Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Campofrio Food Group a semnat împreună cu producătorul de tehnologii de procesare a cărnii EnWave un protocol de colaborare, prin care procesatorul european va achiziționa ultima tehnologie de uscare a produselor din carne.


EnWave infoALIMENT MagazinSistemul, denumit REV, presupune utilizarea energiei radiante, în combinație cu vacuumarea, pentru deshidratarea și uscarea produselor. Karl-Hinz Kiesel, Senior Vice-President al Diviziei de Operațiuni și Strategii al Campofrio, a declarat pentru FoodProductionDaily că ”noua tehnologie va permite grupului să dezvolte noi produse din gama snack-urilor din carne, precum și să dezvolte gama de produse crud-uscate, atât de apreciate de consumatorii din Europa”.


La rândul său, Tim Durance, chairman al companiei EnWave, a declarat pentru sursa citată că firma spaniolă ”Campofrio este unul dintre producătorii de vârf din Europa, deciși să achiziționeze cele mai noi tehnologii, pentru a putea face cu succes concurenței cât mai acerbe de pe piața produselor din carne, precum și pentru a-și asigura o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară.” (HS)

Alte articole recomandate:

Prețul uleiului de măsline este în creștere din cauza secetei din sudul Spaniei și a unei bacterii care atacă plantațiile de măslini din Italia, factori care vor afecta producția celor mai mari cultivatori din lume.Sudul Spaniei este afectat de mai multe luni de o secetă severă, care afectează în special Andaluzia. Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline la nivel mondial, înaintea Italiei, iar Andaluzia asigură 45% din producția țării. În fața riscului [...]
Mai mulți deputați și senatori din Opoziție au depus două proiecte legislative care, dacă vor fi aprobate în Parlamentul României, vor proteja agricultorii români de  două taxe care amenință să falimenteze mii de ferme. Inițiativele semnate de 47 de parlamentari de la PDL, PP-DD, FC și PNL vizează eliminarea majorării accizei la carburanți din 1 aprilie, precum eliminarea taxei pe construcțiile speciale, cunoscută drep [...]
Se întâmplă ca uneori regulile impuse de Uniunea Europeană, chiar și cele în domeniul protecției clienților, să aibă efect de bumerang asupra unor grupuri de consumatori. Acesta ar putea fi și cazul unei beri speciale din Belgia, produsă după metode tradiționale la o mănăstire din Flandra, considerată de majoritatea experților drept “cea mai bună bere din lume”. Berea trapistă sau “de mănăstire” cum mai est [...]
Prin Ordonanța de Urgență nr. 9,adoptata recent, Guvernul a introdus obligativitatea caselor de marcat electronice fiscale în magazine, măsura urmând să fie implementată de către retaileri în trei etape, în funcție de dimensiunea business-ului. Astfel, retailerii încadrați în categoria “mari contribuabili” vor avea obligația de a utiliza doar case de marcat fiscale cu jurnal electronic începând cu data de 1 aprilie 2016, în cazul [...]
(Agerpres) Comisia Europeană va autoriza joi, 20 februarie, în Comitetul pentru lanțul alimentar, prepararea mititeilor după rețeta tradiționala românească, în condițiile în care, conform noii liste a aditivilor alimentari intrată în vigoare de la 1 iunie 2013, era interzisă folosirea bicarbonatului de sodiu în rețeta de preparare a micilor. Regulamentul UE nr. 1129/2011, intrat în vigoare la 1 iunie 2013, stabilește, în cadrul Anexei II, [...]
Vânzările brute de alimente, băuturi și tutun, din luna aprilie, au crescut cu 10,6%, iar cele în funție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate s-au majorat cu 9,3% față de aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Comparativ cu luna martie a acestui an, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun din luna aprilie au avut o majorare de 0,9% în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. [...]
Meotis, un producător de lactate din Covasna, a obținut printr-un program de cercetare în valoare de 50.000 de lei, realizat în colaborare cu institutul național de cercetare ICECHIM, o băutură energizantă din zerul rămas în urma procesului de producție.  „Ei aveau un produs secundar care rezulta din procesarea laptelui și noi ne-am gândit să valorificăm zerul deoarece are o compoziție nutritivă valoroasă prin obținerea unei băuturi“, a spus la ediția [...]
Reacționând față de situația deosebit de gravă din zona afacerilor cu alcool și băuturi spirtoase, Asociația Spirits România a luat atitudine în mod public, prin domnul Florin Rădulescu, președintele organizației.   Potrivit acestuia, statul român colectează circa 85 de milioane de euro anual din acciza la alcool (fără bere și vin), în timp în ce țări precum Bulgaria sau Slovacia, unde consumul de băuturi spirtoa [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN