cu producătorul de tehnologii de procesare a cărnii EnWave un protocol de colaborare, prin care procesatorul european va achiziționa ultima tehnologie de uscare a produselor din carne.


EnWave infoALIMENT MagazinSistemul, denumit REV, presupune utilizarea energiei radiante, în combinație cu vacuumarea, pentru deshidratarea și uscarea produselor. Karl-Hinz Kiesel, Senior Vice-President al Diviziei de Operațiuni și Strategii al Campofrio, a declarat pentru FoodProductionDaily că ”noua tehnologie va permite grupului să dezvolte noi produse din gama snack-urilor din carne, precum și să dezvolte gama de produse crud-uscate, atât de apreciate de consumatorii din Europa”.


La rândul său, Tim Durance, chairman al companiei EnWave, a declarat pentru sursa citată că firma spaniolă ”Campofrio este unul dintre producătorii de vârf din Europa, deciși să achiziționeze cele mai noi tehnologii, pentru a putea face cu succes concurenței cât mai acerbe de pe piața produselor din carne, precum și pentru a-și asigura o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară.” (HS)

Alte articole recomandate:

Puțini români își pot imagina masa de Crăciun fără preparate din carne de porc, dar medicii atrag atenția cu privire la cantitatea consumată. Totuși, specialiștii îi avertizează pe români cu privire la felul în care trebuie să arate carnea prospătă atunci când este cumpărată. adevarul.ro vă propune o plimbare prin goana după carnea de porc, oraș cu oraș. BACĂU: În ceea ce privește, modalitatea prin care carnea de porc ajunge pe masa de Crăciun, [...]
Consiliul Concurenței a sancționat 11 companii din industria media cu amenzi în valoare totală de 14.567.555 lei (aproximativ 3,2 milioane euro), anunță Consiliul Concurenței. Agențiile au fost penalizate cu sume între 2,4% și 2,6% din cifrele de afaceri, informează Pagina de Media. Autoritatea de concurență a constatat că cele 11 companii au participat la o înțelegere anticoncurențială având ca obiect eliminarea de pe piața comercializă [...]
Seceta din Spania, care a generat o creștere a importurilor de cereale, creează probleme și pentru una dintre cele mai căutate mărfuri de export, uleiul de măsline, producția scăzând și cu 40% în următorul sezon. Prețurile pentru uleiul de măsline extravirgin au crescut cu 10% luna trecută pe Bursa de Mărfuri din Spania, ieftinire care a afectat prețurile la nivel mondial în condițiile în care țara generează aproape jumătate din producția mondială. Pentru uleiul de [...]
Guvernul a dat acum câteva luni, o ordonanță de urgență, prin care a încercat să diminueze pe cât posibil, evaziunea la legume și fructe. Cu toate acestea, evaziunea fiscală din domeniu a rămas la fel de ridicată, motiv pentru care, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, ia în calcul o eventuală reducere a TVA la aceste produse. Din datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății reiese că, în continuare, consumul de fructe și legume la nivel european [...]
Reprezentanții Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție au organizat, marți, 10 decembrie, la Cluj, o întâlnite cu studenții de la UMF Cluj-Napoca ca să le vorbească despre altfel de burse de cercetare, pentru bere. „Anul acesta am avut bucuria să putem face publice rezultatele primului studiu derulat în România, chiar de către cercetători români, privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman. Proiectul de cercetare a [...]
Vânzările brute de alimente, băuturi și tutun, din luna aprilie, au crescut cu 10,6%, iar cele în funție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate s-au majorat cu 9,3% față de aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Comparativ cu luna martie a acestui an, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun din luna aprilie au avut o majorare de 0,9% în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. [...]
Meotis, un producător de lactate din Covasna, a obținut printr-un program de cercetare în valoare de 50.000 de lei, realizat în colaborare cu institutul național de cercetare ICECHIM, o băutură energizantă din zerul rămas în urma procesului de producție.  „Ei aveau un produs secundar care rezulta din procesarea laptelui și noi ne-am gândit să valorificăm zerul deoarece are o compoziție nutritivă valoroasă prin obținerea unei băuturi“, a spus la ediția [...]
Prețul principalelor 15 ali­mente din coșul de consum rea­lizat de ZF a scăzut în ultima lună cu aproape 4% ca ur­mare a reducerilor și pro­mo­țiilor operate de producători și retaileri pentru a vinde stocurile deja create. Jucătorii din comerț și analiștii spun însă că această situație este temporară, dată de faptul că în primele luni din an consumul este redus. Mai mult, majorările viitoare de preț la energie și utilități urmează să ridice din no [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN