Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

în luna octombrie 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna octombrie 2012 cu 3,5%, respectiv cu 7,5%. În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a scăzut cu 1,7%.


Octombrie 2013 comparativ cu septembrie 2013


lapte infoALIMENT Magazin


În luna octombrie 2013 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 2554 tone (+3,5%). Dintre principalele produse lactate cea mai mare creștere a producției în luna octombrie 2013 comparativ cu luna septembrie 2013 a avut loc la unt cu 122 tone (+15,2%), urmat de lapte de consum cu 1834 tone (+9,9%), de smântâna de consum cu 409 tone (+9,0%) și de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 165 tone (+1,2%).


Scăderea producției, în luna octombrie 2013 comparativ cu luna precedentă, poate fi menționată la brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă (92,2% din producția totală de brânzeturi) cu 311 tone (-5,3%). Aceste creșteri ale producției s-au datorat și creșterii cantității de lapte brut importat de la 7423 tone în luna septembrie 2013 la 8218 tone în luna octombrie 2013 (+10,7%).


Octombrie 2013 comparativ cu octombrie 2012


Față de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna octombrie 2013 cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 5216 tone (+7,5%).


Principalele produse lactate a căror producție a crescut în luna octombrie 2013 comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2012 au fost: unt cu 168 tone (+22,2%), lapte de consum cu 1495 tone (+7,9%), brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă cu 390 tone (+7,5%), smântâna de consum cu 288 tone (+6,2%).


Scăderea producției poate fi menționată la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 194 tone (-1,4%). Creșterile producției s-au datorat și creșterii cantității de lapte brut importat de la 5525 tone în luna octombrie 2012 la 8218 tone în luna octombrie 2013 (+48,7%).


Perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012


În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a scăzut cu 13169 tone (-1,7%).


În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, producția a crescut la: smântână de consum cu 4605 tone (+11,9%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 10310 tone (+7,9%), brânzeturi inclusiv brânză obținută exclusiv din lapte de vacă (89,9% din producția totală de brânzeturi) cu 3702 tone (+6,5%), unt cu 433 tone (+5,8%) și lapte de consum cu 6606 tone (+3,8%). Aceste creșteri ale producției s-au datorat, în special, creșterii cantității de lapte brut importat de la 46695 tone în perioada 1.I – 31.X.2012 la 74101 tone în perioada 1.I – 31.X.2013 (+58,7%).(Biroul de Presă al INS)

Alte articole recomandate:

În carul Campaniei ”Focus pe TEHNOLOGIE”, declanșată de agenția infoGROUP, Linde Gas a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La eveniment, prestigioasa companie va fi reprezentată de domnul Attila Dienes– Manager pe Segmentul de Industrie Alimentară în cad [...]
Înghețata de cătină a dovedit o dată în plus că, fie vară sau iarnă, o înghețată bună îți răsfață mereu papilele gustative, iar dacă delicatesa este preparată doar din cătină și alte ingrediente vegetale, îți vine în minte imediat și gândul că perioada de post ar putea însemna vânzări record pentru un astfel de produs inedit, notează Agrointel. Și de data aceasta, românii sunt deschizători de [...]
GEA România a confirmat participarea la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”.   La nivel de Grup, GEA furnizează: Tehnologii pentru fermă, Echipamente mecanic [...]
Sonimpex Topoloveni producătorul Magiunului de prune Topoloveni a lansat trei noi produse la Târgul Internațional de carte Gaudeamus, informează postul Agro TV, fapt care probează pe deplin că o carte bună merge bine ”unsă” cu magiun.   Magiunul de dovleac Topoloveni, dulceața de lavandă și dulceața de ardei iute, marca Topoloveana , vor fi găsite în Pavilionul central Romexpo. Cele trei produse sunt 100% naturale, procesate la aceleași [...]
Alevia, compania romaneasca specializata in productia de suplimente alimentare si ceaiuri, anunta finalizarea extinderii fabricii din Falticeni, judetul Suceava. Extinderea cladirii de productie si birouri, inclusiv achizitia utilajelor performante, s-a ridicat la 1.000.000 de euro. Aceasta noua investitie aduce valoarea intregului complex Alevia la 2.000.000 de euro.   Unitatea Alevia, in care lucreaza 160 de angajati, atat in zona de productie, cat si in departamentul de vanzari, are o [...]
“Mica dar voinica” acesta este sloganul pentru masina de oparit, framantare si formare branzeturi de tip UNICA FV. Scopul acestei masini este acele de concentra toate etapele de producere intr-un singur utilaj, pentru a economisi cat mai mult spatiu (datorita acestui fapt masina a primit numele UNICA, iar FV insemnand “Filatrice a Vapore”, adica filare cu vapori). UNICA FV, la proiectarea si constructia masinii sunt respectate cu strictete normele si directivele UE [...]
Compania Expur, parte a conglomeratului agroindustrial francez Sofiproteol, și-a bugetat să ajungă în următorii patru ani să proceseze 20% din producția locală de semințe oleaginoase, în creștere cu un procent față de nivelul din prezent.   “Intenția noastră este ca până în 2018 să folosim instrumentele noastre industriale pentru a procesa 60% din semințele oleaginoase fin Franța, 20% din recolta românească și 35% din producția de alune di [...]
Prezent la lucrările Conferinței cu titlul ”Ducem agricultura la nivelul următor”, eveniment organizat de Partidul Conservator sub coordonarea domnului Laurențiu Rebega, Alex Jurconi, Președinte al Pro Agro a opinat că pe fermierii și procesatorii sectorului de carne din România îi așteaptă un viitor cu mari și dificile provocări la care nu vor putea găsi soluții, individual, doar în cadrul României, ci numai prin [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN