Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

în luna octombrie 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna octombrie 2012 cu 3,5%, respectiv cu 7,5%. În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a scăzut cu 1,7%.


Octombrie 2013 comparativ cu septembrie 2013


lapte infoALIMENT Magazin


În luna octombrie 2013 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 2554 tone (+3,5%). Dintre principalele produse lactate cea mai mare creștere a producției în luna octombrie 2013 comparativ cu luna septembrie 2013 a avut loc la unt cu 122 tone (+15,2%), urmat de lapte de consum cu 1834 tone (+9,9%), de smântâna de consum cu 409 tone (+9,0%) și de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 165 tone (+1,2%).


Scăderea producției, în luna octombrie 2013 comparativ cu luna precedentă, poate fi menționată la brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă (92,2% din producția totală de brânzeturi) cu 311 tone (-5,3%). Aceste creșteri ale producției s-au datorat și creșterii cantității de lapte brut importat de la 7423 tone în luna septembrie 2013 la 8218 tone în luna octombrie 2013 (+10,7%).


Octombrie 2013 comparativ cu octombrie 2012


Față de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna octombrie 2013 cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 5216 tone (+7,5%).


Principalele produse lactate a căror producție a crescut în luna octombrie 2013 comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2012 au fost: unt cu 168 tone (+22,2%), lapte de consum cu 1495 tone (+7,9%), brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă cu 390 tone (+7,5%), smântâna de consum cu 288 tone (+6,2%).


Scăderea producției poate fi menționată la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 194 tone (-1,4%). Creșterile producției s-au datorat și creșterii cantității de lapte brut importat de la 5525 tone în luna octombrie 2012 la 8218 tone în luna octombrie 2013 (+48,7%).


Perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012


În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a scăzut cu 13169 tone (-1,7%).


În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, producția a crescut la: smântână de consum cu 4605 tone (+11,9%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 10310 tone (+7,9%), brânzeturi inclusiv brânză obținută exclusiv din lapte de vacă (89,9% din producția totală de brânzeturi) cu 3702 tone (+6,5%), unt cu 433 tone (+5,8%) și lapte de consum cu 6606 tone (+3,8%). Aceste creșteri ale producției s-au datorat, în special, creșterii cantității de lapte brut importat de la 46695 tone în perioada 1.I – 31.X.2012 la 74101 tone în perioada 1.I – 31.X.2013 (+58,7%).(Biroul de Presă al INS)

Alte articole recomandate:

Aluatul fraged, un aluat nedospit, este format dintr-o masă compactă, densă, care devine fraged-sfărâmicios, după coacere. Din punct de vedere caloric, are valoare energetică ridicată, datorită glucidelor din zahăr și amidonului din făină. Pe lângă materiile prime cu valoare energetică, în compoziția aluatului fraged intră proteinele din ouă și lapte.   Caracteristici generale   Preparatele de cofetărie au la bază aluaturi modelate ca atare sau în asociere [...]
  Prima imprimantă comercială 3D pentru retail va fi folosita pentru a crea jeleuri și bomboane în diferite forme, dimensiuni, culori și arome, spune creatorul Katjes Fassin UK, informează Food Navigator. Magic Candy Factory, cum este cunoscută imprimanta 3D, va fi lansată în SUA, Marea Britanie și Germania până în 2016. Imprimanta durează aproximativ cinci minute pentru a crea jeleurile cântărind între 15 g și 20 g. [...]
Asemănătoare, la origini, cu o grăsime groasă (nealcoolică, dar foarte hrănitoare), berea este o băutură slab alcoolizată, a treia ca popularitate mondială, după apă și ceai. În prezent, 20.000 de sortimente de bere sunt produse în lume, folosindu-se 180 de modalități de îmbuteliere. Dintre acestea, berea normală, pils, amară, slab alcoolizată, neagră și crema de bere susțin topul.   De unde vine, încotro se îndreaptă?   Berea se înscrie [...]
Conform unui comunicat emis de reprezntantii Podgoriei Tohani, ieri a fost lansat vinul special "Principele Radu". Noua licoare regala este produsa din strugurii culeși din cele 0,7 hectare de vie aflate în proprietatea principelui Radu, pe moșia Tohani, dar cantitatea este limitata la doar 5.000 de sticle. Confirmand evenimentul, potrivit Biroului de presă al regelui Mihai, "vinul "Principele Radu" este un Merlot de mare clasă, rubiniu-indigo, cu un pigment impenetrabil de [...]
Pentru prima dată la Romenvirotec, târg desfășurat în perioada 26-29 martie la Romexpo, Aqua D&P Technologies va prezenta decantoare centrifugale utilizate în Vinificație. Aqua D&P Technologies este reprezentantul tehnic și comercial al Pieralisi, lider mondial incontestabil în soluții de separare în domeniul alimentar. Aqua D&P Technologies este o companie de Engineering în domeniul Protecției Mediului [...]
Rexam a declarat pentru BeverageDaily că urmărește dezvoltarea afacerilor în segmentul băuturi lactate și spune că un succes notabil până în prezent a fost înregistrat pentru milkshake-ul cu aromă de limonada MIO în Rusia, informează Dairy Reporter.Marianne Freund, marketing manager al companiei la Rexam Beverage Can Europe, a discutat cu Ben Bouckley de la Brau Beviale din Nürnberg, Germania. “MIO este o bautură răcoritoare din lapte și [...]
Compania Indal Partner din Cluj oferă o gamă variată de echipamente destinate procesarii produselor lactate.Astfel de instalații sunt destinate efectuării proceselor de pasteurizare prin operații de încălzire/răcire prin recircularea laptelui pe traseul:vană produs >pompa de recirculare > modul schimbător de căldură >vană produs. Întreg procesul de pasteurizare este automatizat, toate operațiile sunt controlate de către un procesor. Componență: a) [...]
Fornetti România, companie care deține cel mai extins lanț de patiserii de pe plan local, reia investițiile în fabrica de la Timișoara, după ce a intrat recent sub umbrela grupului elvețiano-irlandez Aryzta AG.   „Scopul este să ridicăm această poveste de la nivel național la nivel european. Pentru îndeplinirea scopului care are legătură cu brandul Fornetti, lucrăm la un plan de dezvoltare comercială pe termen lung. Pentru susținerea activităților actuale, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN