Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Alegerea optimă a echipamentelor utilizate la procesarea cărnii este determinantă pentru eficientizarea fluxului tehnologic și a fiecărei afaceri în sine. În această ediție a infoALIMENT Magazin vă propunem câteva soluții de la companiile Bradley Technologies, Omcan și Fleetood.


 


Bradley Digital 6-Rack Meat Smoker


 


Fabricat de compania Bradley Technologies, echipamentul de afumare a produselor din carne Bradley Digital 6-Rack Meat Smocker beneficiază, așa cum îi este și denumirea, de o tehnologie digitală, complet integrată. Temeratura, Timpul și afumarea sunt complet controlate digital, existând posibilitatea controlării intensității fumului utilizat.


 


Echipamentul se adresează procesatorilor de produse din carne din categoria premium, fiind livrat împreună cu un generator de fum care utilizează brichete, în serii de afumare de numai 20 de minute! Datprită absenței fluctuațiilor de temperatură, pe parcursul afumării, se elimină posibilitatea supraîncălzirii și a creșterii acidității.


 


Un alt avantaj este acela că, în timp ce alte afumători necesită intervenția și supravegherea permanentă, acestea pot fi programate pentru serii de afumare de până la 8 ore, fără nicio altă ajustare.


 


Specificații tehnice:


 


Volum: 30 l


Construcție: Oțel inoxidabil


Putere internă: 500 W (pentru elemenții de coacere); 125 W (pentru elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50 Hz/ 5,5 A


Controler digital pentru temperatură, timp și afumare


Garanție: Un an


 


Bradley New Original


 


Noua celulă de afumare Bradley este destinată unităților de procesare de capacitate mică, sau restaurantelor, fiind livrat împreună cu un generator de fum care funcționează cu brichete cu o durată de ardere de 20 de minute.


 


Modalitatea foarte simplă de control al parametrilor de funcționare oferă osibilitatea unei afumări eficiente a produselor din carne, la parametrii doriți. Noua propunere de la Bradley vine cu un interior construit din oțel inoxidabil și suporți de diferite dimensiuni și construcții, în funcție de produsele care se doresc a fi supuse tratamentului de afumare.


 


Controlerul principal este conectat și la generatorul de fum, utilizându-se un program și un echipament specific special conceput de Improve Electronic. Acest echipament poate utiliza atât fum cald, cât și fum rece, într-un proces tehnologic de câte 8 ore care nu necesită supraveghere sau intervenție. Sursa de coacere în infra-roșu face ca utilajul să poată fi folosit și la tratatrea legumelor sau fructelor.


 


Specificații tehnice:


 


Putere: 500 W (elemenții de coacere); 125 W (elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50-60 Hz/5,5 A (Model TBA)


4 configurații interioare, în funcție de produsele afumate


Garanție: Un an


 


Mixer Omcan MMS501


 


Mixerul Omcan MMS501 este destinat etapei tehnologice a amestecării uniforme a aditivilor. Prevăzut cu un tanc de mixare construit din oțel inoxidabil, echipamentul Omcan beneficiază de transferul puterii cu ajutorul unei centuri de transmisie.


 


Deispozitivul de siguranță nu permite funcționarea utilajului, dacă acesta are capacul cuvei deschis. Tancul este prevăzut cu Tilt sistem cu autoreglare, fapt care elimină eventualele accidente. Mixerul este ideal pentru unitățile de procesare de mică sau medie capacitate.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 50 kg


Putere: 0,5 cp


Alimentare: 220/110 V


50 rotații pe minut


 


 


 


Mixer TSM 220


 


TSM 220 este destinat unităților de procesare de mare producție, capacitatea cuvei de mixare a cărnii fiind de 100 de kg. Echipamentul este prevăzut cu patru lame elicoidale care asigură o perfectă amestecare a aditivilor.


 


TSM 220 dispune de funcții multiple asigurate de sistemul ”Rotating, Reverse and OFF”. Sistemul de siguranță asigură funcționarea utilajului fără intervenția operatorului. Totuși, în condițiile în care capacul principal rămâne închis, trei guri de vizitare pot rămâne deschise pentru introducerea treptată a ingredientelor și aditivilor. Cuva mixerului poate fi rotită la 90 de grade, pentru o mai ușoară încărcare sau curățare a acesteia.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 100 kg


Alimentare: 220/240/60 Hz


Greutate totală: 250 kg


Echipamentul are certificarea C.E.


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 74


 


Fleetwood 74, fierăstrăul pentru carcase și oase produs de compania MSLK este destinat măcelăriilor, carmangeriilor și restaurantelor, dar și liniilor de procesare ărimară a cărnii, din fabrici. Construit din oțel inoxidabil, precizia de tăiere este de 8 zecimi de milimetru, utilajul pretându-se la tăierea oricărui tip de carcase.


 


Cu ajutorul ferestrelor special dispuse în partea superioară și inferioară, lama de tăiere poate fi înlocuită cu ușurință. Funcționarea acestuia poate fi reglată cu ajutorul unui regulator care asigură și menținerea tensiunii de lucru, în timpul sarcinii.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 110/220 V


Greutate netă la prelucrare: 50 kg


Adâncime de tăiere: 81 cm


Înălțime de tăiere: 97 cm


 


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 124


 


Propunerea Fletwood reprezintă un re-design al echipamentului SI-31HD-2, combinând înalta tehnologie cu durabilitatea și eficiența, fiind recomandat liniilor de prelucrare primară a cărnii din fabricile de mare capacitate.


 Acuratețea tăierii este de 16 zecimi, echipamentul utilizând lame de tăiere de 3/4. Regulatorul lamei asigură menținerea constantă a tensiunii, în timpul sarcinii, reglajul și înlocuirea acesteia putând fi efectuate u lejeritate. Fleetwood 124 este prevăzut cu jet de apă pentru curățare automată.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 220 V


Rating putere: 3 HP


Greutate netă la prelucrare: 130 kg


Productivitate: 1000 kg/h


 


(Sursa: www.meatprocessingproducts.com)


 


 

Alte articole recomandate:

Utilizate conform specificațiilor tehnice, omogenizatoarele MGT contribuie la mărirea termenului de valabilitate a produsului, prin creșterea coerenței, având ân vedere gradul uniform al dispersiei particulelor de grăsime. Tratamentul mecanic al particulelor de grăsime se realizeazș la temperatura de omogenizare care este cuprinsă între 600 și 800 C. Produsul rezultat poate fi smântâna dar și frișca sau cremele d [...]
BERD analizează acordarea unui împumut pe termen lung în valoare de până la 23 de milioane de euro companiei ETI European Food Industries, subsidiara din România a Eti Gida Sanayi ve Ticaret, din Turcia, pentru finanțarea construcției unei fabrici de produse de patiserie lângă Craiova, informeaza ZF. Costul total al proiectului este de 39 de milioane de euro. Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare urmează să discute aprobarea [...]
Compania Expur, parte a conglomeratului agroindustrial francez Sofiproteol, și-a bugetat să ajungă în următorii patru ani să proceseze 20% din producția locală de semințe oleaginoase, în creștere cu un procent față de nivelul din prezent.   “Intenția noastră este ca până în 2018 să folosim instrumentele noastre industriale pentru a procesa 60% din semințele oleaginoase fin Franța, 20% din recolta românească și 35% din producția de alune di [...]
(Agerpres) Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte ,,Romconserv' este beneficiarul unui proiect de aproape 4,3 milioane de lei, finanțat în proporție de 90% din fonduri europene, prin care 950 de angajați vor avea acces la cursuri de calificare și recalificare timp de 18 luni. Potrivit unui comunicat al Federației Naționale Pro Agro, obiectivul principal al proiectului vizează creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața [...]
Claudiu Frânc, președintele ROPAC, a declarat în exclusivitate pentru Recolta.eu că în cadrul negocierilor cu Autoritatea de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală (AM PNDR) s-a reușit obținerea de punctaje suplimentare pentru proiectele integrate, pentru cele de dezvoltare a fermelor de reproducție, precum și excluderea posibilității de integrare pe lanțul alimentar scurt a procesatorilor mari. Conform spuselor [...]
Ioan Șerbănescu: Termenul de condimente sau mirodenii a fost aplicat, mai întâi, exclusiv ingredientelor cu gust pătrunzător, iute sau aromatic, uneori parfumurilor sau chiar ingredientelor folosite pentru îmbălsămări. Astăzi există tendința de a limita utilizarea termenului, doar pentru ingredientele folosite la fabricarea produselor alimentare și a băuturilor, cu toate că unele dintre acestea continuă să aibă utilizări adiționale, în medicină sau [...]
Compania germană  a definitivat o tehnologie destinată produselor Clean label, în fapt, un instrument de referință pentru producția de făinuri și proteine din plante, denumită Ingredion Pulse. Vă prezentăm această tehnologie, utilizând datele furnizate de compania germană și publicate de FoodNavigator.   Calitatea de bază: 25 % proteină   Produsele care utilizează făinuri și proteine ”Pulse” pot fi formulate conform [...]
Ioan Șerbănescu: În panificație, faza de prelucrare cuprinde o serie de operații tehnologice în urma cărora rezultă bucăți de aluat cu o anumită greutate și formă, corespunzând sortimentului fabricat. Operațiile tehnologice din cadrul fazei de prelucrare sunt: divizarea aluatului, prin împărțirea acestuia în bucăți cu greutate egală (prestabilită), operație urmată de modelarea aluatului (rotundă, alungită, împletită etc.) și dospirea finală, ultim [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN