Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) APCPR apreciază acțiunile de control organizate de ANPC privind verificarea extinsă a unor importante cantități de carne, organe și subproduse din carne, provenite din comerț intracomunitar și destinate vânzării către populație.


Aspectele sesizate de mult timp de fermieri și procesatori privind ignorarea normelor sanitare veterinare și de siguranța alimentelor, importul fraudulos și evazionist practicat de mai multe firme pe teritoriul României, au fost evidențiate cu ocazia controlului.


De asemenea, s-a putut constata practic, cum TVA-ul de 24% a devenit un instrument extrem de eficient în crearea unor rețele de evaziune fiscală, care valorifică “la negru“ carne și produse din carne necorespunzatoare, provenite din statele membre UE, unde TVA este foarte mic sau zero. Rețelele evazioniste își permit, prin furtul TVA, să practice prețuri incredibil de mici, atentând la siguranța alimentară și îngustând piața și accesul consumatorilor către un produs provenit din surse sigure și supravegheate permanent pe tot lantul de producție.


Ne dorim ca acest tip control extins să nu fie numai “o floare de primavară”, o acțiune organizață cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului, ci să devină o practică în activitatea autorităților competente.


Solicităm tuturor forțelor politice din Parlament, Guvernului României, să dispună măsuri urgente de protejare a fermierilor și procesatorilor de carne, concurați și eliminați de pe piața națională prin practici ilegale facilitate de diferențele mari dintre TVA-ul de 24% din România și TVA foarte scăzut și chiar zero în aproape toate celelalte state membre UE. Apelul nostru către cei ce conduc destinele țării este: Tăiați TVA–ul la animale vii, carne și produse din carne !

Alte articole recomandate:

Consiliul Investitorilor Străini și Coaliția pentru Dezvoltarea României, care include Am- Cham, și-au anunțat sprijinul pentru reducerea fiscalității. Astfel, într-un comunicat al acestui organism se afirmă: „Considerăm că, în forma actuală, Codul Fiscal aduce claritate și predictibilitate pentru mediul de afaceri (..). CDR apreciază dorința autorităților române de a limita extinderea poverii fiscale asupra mediului [...]
David Contant este considerat unul dintre cei mai buni bucătari-șefi din România. S-a născut la Lyon și primul restaurant în care a lucrat este L'Abbaye de Talloires. Este un adept al bucătăriei contemporane franceze. David Contant a fost mult timp un discipol al celebrului bucătar-șef Georges Blanc. Unul dintre cele mai folosite potețiatoare de aromă din alimentația noastră este glutamatul. Nu cred că este din cauza reputației proaste, dar circulă sub mai multe nume: glutamat [...]
Majoritatea lucrurilor pe care le aruncăm pot fi reciclate. Reciclare are avantaje pentru mediului înconjurător, contribuie la formarea de noi locuri de muncă și poate încuraja inovarea. Resursele limitate, emisiile mari de carbon și poluarea la scară largă au forțat Uniunea Europeană (UE) să intensifice procesul de reciclare în țările membre pentru a transforma economia europeană într-una mult mai circulară, dar și pentru a crea locuri de muncă, pentru a red [...]
Una dintre principalele probleme de mediu ale societății noastre este creșterea continuă și fără precedent a cantității de deșeuri organice. Obiectivul managementullui deșeurilor din multe țări este acela de a reduce și a preveni acumularea de deșeuri organice, de a reduce emisile de gaze cu efect de seră și diminuarea schimbărilor climatice la nivel global.   Practicile din trecut, de evacuare și depozitare a deșeurilor, nu mai sunt în concordanță cu politicile care vizează [...]
Lidl va investi 220 de milioane de lire (275 de milioane de euro) în extinderea în Marea Britanie, urmând să deschidă noi magazine de discount, să dezvolte portofoliul de produse proaspete și să creeze  2.500 de noi locuri de muncă. Planul prevede deschiderea a 20 de unități comerciale în următoarele nouă luni, ducând numărul total al magazinelor Lidl din Marea Britanie la 670 de unități. În privința locurilor de muncă, vor fi făcute noi angajări, [...]
Proiectul de cercetare denumit NanoPack a fost susținut financiar de către Consiliul danez pentru cercetare strategică și a fost axat pe dezvoltarea de noi materiale bioplastice pentru termoformarea tăvilor de ambalare a produselor din carne. Partenerii din cadrul proiectului au fost Riso DTU Universitatea din Copenhaga, Facultatea de Științe ale Vieții IFV, DTU Food, Faerch Plast A/S și Institutul Danez de Cercetări în domeniul Cărnii-DMRI. Scopul a fost de [...]
 Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a înregistrat în luna iunie 2014 cea de a treia lună consecutivă de scădere, în principal ca urmare a scăderii prețurilor la cereale și uleiuri vegetale, arată datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters. FAO dă lunar publicității propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate de un coș [...]
Familia austriacă Meinl a achiziționat la începutul anului 2013 producătorul Heidi Chocolat, care deține o unitate de producție în orașul Pantelimon (județul Ilfov).  Compania prin care familia austriacă Meinl controlează cei mai mari producători de ciocolată din România - Heidi Chocolat și Kandia Dulce - a depășit ca vânzări în retail compania americană Mondelez International, care are în portofoliu mărcile Poiana și Milka. Anul trecut, [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi