Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Alegerea optimă a echipamentelor utilizate la procesarea cărnii este determinantă pentru eficientizarea fluxului tehnologic și a fiecărei afaceri în sine. În această ediție a infoALIMENT Magazin vă propunem câteva soluții de la companiile Bradley Technologies, Omcan și Fleetood.


 


Bradley Digital 6-Rack Meat Smoker


 


Fabricat de compania Bradley Technologies, echipamentul de afumare a produselor din carne Bradley Digital 6-Rack Meat Smocker beneficiază, așa cum îi este și denumirea, de o tehnologie digitală, complet integrată. Temeratura, Timpul și afumarea sunt complet controlate digital, existând posibilitatea controlării intensității fumului utilizat.


 


Echipamentul se adresează procesatorilor de produse din carne din categoria premium, fiind livrat împreună cu un generator de fum care utilizează brichete, în serii de afumare de numai 20 de minute! Datprită absenței fluctuațiilor de temperatură, pe parcursul afumării, se elimină posibilitatea supraîncălzirii și a creșterii acidității.


 


Un alt avantaj este acela că, în timp ce alte afumători necesită intervenția și supravegherea permanentă, acestea pot fi programate pentru serii de afumare de până la 8 ore, fără nicio altă ajustare.


 


Specificații tehnice:


 


Volum: 30 l


Construcție: Oțel inoxidabil


Putere internă: 500 W (pentru elemenții de coacere); 125 W (pentru elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50 Hz/ 5,5 A


Controler digital pentru temperatură, timp și afumare


Garanție: Un an


 


Bradley New Original


 


Noua celulă de afumare Bradley este destinată unităților de procesare de capacitate mică, sau restaurantelor, fiind livrat împreună cu un generator de fum care funcționează cu brichete cu o durată de ardere de 20 de minute.


 


Modalitatea foarte simplă de control al parametrilor de funcționare oferă osibilitatea unei afumări eficiente a produselor din carne, la parametrii doriți. Noua propunere de la Bradley vine cu un interior construit din oțel inoxidabil și suporți de diferite dimensiuni și construcții, în funcție de produsele care se doresc a fi supuse tratamentului de afumare.


 


Controlerul principal este conectat și la generatorul de fum, utilizându-se un program și un echipament specific special conceput de Improve Electronic. Acest echipament poate utiliza atât fum cald, cât și fum rece, într-un proces tehnologic de câte 8 ore care nu necesită supraveghere sau intervenție. Sursa de coacere în infra-roșu face ca utilajul să poată fi folosit și la tratatrea legumelor sau fructelor.


 


Specificații tehnice:


 


Putere: 500 W (elemenții de coacere); 125 W (elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50-60 Hz/5,5 A (Model TBA)


4 configurații interioare, în funcție de produsele afumate


Garanție: Un an


 


Mixer Omcan MMS501


 


Mixerul Omcan MMS501 este destinat etapei tehnologice a amestecării uniforme a aditivilor. Prevăzut cu un tanc de mixare construit din oțel inoxidabil, echipamentul Omcan beneficiază de transferul puterii cu ajutorul unei centuri de transmisie.


 


Deispozitivul de siguranță nu permite funcționarea utilajului, dacă acesta are capacul cuvei deschis. Tancul este prevăzut cu Tilt sistem cu autoreglare, fapt care elimină eventualele accidente. Mixerul este ideal pentru unitățile de procesare de mică sau medie capacitate.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 50 kg


Putere: 0,5 cp


Alimentare: 220/110 V


50 rotații pe minut


 


 


 


Mixer TSM 220


 


TSM 220 este destinat unităților de procesare de mare producție, capacitatea cuvei de mixare a cărnii fiind de 100 de kg. Echipamentul este prevăzut cu patru lame elicoidale care asigură o perfectă amestecare a aditivilor.


 


TSM 220 dispune de funcții multiple asigurate de sistemul ”Rotating, Reverse and OFF”. Sistemul de siguranță asigură funcționarea utilajului fără intervenția operatorului. Totuși, în condițiile în care capacul principal rămâne închis, trei guri de vizitare pot rămâne deschise pentru introducerea treptată a ingredientelor și aditivilor. Cuva mixerului poate fi rotită la 90 de grade, pentru o mai ușoară încărcare sau curățare a acesteia.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 100 kg


Alimentare: 220/240/60 Hz


Greutate totală: 250 kg


Echipamentul are certificarea C.E.


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 74


 


Fleetwood 74, fierăstrăul pentru carcase și oase produs de compania MSLK este destinat măcelăriilor, carmangeriilor și restaurantelor, dar și liniilor de procesare ărimară a cărnii, din fabrici. Construit din oțel inoxidabil, precizia de tăiere este de 8 zecimi de milimetru, utilajul pretându-se la tăierea oricărui tip de carcase.


 


Cu ajutorul ferestrelor special dispuse în partea superioară și inferioară, lama de tăiere poate fi înlocuită cu ușurință. Funcționarea acestuia poate fi reglată cu ajutorul unui regulator care asigură și menținerea tensiunii de lucru, în timpul sarcinii.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 110/220 V


Greutate netă la prelucrare: 50 kg


Adâncime de tăiere: 81 cm


Înălțime de tăiere: 97 cm


 


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 124


 


Propunerea Fletwood reprezintă un re-design al echipamentului SI-31HD-2, combinând înalta tehnologie cu durabilitatea și eficiența, fiind recomandat liniilor de prelucrare primară a cărnii din fabricile de mare capacitate.


 Acuratețea tăierii este de 16 zecimi, echipamentul utilizând lame de tăiere de 3/4. Regulatorul lamei asigură menținerea constantă a tensiunii, în timpul sarcinii, reglajul și înlocuirea acesteia putând fi efectuate u lejeritate. Fleetwood 124 este prevăzut cu jet de apă pentru curățare automată.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 220 V


Rating putere: 3 HP


Greutate netă la prelucrare: 130 kg


Productivitate: 1000 kg/h


 


(Sursa: www.meatprocessingproducts.com)


 


 

Alte articole recomandate:

Unul dintre standurile cele mai vizitate ale targului BioFach este cel al firmei germane Kote, furnizoare de tehnologie de distilare in vederea productiei de bauturi alcoolice. Particularitatea acestei tehnologii este aceea ca toate utilajele sunt fabricate manual, potrivit vechilor tehnologii pastrate de la vechii mestesugari din Germania. Kote a reusit sa atraga oameni de afaceri din domeniul productiei de bauturi spirtoase prin prezentarea la stand a unor unitati de distilare, necesare in [...]
Compania GoodMills (fosta Titan), unul dintre cei mai mari jucători de pe piața produselor de panificație, se va diviza parțial în două societăți, una purtând același nume, și cealaltă - Frozen Bakery Products SA, pe care se vor transfera activitățile de producție a produselor de panificație con­ge­lată, conform unui pro­iect al companiei apărut în Monitorul Oficial.   GoodMills reali­zează pâine proas­pătă, produse de pa­tiserie, dar ș [...]
Utilizate conform specificațiilor tehnice, omogenizatoarele MGT contribuie la mărirea termenului de valabilitate a produsului, prin creșterea coerenței, având ân vedere gradul uniform al dispersiei particulelor de grăsime. Tratamentul mecanic al particulelor de grăsime se realizeazș la temperatura de omogenizare care este cuprinsă între 600 și 800 C. Produsul rezultat poate fi smântâna dar și frișca sau cremele d [...]
Fondurile europene și naționale disponibile, în 2015, pentru investiții în procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol depășesc 8,8 milioane de euro, iar alocările totale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 -2020 pentru întreaga perioada de programare se ridică la 35,2 de milioane de euro, potrivit datelor publicate pe site-ului Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Sumele sunt disponibile pe submăsura 4.2a [...]
(Agerpres) Toate unitățile care au beneficiat de perioada de tranziție acordată până la 31 decembrie 2013 pentru îmbunătățirea calității laptelui crud procesează acum numai lapte conform standardelor Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Potrivit Autorității, din totalul celor 64 unități de procesare a laptelui care au beneficiat de perioada de tranziție pentru a procesa lapte [...]
Nanotehnologia are un potențial semnificativ de a influența domeniul prelucrării alimentelor. Industria alimentară a investit sume uriașe în cercetările în domeniul nanotehnologiei. Deocamdată, nanotehnologia se aplică în multe domenii de activitate, care nu sunt neapărat legate unele cu altele. Acest fapt a rezultat într-o lipsă a unei definiții unanim acceptate. Una dintre definiții este următoarea: “Nanotehnologia este știința, [...]
Hermes-Lituania pare a-și extinde volumul de afaceri cu tehnologie destinată procesării cărnii, propunând un nou separator de carne, după cum anunță MeatProcess.com. Astfel, echipamentul SNV-180 Hercules este conceput special pentru separarea cărnii de pe oase, utilizabil atât în procesarea suinelor, cât și a bovinelor. Totodată, utilajul poate fi folosit și la separarea cărnii de pasăre de pe schelet. SNV-180 Hercules este construit din oțel [...]
Producătorii de la Metalquimia, de tehnologie destinată sectorului de carne, au lansat mașina de injectat Movistick 30 PJ, după cum informează Meat & Poultry. Utilaj de injectat saramura cu acțiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, injectarea efectuându-se în 440 [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN