Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Alegerea optimă a echipamentelor utilizate la procesarea cărnii este determinantă pentru eficientizarea fluxului tehnologic și a fiecărei afaceri în sine. În această ediție a infoALIMENT Magazin vă propunem câteva soluții de la companiile Bradley Technologies, Omcan și Fleetood.


 


Bradley Digital 6-Rack Meat Smoker


 


Fabricat de compania Bradley Technologies, echipamentul de afumare a produselor din carne Bradley Digital 6-Rack Meat Smocker beneficiază, așa cum îi este și denumirea, de o tehnologie digitală, complet integrată. Temeratura, Timpul și afumarea sunt complet controlate digital, existând posibilitatea controlării intensității fumului utilizat.


 


Echipamentul se adresează procesatorilor de produse din carne din categoria premium, fiind livrat împreună cu un generator de fum care utilizează brichete, în serii de afumare de numai 20 de minute! Datprită absenței fluctuațiilor de temperatură, pe parcursul afumării, se elimină posibilitatea supraîncălzirii și a creșterii acidității.


 


Un alt avantaj este acela că, în timp ce alte afumători necesită intervenția și supravegherea permanentă, acestea pot fi programate pentru serii de afumare de până la 8 ore, fără nicio altă ajustare.


 


Specificații tehnice:


 


Volum: 30 l


Construcție: Oțel inoxidabil


Putere internă: 500 W (pentru elemenții de coacere); 125 W (pentru elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50 Hz/ 5,5 A


Controler digital pentru temperatură, timp și afumare


Garanție: Un an


 


Bradley New Original


 


Noua celulă de afumare Bradley este destinată unităților de procesare de capacitate mică, sau restaurantelor, fiind livrat împreună cu un generator de fum care funcționează cu brichete cu o durată de ardere de 20 de minute.


 


Modalitatea foarte simplă de control al parametrilor de funcționare oferă osibilitatea unei afumări eficiente a produselor din carne, la parametrii doriți. Noua propunere de la Bradley vine cu un interior construit din oțel inoxidabil și suporți de diferite dimensiuni și construcții, în funcție de produsele care se doresc a fi supuse tratamentului de afumare.


 


Controlerul principal este conectat și la generatorul de fum, utilizându-se un program și un echipament specific special conceput de Improve Electronic. Acest echipament poate utiliza atât fum cald, cât și fum rece, într-un proces tehnologic de câte 8 ore care nu necesită supraveghere sau intervenție. Sursa de coacere în infra-roșu face ca utilajul să poată fi folosit și la tratatrea legumelor sau fructelor.


 


Specificații tehnice:


 


Putere: 500 W (elemenții de coacere); 125 W (elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50-60 Hz/5,5 A (Model TBA)


4 configurații interioare, în funcție de produsele afumate


Garanție: Un an


 


Mixer Omcan MMS501


 


Mixerul Omcan MMS501 este destinat etapei tehnologice a amestecării uniforme a aditivilor. Prevăzut cu un tanc de mixare construit din oțel inoxidabil, echipamentul Omcan beneficiază de transferul puterii cu ajutorul unei centuri de transmisie.


 


Deispozitivul de siguranță nu permite funcționarea utilajului, dacă acesta are capacul cuvei deschis. Tancul este prevăzut cu Tilt sistem cu autoreglare, fapt care elimină eventualele accidente. Mixerul este ideal pentru unitățile de procesare de mică sau medie capacitate.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 50 kg


Putere: 0,5 cp


Alimentare: 220/110 V


50 rotații pe minut


 


 


 


Mixer TSM 220


 


TSM 220 este destinat unităților de procesare de mare producție, capacitatea cuvei de mixare a cărnii fiind de 100 de kg. Echipamentul este prevăzut cu patru lame elicoidale care asigură o perfectă amestecare a aditivilor.


 


TSM 220 dispune de funcții multiple asigurate de sistemul ”Rotating, Reverse and OFF”. Sistemul de siguranță asigură funcționarea utilajului fără intervenția operatorului. Totuși, în condițiile în care capacul principal rămâne închis, trei guri de vizitare pot rămâne deschise pentru introducerea treptată a ingredientelor și aditivilor. Cuva mixerului poate fi rotită la 90 de grade, pentru o mai ușoară încărcare sau curățare a acesteia.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 100 kg


Alimentare: 220/240/60 Hz


Greutate totală: 250 kg


Echipamentul are certificarea C.E.


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 74


 


Fleetwood 74, fierăstrăul pentru carcase și oase produs de compania MSLK este destinat măcelăriilor, carmangeriilor și restaurantelor, dar și liniilor de procesare ărimară a cărnii, din fabrici. Construit din oțel inoxidabil, precizia de tăiere este de 8 zecimi de milimetru, utilajul pretându-se la tăierea oricărui tip de carcase.


 


Cu ajutorul ferestrelor special dispuse în partea superioară și inferioară, lama de tăiere poate fi înlocuită cu ușurință. Funcționarea acestuia poate fi reglată cu ajutorul unui regulator care asigură și menținerea tensiunii de lucru, în timpul sarcinii.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 110/220 V


Greutate netă la prelucrare: 50 kg


Adâncime de tăiere: 81 cm


Înălțime de tăiere: 97 cm


 


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 124


 


Propunerea Fletwood reprezintă un re-design al echipamentului SI-31HD-2, combinând înalta tehnologie cu durabilitatea și eficiența, fiind recomandat liniilor de prelucrare primară a cărnii din fabricile de mare capacitate.


 Acuratețea tăierii este de 16 zecimi, echipamentul utilizând lame de tăiere de 3/4. Regulatorul lamei asigură menținerea constantă a tensiunii, în timpul sarcinii, reglajul și înlocuirea acesteia putând fi efectuate u lejeritate. Fleetwood 124 este prevăzut cu jet de apă pentru curățare automată.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 220 V


Rating putere: 3 HP


Greutate netă la prelucrare: 130 kg


Productivitate: 1000 kg/h


 


(Sursa: www.meatprocessingproducts.com)


 


 

Alte articole recomandate:

Maria Demetriad:   * Sub impactul crizei, tehnologiile ready meal se reinventează * Încrederea consumatorilor în ieșirea din criză e la cote scăzute * Piața românească în scădere * Presiune pe inginerii tehnologi Marii furnizori își dispută o piață măruntă Conform raportului Euromonitor, care a analizat piața de ready meal din România, datele primului trimestru confirmă faptul că românii nu sunt prea mari amatori de [...]
Compania vâlceană Diana, unul dintre cei mai prestigioși procesatori de carne din România, va fi prezentă la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, care își va desfășura cea de-a V-a ediție în zilele de 12 și 13 mai sun genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”.   Iată, însă, [...]
“Mica dar voinica” acesta este sloganul pentru masina de oparit, framantare si formare branzeturi de tip UNICA FV. Scopul acestei masini este acele de concentra toate etapele de producere intr-un singur utilaj, pentru a economisi cat mai mult spatiu (datorita acestui fapt masina a primit numele UNICA, iar FV insemnand “Filatrice a Vapore”, adica filare cu vapori). UNICA FV, la proiectarea si constructia masinii sunt respectate cu strictete normele si directivele UE [...]
Bonduelle, expertul in legume, calitate si know-how, lanseaza pe piata din Romania o inovatie in categoria amestecurilor de legume congelate: amestecuri de legume, pre-gatite la aburi, pentru supa crema, o noua alternativa sanatoasa si gustoasa la gusturile traditionale.   Gama de legume pre-gatite la aburi pentru supa crema, gata in 3 minute, ofera 3 gusturi diferite, disponibile in ambalaje de 750g, pentru 5 portii si promite rapiditate in bucatarie, gust proaspa [...]
Aluatul fraged, un aluat nedospit, este format dintr-o masă compactă, densă, care devine fraged-sfărâmicios, după coacere. Din punct de vedere caloric, are valoare energetică ridicată, datorită glucidelor din zahăr și amidonului din făină. Pe lângă materiile prime cu valoare energetică, în compoziția aluatului fraged intră proteinele din ouă și lapte.   Caracteristici generale   Preparatele de cofetărie au la bază aluaturi modelate ca atare sau în asociere [...]
Companiile Marex și Vegetal Trading, con­trolate de antreprenori din Brăila cu afa­ceri cumulate de peste 200 mil. euro pe an, au intrat în insolvență la propria ce­rere, pe fondul unei crize de lichidități. Printre cei mai mari creditori ai Marex și Vegetal Tra­ding se numără BCR, Bancpost sau Banca Ro­mâ­nească. Grupul controlat de familiile Moraru, Lupașcu și Preda este cel mai mare crescător și procesator de carne de porc cu capital românesc, fiind [...]
Nestle a deschis cea mai eficientă fabrică de lactate din punct de vedere al consumului de apă, în Mexic și declară că au un plan pentru reducerea consumului de apă în alte unități de procesare, informează Dairy Reporter. Activitățile din fabrica de lactate Nestle, Cero Aqua (”apă zero”) se desfășoară sub conceptul de a nu extrage niciun pic de apă din pânza freatică și folosind apa din lapte în timpul procesului de producer [...]
Pentru orice procesator de carne, fabricarea cârnaților reprezintă una dintre activitățile cu pondere importantă. Începând cu producția industrială și terminând cu aceea artizanală, variantele tehnologice sunt multiple. Waltsonic anunță exportul câteva echipamente recomandate companiilor mici și mijlocii, a celor aflate la început de activitate, carmangeriilor, dar și secțiilor de producție de produse proaspete, [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN