Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Oameni gospodari din tata-n fiu, fermierii din Transilvania nu isi plang de mila ca in viata e greu, asa ca au pornit afaceri de succes, urmand de la retetele bunicilor.


In judetul Alba, un inginer IT a reusit sa cucereasca piata de profil din tarile Vestice cu branzeturile sale, iar aromele mezelurilor din Maramures i-au facut pe gurmanzii din Germania si Ungaria sa se declare clienti fideli, după cum informează un microreportaj realizat de ProTV. Nemtii, spaniolii si italienii au fost cuceriti de sortimentele de branzeturi fabricate la Unilact dupa retete pe care Marius Bicu, un tanar de 34 de ani din Unirea, le-a mostenit de la bunici.


Vindem branza de burduf in Spania, in Italia vindem cel mai mult smantana si in Germania toate sortimentele de branzeturi fara smanatana“, spune Marius Bicu.


Cea mai mare cautarea o are branza de burduf, care e uscata pe scanduri de brad pentru o savoare speciala. Lunar pe poarta fabricii ies 50 de tone de branzeturi, iar 25% din productie ia drumul occidentului.(Mai multe, pe www.stirileprotv.ro)

Alte articole recomandate:

    -  Domnule ministru, ce prevede noul PNDR despre finanțarea procesării? Care este elemental de noutate? Daniel Constantin: - N-aș spune ca este ceva nou. Sunt două măsuri în noul program, care au rămas similare cu ceea ce s-a întâmplat până acum: partea de investiții și partea de procesare. De aceea am și spus că vom încerca să deschidem, în prima parte a anului 2014, aceste măsuri, pe răspunderea statului membru, [...]
Lanțul de patiserii Fornetti România a trecut anul trecut pe profit, după vânzări care au depășit nivelul de 100 milioane lei, și speră să iasă din insolvență în acest an, planul de reorganizare urmând să fie finalizat la 31 mai. Compania, intrată în insolvență la finele anului 2011, a anunțat, într-un comunicat, că 2014 a fost primul an cu profit de la începutul procedurii de reorganizare, câștigul fiind estimat la 500.000 euro. Totodată, cifra [...]
„100 de calorii de fericire” este noua marca de produse dulci lansate de TerraBisco S.A. in segmentul premium. Marca propune consumatorilor 3 variante de biscuiti ovali tip sandvis, cu creme sofisticate, facute cu grasimi nehidrogenate: crema de ciocolata, menta si de capsune. Gama „100 de calorii de fericire” se adreseaza consumatorilor atenti la silueta si la numarul de calorii al produselor pe care le consuma. „Gustare Nevinovata” este o marca premium ce [...]
Transportatorul orădean de marfă Frigoexpres, care a intrat în insolvență în august anul trecut, a ajuns să își asigure 70% din  business din livrările în străinătate, în țări precum Germania, Franța sau Danemarca, unde a semnat contracte cu producători de legume și lapte după ce înainte de insolvență cea mai mare parte a afacerilor erau generate de transportul pe piața locală. „Am depus planul de reorganizare. Noi suntem optimiști, rămâne [...]
Interdicția de a vinde lapte proaspăt atât pe piață cât și procesatorilor, în absența unui tanc de răcire prin care laptele proaspăt să fi trecut, îi determină pe micii fermieri din zona Turzii să re-inventeze vânzarea laptelui după varianta „din casă în casă”. Dupa cum se stie, de la 1 ianuarie 2014, producătorii de lapte nu mai pot comercializa pe piațălapte proaspăt dacă nu au un tanc de răcire prin care produsul proaspăt muls să fi [...]
Brandul de inghetata Napoca, apartinand gigantului Unilever din anul 2009, nu va mai fi produs incepand de anul viitor in fabrica FrieslandCampina din Baciu, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii ambelor companii, informeaza Wall Street. Unilever este prezent pe piata inghetatei prin divizia Algida in portfoliul careia se afla branduri precum Cornetto, Viennetta, Magnum, Carte D’Or, Big Milk sau Napoca, inghetata care a fost realizata pe plan local in [...]
Bureau Veritas, liderul mondial in servicii de certificare, a demarat un parteneriat de succes cu Velpitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania. Certificarea IFS la nivel inalt, obtinuta in urma auditului Bureau Veritas, este o dovada clara a angajamentului Velpitar fata de setul de cerinte necesare pentru a indeplini standardele de siguranta alimentara si a dorintei de imbunatatire continua pentru satisfactia clientului final. Redam mai jos comunicatul Velpitar.   Vel [...]
În cadrul wokshop-ului dedicat sectorului de lapte, Cristina Nancu,  Managerul Diviziei de Tehnologie și Echipamente de procesare alimentară, din cadrul companiei Interfrig Ploiești a susținut comunicarea:  “Soluții integrate de procesare și tehnologii inovatoare de ambalare pentru producătorii din industria laptelui”. Cu o experiență de peste 20 ani în dezvoltarea de proiecte în industria frigului și a procesării alimentare, Interfrig Ploieșt [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN