Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

în luna octombrie 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna octombrie 2012 cu 3,5%, respectiv cu 7,5%. În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a scăzut cu 1,7%.


Octombrie 2013 comparativ cu septembrie 2013


lapte infoALIMENT Magazin


În luna octombrie 2013 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 2554 tone (+3,5%). Dintre principalele produse lactate cea mai mare creștere a producției în luna octombrie 2013 comparativ cu luna septembrie 2013 a avut loc la unt cu 122 tone (+15,2%), urmat de lapte de consum cu 1834 tone (+9,9%), de smântâna de consum cu 409 tone (+9,0%) și de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 165 tone (+1,2%).


Scăderea producției, în luna octombrie 2013 comparativ cu luna precedentă, poate fi menționată la brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă (92,2% din producția totală de brânzeturi) cu 311 tone (-5,3%). Aceste creșteri ale producției s-au datorat și creșterii cantității de lapte brut importat de la 7423 tone în luna septembrie 2013 la 8218 tone în luna octombrie 2013 (+10,7%).


Octombrie 2013 comparativ cu octombrie 2012


Față de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna octombrie 2013 cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 5216 tone (+7,5%).


Principalele produse lactate a căror producție a crescut în luna octombrie 2013 comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2012 au fost: unt cu 168 tone (+22,2%), lapte de consum cu 1495 tone (+7,9%), brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă cu 390 tone (+7,5%), smântâna de consum cu 288 tone (+6,2%).


Scăderea producției poate fi menționată la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 194 tone (-1,4%). Creșterile producției s-au datorat și creșterii cantității de lapte brut importat de la 5525 tone în luna octombrie 2012 la 8218 tone în luna octombrie 2013 (+48,7%).


Perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012


În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a scăzut cu 13169 tone (-1,7%).


În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, producția a crescut la: smântână de consum cu 4605 tone (+11,9%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 10310 tone (+7,9%), brânzeturi inclusiv brânză obținută exclusiv din lapte de vacă (89,9% din producția totală de brânzeturi) cu 3702 tone (+6,5%), unt cu 433 tone (+5,8%) și lapte de consum cu 6606 tone (+3,8%). Aceste creșteri ale producției s-au datorat, în special, creșterii cantității de lapte brut importat de la 46695 tone în perioada 1.I – 31.X.2012 la 74101 tone în perioada 1.I – 31.X.2013 (+58,7%).(Biroul de Presă al INS)

Alte articole recomandate:

Brandul de inghetata Napoca, apartinand gigantului Unilever din anul 2009, nu va mai fi produs incepand de anul viitor in fabrica FrieslandCampina din Baciu, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii ambelor companii, informeaza Wall Street. Unilever este prezent pe piata inghetatei prin divizia Algida in portfoliul careia se afla branduri precum Cornetto, Viennetta, Magnum, Carte D’Or, Big Milk sau Napoca, inghetata care a fost realizata pe plan local in [...]
Beneficiind de suport financiar asigurat de ICPE București, o echipă de cercetători români, formată din Valer TURCIN, Ion BÂRSAN, Vasilie NIKOLIÆ, Bica ZORLESCU, au pus la punct o tehnologie de pasteurizare a laptelui cu ajutorul microundelor, tehnologia fiind disponibilă procesatorilor care doresc să își modernizeze fabricile. În prezentarea noii metode pasteurizare, autorii proiectului afirmă: ”Știind că pasteurizarea prin metoda clasică prezintă o [...]
Începând cu sfârșitul secolului al 19-lea, tratamentul termic al laptelui a devenit banal iar termenul de ”pasteurizare” îl comemorează pe Louis Pasteur, acela care a efectuat studiile fundamentale ale efectului letal al căldurii asupra microorganismelor și utilizarea tratamentului termic ca tehnică de conservare.  La rândul ei, pasteurizarea este un tip special de tratament termic pe care compania Tetra Pak, în manualul său d [...]
După ce vinurile producție proprie ale Bisericii Ortodoxe au fost lăudate, anul trecut, de către însuși Patriarhul Daniel, acesta a decis că este necesară și producția de rachiu, pentru "consum intern". Dintre toate variantele de țuica, mere, pere, cireșe, vișine, cea mai cautata e cea de prune. În aceste condiții, secția de vinificație modernă de la Cooperativa Agricolă "Via Domnului", de la Mănăstirea "Sfânta Maria", Urlați, și-a intensificat fluxul [...]
Mașină de tocat cu o capacitate de prelucrare de 140 de kg pe oră, Vollrath 40743 este recomandat procesatorilor de dimensiune medie, carmangeriilor, măcelăriilor, magazinelor medii sau restaurantelor cu bucătării mari, anunta Bizrate. Deosebit de versatilă, mașina poate fi utilizată atât la obținerea cărnii tocate, cât și a fabricării cârnaților. Fiind prevăzută cu cuțite și site de foarte bună calitate, mașina poate fi folosită și la mărunțirea fructelor de mare sau [...]
Unul dintre standurile cele mai vizitate ale targului BioFach este cel al firmei germane Kote, furnizoare de tehnologie de distilare in vederea productiei de bauturi alcoolice. Particularitatea acestei tehnologii este aceea ca toate utilajele sunt fabricate manual, potrivit vechilor tehnologii pastrate de la vechii mestesugari din Germania. Kote a reusit sa atraga oameni de afaceri din domeniul productiei de bauturi spirtoase prin prezentarea la stand a unor unitati de distilare, necesare in [...]
Cele mai noi ingrediente pentru conservarea cărnii aparținând companiei Corbion Purac vor fi prezentate vizitatorilor Expoziției Internaționale pentru Producerea și Procesarea Alimentelor (IPPE) din Atlanta ce are loc săptămâna aceasta (28-30 ianuarie) în Atlanta, informează Global Meat News. Compania, care este un lider mondial în realizarea de tehnologii pentru industria cărnii lansează Verdad N16, un produs despre care compania spune că este [...]
(Agerpres) Toate unitățile care au beneficiat de perioada de tranziție acordată până la 31 decembrie 2013 pentru îmbunătățirea calității laptelui crud procesează acum numai lapte conform standardelor Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Potrivit Autorității, din totalul celor 64 unități de procesare a laptelui care au beneficiat de perioada de tranziție pentru a procesa lapte [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN