Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

în luna octombrie 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna octombrie 2012 cu 3,5%, respectiv cu 7,5%. În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a scăzut cu 1,7%.


Octombrie 2013 comparativ cu septembrie 2013


lapte infoALIMENT Magazin


În luna octombrie 2013 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 2554 tone (+3,5%). Dintre principalele produse lactate cea mai mare creștere a producției în luna octombrie 2013 comparativ cu luna septembrie 2013 a avut loc la unt cu 122 tone (+15,2%), urmat de lapte de consum cu 1834 tone (+9,9%), de smântâna de consum cu 409 tone (+9,0%) și de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 165 tone (+1,2%).


Scăderea producției, în luna octombrie 2013 comparativ cu luna precedentă, poate fi menționată la brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă (92,2% din producția totală de brânzeturi) cu 311 tone (-5,3%). Aceste creșteri ale producției s-au datorat și creșterii cantității de lapte brut importat de la 7423 tone în luna septembrie 2013 la 8218 tone în luna octombrie 2013 (+10,7%).


Octombrie 2013 comparativ cu octombrie 2012


Față de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna octombrie 2013 cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 5216 tone (+7,5%).


Principalele produse lactate a căror producție a crescut în luna octombrie 2013 comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2012 au fost: unt cu 168 tone (+22,2%), lapte de consum cu 1495 tone (+7,9%), brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă cu 390 tone (+7,5%), smântâna de consum cu 288 tone (+6,2%).


Scăderea producției poate fi menționată la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 194 tone (-1,4%). Creșterile producției s-au datorat și creșterii cantității de lapte brut importat de la 5525 tone în luna octombrie 2012 la 8218 tone în luna octombrie 2013 (+48,7%).


Perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012


În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a scăzut cu 13169 tone (-1,7%).


În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, producția a crescut la: smântână de consum cu 4605 tone (+11,9%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 10310 tone (+7,9%), brânzeturi inclusiv brânză obținută exclusiv din lapte de vacă (89,9% din producția totală de brânzeturi) cu 3702 tone (+6,5%), unt cu 433 tone (+5,8%) și lapte de consum cu 6606 tone (+3,8%). Aceste creșteri ale producției s-au datorat, în special, creșterii cantității de lapte brut importat de la 46695 tone în perioada 1.I – 31.X.2012 la 74101 tone în perioada 1.I – 31.X.2013 (+58,7%).(Biroul de Presă al INS)

Alte articole recomandate:

Compania italiana Mily Lab propune procesatorilor un nou echipament destinat fabric[rii ricotta.In func'ie de varianta aleas[, capacitatea de procesare este de 2000 – 3000, sau 5000 l de lapte. Construit ]n ]ntregime în AISI 304 din oțel inoxidabil, sistemul de formă cilindrică are un fund conic cu perete dublu de izolare termica și este echipat cu următoarele: - Cadru de sprijin - Acces scara din otel inoxidabil - Admisie de aer și evacuare în  partea [...]
Asociațiile de producători viticoli care au în proprietate și care exploatează minimum 100 de hectare de viță de vie nobilă ar putea primi de la statul român până la 80% din valoarea de investiție pentru înființarea și dezvoltarea combinatelor de vinificație. O propunere legislativă în acest sens a fost aprobată de Camera Deputaților din Comisia de agricultură cu o majoritate de 20 de voturi, iar inițiativa legislativă va ajunge în curând î [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Miozina este principalul responsabil de legarea apei și a particulelor de grăsime. Fabricarea produselor din carne mărunțită cu proprietăți texturale corespunzătoare este strâns legată de funcționalitatea proteinelor din carne în matricea tridimensională. Formarea acestei matrice este rezultatul interacțiunilor proteine-apă, proteine-proteine și proteine-lipide în [...]
Reiser oferă soluții pentru procesatorii de brânzeturi care includ aplicații pentru formarea, extrudarea, depozitarea brânzeturilor.  De la brânză sub formă de cuburi sau mărunțită, forme cilindrice și sferice, de la brânzeturi mexicane la cheddar, harvati si mozzarella, de la brânzeturi tari și maturate la brânzeturi din lapte de capră și moi, Reiser este soluția completă pentru toate aceste procese de fabricare [...]
Acest aparat este proiectat pentru a umple o nevoie pe piata alimentara, pentru un slicer mic, foarte competitivă și versatil, destinat porționării produselor din carne. Capacitatea feliatorului este de  de 500 de taieri pe minut.Pe lângă cârnați uscati, este posibil să taie carnea la 0 ° C de la grosimea de 3 mm, șuncă cu rata de injectare (mai mare de 100%). Aceasta masina este complet automata și pot fi programati mai multi parametrii: lungimea [...]
Companiile Marex și Vegetal Trading, con­trolate de antreprenori din Brăila cu afa­ceri cumulate de peste 200 mil. euro pe an, au intrat în insolvență la propria ce­rere, pe fondul unei crize de lichidități. Printre cei mai mari creditori ai Marex și Vegetal Tra­ding se numără BCR, Bancpost sau Banca Ro­mâ­nească. Grupul controlat de familiile Moraru, Lupașcu și Preda este cel mai mare crescător și procesator de carne de porc cu capital românesc, fiind [...]
Lactag, unul dintre cei mai mari producatori de lapte si branzeturi din sudul tarii, a lansat la inceputul anului 2014 un nou produs – laptele ESL(Extended Shelf Life), ambalat in cutie tetrapack de 1litru, anunta compania intr-un comunicat. Tehnologia de prelucrare ESL  presupune tratarea laptelui la temperaturi foarte inalte, reducand astfel nivelul de micro-organisme care se dezvolta in lapte si prelungind termenul de valabilitate al acestuia pana la 30 de zile. Laptele ESL [...]
BERD analizează acordarea unui împumut pe termen lung în valoare de până la 23 de milioane de euro companiei ETI European Food Industries, subsidiara din România a Eti Gida Sanayi ve Ticaret, din Turcia, pentru finanțarea construcției unei fabrici de produse de patiserie lângă Craiova, informeaza ZF. Costul total al proiectului este de 39 de milioane de euro. Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare urmează să discute aprobarea [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN