Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Alegerea optimă a echipamentelor utilizate la procesarea cărnii este determinantă pentru eficientizarea fluxului tehnologic și a fiecărei afaceri în sine. În această ediție a infoALIMENT Magazin vă propunem câteva soluții de la companiile Bradley Technologies, Omcan și Fleetood.


 


Bradley Digital 6-Rack Meat Smoker


 


Fabricat de compania Bradley Technologies, echipamentul de afumare a produselor din carne Bradley Digital 6-Rack Meat Smocker beneficiază, așa cum îi este și denumirea, de o tehnologie digitală, complet integrată. Temeratura, Timpul și afumarea sunt complet controlate digital, existând posibilitatea controlării intensității fumului utilizat.


 


Echipamentul se adresează procesatorilor de produse din carne din categoria premium, fiind livrat împreună cu un generator de fum care utilizează brichete, în serii de afumare de numai 20 de minute! Datprită absenței fluctuațiilor de temperatură, pe parcursul afumării, se elimină posibilitatea supraîncălzirii și a creșterii acidității.


 


Un alt avantaj este acela că, în timp ce alte afumători necesită intervenția și supravegherea permanentă, acestea pot fi programate pentru serii de afumare de până la 8 ore, fără nicio altă ajustare.


 


Specificații tehnice:


 


Volum: 30 l


Construcție: Oțel inoxidabil


Putere internă: 500 W (pentru elemenții de coacere); 125 W (pentru elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50 Hz/ 5,5 A


Controler digital pentru temperatură, timp și afumare


Garanție: Un an


 


Bradley New Original


 


Noua celulă de afumare Bradley este destinată unităților de procesare de capacitate mică, sau restaurantelor, fiind livrat împreună cu un generator de fum care funcționează cu brichete cu o durată de ardere de 20 de minute.


 


Modalitatea foarte simplă de control al parametrilor de funcționare oferă osibilitatea unei afumări eficiente a produselor din carne, la parametrii doriți. Noua propunere de la Bradley vine cu un interior construit din oțel inoxidabil și suporți de diferite dimensiuni și construcții, în funcție de produsele care se doresc a fi supuse tratamentului de afumare.


 


Controlerul principal este conectat și la generatorul de fum, utilizându-se un program și un echipament specific special conceput de Improve Electronic. Acest echipament poate utiliza atât fum cald, cât și fum rece, într-un proces tehnologic de câte 8 ore care nu necesită supraveghere sau intervenție. Sursa de coacere în infra-roșu face ca utilajul să poată fi folosit și la tratatrea legumelor sau fructelor.


 


Specificații tehnice:


 


Putere: 500 W (elemenții de coacere); 125 W (elemenții de afumare)


Alimentare: 220 V/50-60 Hz/5,5 A (Model TBA)


4 configurații interioare, în funcție de produsele afumate


Garanție: Un an


 


Mixer Omcan MMS501


 


Mixerul Omcan MMS501 este destinat etapei tehnologice a amestecării uniforme a aditivilor. Prevăzut cu un tanc de mixare construit din oțel inoxidabil, echipamentul Omcan beneficiază de transferul puterii cu ajutorul unei centuri de transmisie.


 


Deispozitivul de siguranță nu permite funcționarea utilajului, dacă acesta are capacul cuvei deschis. Tancul este prevăzut cu Tilt sistem cu autoreglare, fapt care elimină eventualele accidente. Mixerul este ideal pentru unitățile de procesare de mică sau medie capacitate.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 50 kg


Putere: 0,5 cp


Alimentare: 220/110 V


50 rotații pe minut


 


 


 


Mixer TSM 220


 


TSM 220 este destinat unităților de procesare de mare producție, capacitatea cuvei de mixare a cărnii fiind de 100 de kg. Echipamentul este prevăzut cu patru lame elicoidale care asigură o perfectă amestecare a aditivilor.


 


TSM 220 dispune de funcții multiple asigurate de sistemul ”Rotating, Reverse and OFF”. Sistemul de siguranță asigură funcționarea utilajului fără intervenția operatorului. Totuși, în condițiile în care capacul principal rămâne închis, trei guri de vizitare pot rămâne deschise pentru introducerea treptată a ingredientelor și aditivilor. Cuva mixerului poate fi rotită la 90 de grade, pentru o mai ușoară încărcare sau curățare a acesteia.


 


Specificații tehnice:


 


Capacitate: 100 kg


Alimentare: 220/240/60 Hz


Greutate totală: 250 kg


Echipamentul are certificarea C.E.


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 74


 


Fleetwood 74, fierăstrăul pentru carcase și oase produs de compania MSLK este destinat măcelăriilor, carmangeriilor și restaurantelor, dar și liniilor de procesare ărimară a cărnii, din fabrici. Construit din oțel inoxidabil, precizia de tăiere este de 8 zecimi de milimetru, utilajul pretându-se la tăierea oricărui tip de carcase.


 


Cu ajutorul ferestrelor special dispuse în partea superioară și inferioară, lama de tăiere poate fi înlocuită cu ușurință. Funcționarea acestuia poate fi reglată cu ajutorul unui regulator care asigură și menținerea tensiunii de lucru, în timpul sarcinii.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 110/220 V


Greutate netă la prelucrare: 50 kg


Adâncime de tăiere: 81 cm


Înălțime de tăiere: 97 cm


 


 


Fierăstrău de carcase și oase Fleetwood 124


 


Propunerea Fletwood reprezintă un re-design al echipamentului SI-31HD-2, combinând înalta tehnologie cu durabilitatea și eficiența, fiind recomandat liniilor de prelucrare primară a cărnii din fabricile de mare capacitate.


 Acuratețea tăierii este de 16 zecimi, echipamentul utilizând lame de tăiere de 3/4. Regulatorul lamei asigură menținerea constantă a tensiunii, în timpul sarcinii, reglajul și înlocuirea acesteia putând fi efectuate u lejeritate. Fleetwood 124 este prevăzut cu jet de apă pentru curățare automată.


 


Specificații tehnice:


 


Alimentare: 220 V


Rating putere: 3 HP


Greutate netă la prelucrare: 130 kg


Productivitate: 1000 kg/h


 


(Sursa: www.meatprocessingproducts.com)


 


 

Alte articole recomandate:

Ermatec este o companie specializata in tehnologia de portionare  si feliere cu ultrasunete si poate oferi cele mau bune sotutii de taiere cu greutate fixa sau variabila pentru branza, carne sau produse de panificatie. Compania a lansat de curand ultimul model de echipament, ERMA 30C Caracteristice tehnice ERMA 30C: -realizat din otel inoxidabil AISI 304 -picioare ajustabile pentru planeiateta masinii -parte electrice si penumatica sunt protejate inpotriva patrunderii apei -partea de [...]
în luna octombrie 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna octombrie 2012 cu 3,5%, respectiv cu 7,5%. În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a [...]
Manevrarea cărnii în procesul tehnologic presupune echipamente specializate care facilitează producția și diminuează efortul uman. Vă prezentăm o propunere a companiei Bonner, specalizată pe astfel de utilaje indispensabile unei unități de procesare a cărnii. E-M 1000 este un elevator construit integral din oțel inoxidabil, strctura tubulară fiind prevăzută cu două coloane staționare, pentru încărcare. Sistemele de prindere pot fi configurate atâ [...]
(Agerpres) Transavia anunță că anul acesta va aloca 8 milioane de euro pentru achiziționarea de utilaje performante. În același timp, compania va închide creditele bancare astfel încât, până la finalul anului, să își desfășoare activitatea din surse proprii. În 2013, Transavia a înregistrat o cifră de afaceri de 135 de milioane de euro și un profit brut de 12,5 milioane de euro, fiind un an extrem de profitabil  pentru companie, [...]
Firma DEXWOR propune un sistem inovator  de presare si coacere a suncilor si a bacon-ului in turnuri.Fiecare turn este special realizat astfel incat numarul de forme sa fie  conform cu  camera /spatiul procesului de coacere, randamentul injectarii, pierderii si uniformitatii produsului. Marea diferenta este sistemul de inchidere si presare care este foarte adaptabil, mic si eficient. Avantaje:- spatiu castigat- uniformitatea produsului final cu greutate constanta- [...]
Brandul mexican de bere Corona a intrat, în acest an, în portofoliul companiei Bergenbier, după 20 de ani în care a fost importat și distribuit pe piața românească de către B.D.G. Import, informeaza . ”Din ianuarie 2015 am început să distribuim pe piața românească  un brand iconic la nivel mondial -  Corona - care se va alătura celorlalte branduri din portofoliul Bergenbier. Corona este un brand puternic, foarte intersant pentru consumatorul [...]
Studiile realizate încă din anii 50, folosind electroforeza pe hârtie (PE), au scos în evidență polimorfismul proteinelor majore din lapte, Beta-LG fiind prima proteină al cărei polimorfism a fost identificat în 1955. Odată cu apariția unor tehnici de analiză a proteinelor: SGE (electroforeza în gel de amidon), AE (electroforeza în gel de agaroză), PAGE (electroforeza în gel de poliacrilamidă), IEF (electroforeza prin focalizare izoelectrică), HPLC [...]
Asociațiile de producători viticoli care au în proprietate și care exploatează minimum 100 de hectare de viță de vie nobilă ar putea primi de la statul român până la 80% din valoarea de investiție pentru înființarea și dezvoltarea combinatelor de vinificație. O propunere legislativă în acest sens a fost aprobată de Camera Deputaților din Comisia de agricultură cu o majoritate de 20 de voturi, iar inițiativa legislativă va ajunge în curând î [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN