Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Fondată în 2002, unitatea de procesare a laptelui care apartine grupului Cris-Tim a beneficiat anul trecut de o investitie de de  675.000 de euro, materializata in dezvoltarea fermei de vaci de lapte, Eco-Ferm.


Legat de activitatea din domeniul procesarii laptelui, domnul Radu Timiș, Presedinte al Cris-Tim, a declarat pentru revista Fabrica de Lapte ca ”produsele lactate cu marca Mândruța” vor fi din ce în ce mai prezente pe rafturile magazinelor.


Am ajuns, în acest moment, să procesăm cca 17 tone de lapte pe zi, dar avem un plan de dezvoltare care să ne ducă la o capacitate de prelucrare de până la 30 de tone de lapte, zilnic.


Totodată, pentru acest an, pregătim consumatorilor o surpiză în domeniul iaurturilor.” Domnul Radu Timiș a mai declarat că vânzările de lactate Mândruța au avut o permanentă tendință ascendentă, produsele putând fi cumpărate atât în magazinele Cris-Tim, cât și în rețele de retail.

Alte articole recomandate:

Cum rezistenta antimicrobiana este in curs de dezvoltare, Agentia Franceza Pentru Siguranta Alimentara (ANSES) solicita reducrerea consumului de antibiotice la efectivele de animale, potrivit unui raport publicat de ANSES. In document, Agentia Franceza Pentru Siguranta Alimentara prezinta modalitati de a reduce utilizarea de antibiotice la efectivele de animale si prin urmare se reduce riscul ca bacteriile sa devina rezistente la antibiotice. Acest lucru urmeaza decizia guvernului francez [...]
Shaormeriile Calif, unele dintre ce­le mai „în vogă“ din Capitală în pre­zent, au zilnic 450 de clienți care lasă la ca­să între 15 și 17 lei. Cu trei localuri des­chise în București - unu în cen­trul istoric, unu în car­tierul dor­mitor Mili­tari și un al treilea în zona Piața Iancului - ac­ționarii estimează pen­tru acest an afa­ceri de 1 milion de euro. Calif este un business con­tro­lat [...]
Potrivit FoodPackaging, Venturi MAP Gaz Flushing Technology propune noi echipamente echipamente proiectate având la bază conceptul de convenience. Specialiștii evidențiază echipamentul de tăiere și decupaj Stand Alone, proiectat pentru a fi utilizat în combinație cu linii de termoformare, dar și ca un ”stand-alone”, fiind oferit într-o mare varietate de dimensiuni. Atunci când este utilizat în linie cu mașini de [...]
Pe gustate!, reteaua de magazine a producatorului de lactate si mezeluri Lactag, a inregistrat, in primul semestru,  vanzari de 12,6 milioane  de lei, in crestere cu 121% fata de primele sase luni ale anului trecut.Vanzarile retelei Pe gustate!, cu 29 de magazine in Muntenia, Oltenia si Bucuresti, reprezinta 35% din cifra de afaceri a companiei Lactag, de 35,4 milioane de lei. Afacerile companiei au crescut cu 35% in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioad [...]
Vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anunțat ieri, că va propune reducerea TVA la produsele din proiectul 'Cornul și Laptele' pentru creșterea calității acestor produse, dar și a atractivității în rândul copiilor față de produsele bio.           'I-am asigurat pe cei care m-au invitat aici că voi face o propunere: de a reduce TVA, în primul rând, la produsele din proiectul 'Cornul și laptele'. Cred că dacă vom aduce [...]
(Agerpres) Infectarea cu bacteria listeria în urma consumării alimentelor comercializate de un mic producător de preparate din carne din Danemarca a provocat moartea a 12 persoane în această țară în ultimele luni, a anunțat marți agenția daneză pentru siguranță alimentară, citată de AFP. De asemenea, Ministerul danez al Agriculturii a decis închiderea acestei societăți și retragerea produselor ei de pe piață. Primul caz d [...]
În perioada 01.10.2014-31.10.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 6.256 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de [...]
Procesatorii importa tot mai mult lapte in timp ce producatorii romani se chinuie tot mai mult să își vândă marfa. Cantitatea colectată de lapte de vacă de către unitățile procesatoare a scăzut, în primele zece luni din 2013, cu 1,7% comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, arată datele Institutului Național de Statistică. În același timp producția a crescut dar pe baza laptelui din import care a crescut în primele zece luni [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN