Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un singur abator, situat în localitatea Hereclean, este autorizat sanitar-veterinar în prezent la nivelul județului Sălaj pentru sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale.


"În județul nostru este autorizat sanitar veterinar abatorul de ovine aparținând Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn din Hereclean, unde se asigură controlul oficial sanitar veterinar prin personal cu experiență instruit în acest scop. Din motive economice, abatorul nu are activitate zi de zi, dar el este mereu deschis în perioada Paștelui", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Vasile Chidriș, purtătorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj.


Acesta a adăugat că mai există posibilitatea ca și alte firme să autorizeze abatoare până la Sărbătorile Pascale, DSVSA acordând chiar consultanță gratuită în acest sens. În anii trecuți au mai existat puncte de tăiere în Șimleu Silvaniei și Jibou, dar acum acestea nu mai sunt acceptate.


Toate abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru tăierea mielor trebuie publicate pe site-ul ANSVSA pentru ca cei interesați să le poată urmări activitatea și evidența tăierilor de miei.


"Problema a plecat de la screpie, o boală a oilor care a blocat o perioadă exportul de carne de miel din România către țările arabe. Pentru a dovedi că mieii nu au această boală trebuie să existe o evidență strictă a tăierilor, iar abatoarele autorizate trebuie făcute publice prin postarea pe site-ul ANSVSA", a explicat sursa citată. Mai multe, pe www.agerpres.ro


 

Alte articole recomandate:

Comerțul cu carne de porc și produse produse din carne de porc provenite din România este permis în Elveția așa cum este permis pe întreg teritoriul Uniunii Europene, a anunțat, ieri, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA). Potrivit instituției, țara noastra poate realiza schimburi comerciale cu carne de porc și trebuie să respectarea condițiilor stipulate în Decizia CE nr 764/2013, noteaza Agroazi. Instituția a mai anunțat că [...]
Printre cauzele evaziunii fiscale se numără povara taxelor, în special cele pe muncă, birocrația și calitatea slabă a serviciilor publice. Așa a ajuns România, spun producătorii, piață de desfacere pentru alcool obținut în fabrici ilegale, pentru țigări neverificate aduse din Cipru sau pentru haine sau încălțăminte pline de coloranți și care provoacă boli de piele.   Reprezentanții Consiliului Fiscal spun că datele statistice sunt influențate d [...]
Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
Compania Testo România a devenit Partener al  EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2015, care se va desfășura în zilele de 3, 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanță-Priorități pentru ieșirea din impas”.  Participarea Testo România va fi marcată în workshop-ul comun din ziua de 4 iunie, atunci când [...]
În cursul lunii noiembrie 2015 ANSVSA și Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și [...]
Clientii erau indusi in eroare si cumparau produse care erau prezentate ca fiind vandute la preturi reduse. De fapt, acestia erau pacaliti de promotiile facute de reprezentantii magazinului. “Valoarea cea mai mare a sanctiunii aplicate este de 25.000 lei si a fost aplicata unui operator economic la începutul lunii iulie, în urma verificarii evolutiei preturilor de vânzare la un numar de produse alese aleatoriu din cataloagele promotionale ale acestuia. Astfel, s-a [...]
(Comunicat) Prezentarea în spațiul public, de situații și date, interpretate în manieră alarmistă, fără a avea dovezi științifice care să vină în sprijinul concluziilor la care s-a ajuns, omiterea (intenționată sau nu) a unor informații cheie, nu este o acțiune care să vină în sprijinul consumatorilor sau de natură să le protejeze interesele. În România, instituția competentă din punct de vedere analitic, pentru [...]
Un sistem de absorbție a oxigenului și de eliminare a dioxidului de carbon care poate fi folosit în fabricarea ambalajelor a fost aprobat de către EFSA, informeaza Food Quality News. Panelul științific pentru contactul alimentelor cu materiale, enzime și arome (CEF) a evaluat siguranța unui amestec de eritorbat de sodium, carbonat de sodiu, bicardonat de sodiu, sulfat de fier, carbon activat, celuloză, hidroxid de calciu, clorură de calciu și apă. CEF [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN