Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa



Societățile din sectorul alimentar și beneficiarii de subvenții se numără printre cei care în 2014 vor avea dificultăți financiare, anunță Casa de Insolvență Transilvania. "În sectorul alimentar companiile producătoare sunt prinse ca într-o menghină între furnizorii de cereale și marii retaileri (key accounts), fiind veriga slabă în ambele relații.


Pe partea de achiziții, în condițiile unor volatilități mari la prețul meteriilor prime (cereale, carne, lapte), stabilitatea businessului și predictibilitatea acestuia sunt serios afectate. Pe partea de vânzări, contractele rigide și taxele multiple duc marja comercială de multe ori în zone negative.


În aceste condiții, supraîndatorarea, specifică producătorilor care au investit, este gestionată doar prin eșalonări", se arată într-un comunicat al Casei de Insolvență Transilvania. Mai multe, pe www.agroazi.ro

Alte articole recomandate:

Un centru transfrontalier de oenologie și viticultură a fost dezvoltat printr-un proiect european de 1.530.983 Euro, bază la care vor avea accesa producătorii din industria vitivinicolă din România și Bulgaria, începând din 2015. Potrivit unui comunicat de presă, centrul se va numi "Terasele Dunării" și va pune la dispoziția întreprinderilor mici și mijlocii, precum și a comercianților de vin și fructe resurse informaționale, soluții de afaceri transfrontaliere, precum [...]
Bugetul total alocat pentru programul privind distribuirea fructelor în școlile din România este de 64,6 milioane de lei, din care 31,6 milioane de lei sunt alocate de Uniunea Europeană, iar diferența de 33 de milioane de lei reprezintă co-finanțarea asigurată de statul român, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Guvernul României a adoptat, în ședința din 10 septembrie 2014, Hotărârea [...]
Lăsând alte considerente referitoare la accesările fondurilor europene, considerente care țin mai mult de zonele gri ale relațiilor oamenilor de afaceri cu autoritățile, merită de subliniat faptul că, pe lângă hachițele instituționale, sunt destule inadvertențe în metodologia specifică, fapt care ne determină să prezentăm câteva observații. Observațiile sunt efectuate de specialiștii de la Metodologie.ro.   Inadvertențe de substanță Una dintre inadvertențele HG [...]
Pe fondul scăderii generale a pieței leasingului de aproape patru ori, în intervalul 2007-2013 (se au în vedere inclusiv limitele intervalului), leasingul operațional a cunoscut o evoluție ascendentă continuă pe întreaga perioadă de timp arătată, înregistrându-se o creștere de aproape 4,5 ori a segmentului (de la 9.600 de autovehicule înmatriculate în acest sistem, în 2007, la 43.000 în 2013).   Evoluție [...]
România ar putea acorda un ajutor de minimis mai mare, după ce Comisia europeană a adoptat, ieri, un regulament care vizează creșterea limitei valorii maxime a ajutoarelor de minimis care ar putea să nu mai fie acordate ajutoare de stat. "Acest nou regulament va permite statelor membre să dispună de o marjă de manevră mai mare pentru a acorda ajutoare fără a denatura concurența, mai ales în situații de urgență, iar Comisiei îi va permite să simplifice modul de tratare a [...]
Finanțarea afacerilor, inclusiv a celor din industria alimentară din România, reprezintă cea mai mare provocare a momentului. Specific, majoritatea programelor viabile de accesare a fondurilor structurale sunt cele efectuate prin PNDR, concepute, deocamdată, conform actualei Politici Agrare Comune căreia îi expiră valabilitatea în acest an. Conform sumelor alocate României, investitorii din industria alimentară românească mai au, totuși, câteva programe pe [...]
Proiectele de promovare a produselor agroalimentare în tările aflate sub asistentă financiară internatională sau care au un acord cu FMI si UE ar putea dispune de fonduri mai mari, dup ce Romania a solicitat  cresterea cofinantării UE, la aceste programe. De asemenea, tara noastra a insistat pentru mentinerea cotei de finantare a agentilor economici participanti la program la nivelul actual de 20%, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul român agriculturii, Daniel Constantin, [...]
Horia Stoian:   Din cauza desfășurării neprofesioniste a „primei etape” a programului de selecție pentru acordarea ajutoarelor De minimis, aceia care vor avea de pierdut cel mai mult vor fi micii producători din sectorul alimentar și, implicit, economia locală și națională.   Transfer de... putere. După scandalul în care Ministerul Finanțelor Publice a fost acuzat de nereguli care aduc a direcționare voită a fondurilor, la concursul de pe urma căruia [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN