Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Evaziunea fiscală la carne este de 30-40% din piață, în scădere de la peste 50% în urmă cu doi ani, iar marfa care ajunge în depozite fără documente este greu de controlat de autoritățile sanitar-veterinare, a declarat ieri, într-o conferință de presă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Bottom of Form


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că atunci când se vorbește despre evaziune fiscală și despre marfa care intră în țară sau care ajunge în anumite depozite fără documente, partea de control sanitar-veterinar este mult mai ușor de evitat de către cei care fac evaziune.


"Evaziunea fiscală pe zona de carne, pe zona de importuri, s-a redus în ultimul timp. Aveam un procent de peste 50% în anul 2012, iar acum este de 30-40%, dar încă foarte ridicat. Este un semn însă că instituțiile care se ocupă îi fac datoria", a afirmat el. El spune că soluțiile ca alimente alterate să nu mai ajungă în rafturi sunt întărirea controalelor și combaterea evaziunii fiscale.


"Faptul că astăzi am văzut o rețea întreagă scoasă la suprafață nu reprezintă decât un rezultat al faptului că autoritățile își fac datoria", a mai spus Constantin. Mai multe, pe www.mediafax.ro

Alte articole recomandate:

Proprietarul unui restaurant din Cisnădioara, de lângă Sibiu,  avut ideea de a include în meniu inca de acum 10 ani o friptura botezata Iohanis, multumit de prestatia actualului presedinte ales al Romaniei, in calitatea sa de primar pe care inca o mai detine formal.   Iohannis și-a dat acordul pentru denumirea preparatului dar, nu numai atat, l-a și gustat, iar acum, în cinstea sa, restaurantul pregătește două preparate noi: un turnedo Herr President și un desert [...]
Ieri, la restaurantul Beautyfood, din Capitală, Hochland a lansat produsul Delicii Calde Bruschetta, în fapt, două variante de creme tartinabile pentru gătit. Odată cu acest eveniment, Hochland a invitat pe cei prezenți să guste și cașcavalul pane, brânzeturi rase pentru pizza și brânzeturi rase pentru paste tomate. Domnul Sorin Timuș, Directorul General al companiei, a declarat pentru revista Fabrica de Lapte că ”acesta este primul dintr-un [...]
In editia on-line de azi, Iqads a publicat rezultatele Effie Effectivness Index Romania 2014, analiza si, totodata, clasament al realizarilor si eficientei in publicitate. Din pacate, dintre firmele care au afaceri si in zona de carne, doar Unilever apare in clasament, din randul firmelor care activeaza in industria alimentara romaneasca. Iata clasamentele: In Top 3 Agentii au intrat Graffiti BBDO cu 2 Gold Effie, 4 Silver, 1 Bronze si doua nominalizari, McCann cu 3 Gold Effie, un Bronze, [...]
Acționarii companiei brașovene Prodlacta, firmă controlată de concernul JLC din Republica Moldova, au fost convocați pe data de 8 octombrie pentru a aproba modificarea actului constitutiv, în sensul că membrii Consiliului de Administrație al producătorului brașovean de lactate pot participa la ședințe și prin intermediul „mijlocului de comunicare la distanță Skype”, se arată într-un convocator remis Bursei de Valori București, citat de cotidianul Bună Ziu [...]
Oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula, proprietarii European Drinks, susțin că nu au primit de la statul român cei aproximativ 250 de milioane de dolari pe care i-au câștigat în urma unui lung proces finalizat cu decizia Curții de la Washington.   Frații Ioan și Viorel Micula, oamenii de afaceri care, cu a lor European Drinks, reușeau în urmă cu peste 10 ani să vândă mai multe produse răcoritoare în România decât gigantul american [...]
Mânzat adus din Statele Unite, pui roșu vegetarian adus din Germania, cozonac italienesc, alături de un vin vechi românesc sunt delicatesuri care se pot regăsi, în ziua de Paște, pe mesele românilor cu dare de mână. Un coș cu astfel de produse costă, cel puțin, aproape 2.500 de lei, potrivit unui calcul făcut de publicația Gândul. Un coș minim pentru masa de Paște al românilor obișnuiți costă puțin peste 200 de lei. Un coș al milionarilor sau al [...]
Belgienii vor putea achiziționa din supermarketuri, începând de vineri, produse alimentare realizate din insecte, anunță  ziarul 'La Libre Belgique' pe baza unui comunicat de presă difuzat de compania 'Delhaize'. Consumul de insecte prezintă numeroase avantaje, 'fiind un mijloc extraordinar de evoluție către o alimentație durabilă, întrucât constituie o excelentă sursă alternativă de proteine', afirmă comunicatul menționat.            [...]
Heineken, al treilea mare producător de bere la nivel mondial, a înregistrat vânzări în scădere în Europa Centrală și de Est în prima jumătate a anului, din cauza vremii nefavorabile și a situației economice dificile, România aflându-se printre piețele pe care grupul olandez a avut scăderi. Volumul vânzărilor de bere ale Heineken în regiune a scăzut cu 4,2% în primul semestru, la 22,7 milioane hectolitri, față de 23,7 milioane d [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi