Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Alegerea optimă a echipamentelor utilizate la procesarea cărnii este determinantă pentru eficientizarea fluxului tehnologic și a fiecărei afaceri în sine. În această ediție a infoALIMENT Magazin vă propunem câteva soluții de la companiile Bradley Technologies, Omcan și Fleetood.


 


Bradley Digital 6-Rack Meat Smoker


 


Fabricat de compania Bradley Technologies, echipamentul de afumare a produselor din carne Bradley Digital 6-Rack Meat Smocker beneficiază, așa cum îi este și denumirea, de o tehnologie digitală, complet integrată. Temeratura, Timpul și afumarea sunt complet controlate digital, existând posibilitatea controlării intensității fumului utilizat.


 


Echipamentul se adresează procesatorilor de produse din carne din categoria premium, fiind livrat împreună cu un generator de fum care utilizează brichete, în serii de afumare de numai 20 de minute! Datprită absenței fluctuațiilor de temperatură, pe parcursul afumării, se elimină posibilitatea supraîncălzirii și a creșterii acidității.


 


Un alt avantaj este acela că, în timp ce alte afumători necesită intervenția și supravegherea permanentă, acestea pot fi programate pentru serii de afumare de până la 8 ore, fără nicio altă ajustare.


 


Specificații tehnice:


 


Volum: 30 l


Construcție: Oțel inoxidabil


Putere internă: 500 W (pentru elemenții de coacere); 125 W (pentru elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50 Hz/ 5,5 A


Controler digital pentru temperatură, timp și afumare


Garanție: Un an


 


Bradley New Original


 


Noua celulă de afumare Bradley este destinată unităților de procesare de capacitate mică, sau restaurantelor, fiind livrat împreună cu un generator de fum care funcționează cu brichete cu o durată de ardere de 20 de minute.


 


Modalitatea foarte simplă de control al parametrilor de funcționare oferă osibilitatea unei afumări eficiente a produselor din carne, la parametrii doriți. Noua propunere de la Bradley vine cu un interior construit din oțel inoxidabil și suporți de diferite dimensiuni și construcții, în funcție de produsele care se doresc a fi supuse tratamentului de afumare.


 


Controlerul principal este conectat și la generatorul de fum, utilizându-se un program și un echipament specific special conceput de Improve Electronic. Acest echipament poate utiliza atât fum cald, cât și fum rece, într-un proces tehnologic de câte 8 ore care nu necesită supraveghere sau intervenție. Sursa de coacere în infra-roșu face ca utilajul să poată fi folosit și la tratatrea legumelor sau fructelor.


 


Specificații tehnice:


 


Putere: 500 W (elemenții de coacere); 125 W (elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50-60 Hz/5,5 A (Model TBA)


4 configurații interioare, în funcție de produsele afumate


Garanție: Un an


 


Mixer Omcan MMS501


 


Mixerul Omcan MMS501 este destinat etapei tehnologice a amestecării uniforme a aditivilor. Prevăzut cu un tanc de mixare construit din oțel inoxidabil, echipamentul Omcan beneficiază de transferul puterii cu ajutorul unei centuri de transmisie.


 


Deispozitivul de siguranță nu permite funcționarea utilajului, dacă acesta are capacul cuvei deschis. Tancul este prevăzut cu Tilt sistem cu autoreglare, fapt care elimină eventualele accidente. Mixerul este ideal pentru unitățile de procesare de mică sau medie capacitate.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 50 kg


Putere: 0,5 cp


Alimentare: 220/110 V


50 rotații pe minut


 


 


 


Mixer TSM 220


 


TSM 220 este destinat unităților de procesare de mare producție, capacitatea cuvei de mixare a cărnii fiind de 100 de kg. Echipamentul este prevăzut cu patru lame elicoidale care asigură o perfectă amestecare a aditivilor.


 


TSM 220 dispune de funcții multiple asigurate de sistemul ”Rotating, Reverse and OFF”. Sistemul de siguranță asigură funcționarea utilajului fără intervenția operatorului. Totuși, în condițiile în care capacul principal rămâne închis, trei guri de vizitare pot rămâne deschise pentru introducerea treptată a ingredientelor și aditivilor. Cuva mixerului poate fi rotită la 90 de grade, pentru o mai ușoară încărcare sau curățare a acesteia.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 100 kg


Alimentare: 220/240/60 Hz


Greutate totală: 250 kg


Echipamentul are certificarea C.E.


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 74


 


Fleetwood 74, fierăstrăul pentru carcase și oase produs de compania MSLK este destinat măcelăriilor, carmangeriilor și restaurantelor, dar și liniilor de procesare ărimară a cărnii, din fabrici. Construit din oțel inoxidabil, precizia de tăiere este de 8 zecimi de milimetru, utilajul pretându-se la tăierea oricărui tip de carcase.


 


Cu ajutorul ferestrelor special dispuse în partea superioară și inferioară, lama de tăiere poate fi înlocuită cu ușurință. Funcționarea acestuia poate fi reglată cu ajutorul unui regulator care asigură și menținerea tensiunii de lucru, în timpul sarcinii.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 110/220 V


Greutate netă la prelucrare: 50 kg


Adâncime de tăiere: 81 cm


Înălțime de tăiere: 97 cm


 


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 124


 


Propunerea Fletwood reprezintă un re-design al echipamentului SI-31HD-2, combinând înalta tehnologie cu durabilitatea și eficiența, fiind recomandat liniilor de prelucrare primară a cărnii din fabricile de mare capacitate.


 Acuratețea tăierii este de 16 zecimi, echipamentul utilizând lame de tăiere de 3/4. Regulatorul lamei asigură menținerea constantă a tensiunii, în timpul sarcinii, reglajul și înlocuirea acesteia putând fi efectuate u lejeritate. Fleetwood 124 este prevăzut cu jet de apă pentru curățare automată.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 220 V


Rating putere: 3 HP


Greutate netă la prelucrare: 130 kg


Productivitate: 1000 kg/h


 


(Sursa: www.meatprocessingproducts.com)


 


 

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Transavia anunță că anul acesta va aloca 8 milioane de euro pentru achiziționarea de utilaje performante. În același timp, compania va închide creditele bancare astfel încât, până la finalul anului, să își desfășoare activitatea din surse proprii. În 2013, Transavia a înregistrat o cifră de afaceri de 135 de milioane de euro și un profit brut de 12,5 milioane de euro, fiind un an extrem de profitabil  pentru companie, [...]
Fabrica de la Tag a reluat ieri productia de brnaza Nasal, dupa ce a fost incheiat contractul de inchiriere a spatiilor de productie, precum si a marcilor Nasal, Taga si Montana, cooperativei agricole Somes-Aries, membra a cluster-ului AgroTransilvania. Un amplu reportaj pe aceasta tema puteti citi pe www.fabricadelapte.ro. În legatura cu acest eveniment, am primit la redactia infoALIMENT Magazin urmatorul comunicat:   ”Producția la fabrica de brânzeturi de la [...]
Hermes-Lituania pare a-și extinde volumul de afaceri cu tehnologie destinată procesării cărnii, propunând un nou separator de carne, după cum anunță MeatProcess.com. Astfel, echipamentul SNV-180 Hercules este conceput special pentru separarea cărnii de pe oase, utilizabil atât în procesarea suinelor, cât și a bovinelor. Totodată, utilajul poate fi folosit și la separarea cărnii de pasăre de pe schelet. SNV-180 Hercules este construit din oțel [...]
(Autor: Ioan Șerbănescu) O femeie din Brooklyn, New York a renunțat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: producția de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme.Într-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com și preluat de recolta.eu, este prezentată povestea lui Rachel Mamane, un mic producător de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York.Un fapt special al produselor sale este că, fie că vorbim de supa de [...]
Reiser oferă soluții pentru procesatorii de brânzeturi care includ aplicații pentru formarea, extrudarea, depozitarea brânzeturilor.  De la brânză sub formă de cuburi sau mărunțită, forme cilindrice și sferice, de la brânzeturi mexicane la cheddar, harvati si mozzarella, de la brânzeturi tari și maturate la brânzeturi din lapte de capră și moi, Reiser este soluția completă pentru toate aceste procese de fabricare [...]
Asemănătoare, la origini, cu o grăsime groasă (nealcoolică, dar foarte hrănitoare), berea este o băutură slab alcoolizată, a treia ca popularitate mondială, după apă și ceai. În prezent, 20.000 de sortimente de bere sunt produse în lume, folosindu-se 180 de modalități de îmbuteliere. Dintre acestea, berea normală, pils, amară, slab alcoolizată, neagră și crema de bere susțin topul.   De unde vine, încotro se îndreaptă?   Berea se înscrie [...]
Răspunzând unei serii de întrebări, Iulia Popescu, specialist marketing al SC Diana SRL, a declarat pentru Revista Piața că, în 2014, ”continuarea reducerii TVA la produsele alimentare va adauga un nou element de atractivitate, cu consecinte poz-itive pentru activitatea magazinelor Diana. Magazinele Diana sunt furnizoare importante de produse si de preparate din carne. Principalele atribute ale acestora sunt prospetimea si calitatea garantate de noi, in numele [...]
Telemeaua de Ibănești este al doilea produs românesc care a obținut certificare în Uniunea Europeană, după magiunul de Topoloveni. Producătorul care a reușit să pună brânza autohtonă pe masa europenilor spune că elaborarea documentației a durat un an și jumătate și că singurul lucru care l-a costat au fost analizele de laborator ale produsului, obligatorii a fi atașate dosarului pentru Bruxelles. Situată pe valea Gurghiului din județul [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN