Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Prețul pe kilogramul de lapte primit de fermierii francezi nu mai acoperă costul de producție, se arată într-un studiu al Comitetului European al Laptelui dat publicității în această săptămână.
Costul cu producția unui kilogram de lapte în Franța variază între 40 și 45 de eurocenți, fiind semnificativ mai mare decât prețul la poarta fermei, de 33,8 eurocenți, se arată în studiul citat. Din acest motiv, crescătorii de vaci de lapte din Franța se confruntă cu un mare deficit economic, fiind un motiv de îngrijorare pentru reprezentanții agricultorilor din Franța.



„Din nefericire, acest studiu ilustrează clar actuala situație: din cauza prețului mic, sectorul lactatelor din Franța își pierde toate perspectivele de viitor. Fermierii francezi au nevoie de un preț de 45 de eurocenți pe kilogramul de lapte”, a declarat președintele Comitetului European al Laptelui, Romuald Schaber, citat într-un comunicat de presă al organizației.
Situația fermierilor francezi nu este singulară în regiune. Un studiu asemănător realizat în anul 2013 în Germania a avut rezultate asemănătoare.


Astfel, numărul crescătorilor de vaci de lapte scade constant atât în Franța, cât și în Germania și poate duce la o dispariție totală a sectorului producției laptelui în anumite regiuni din Europa, se mai arată în comunicatul de presă al Comitetului European al Laptelui.



„În sectorul producției de lapte din Europa, întrebarea nu se mai pune dacă există sau nu un deficit cronic, ci cât de mare este acest deficit și în cât timp vor dispărea fermele de lapte. (...) Dacă Uniunea Europeană nu dorește să compromită și să piardă și ultimele ferme de lapte rămase, trebuie să acționeze. Înființarea unei agenții de monitorizare a sectorului de lapte ar putea fi o soluție”, a mai spus Romuald Schaber. Mai multe, pe www.recolta.eu


 

Alte articole recomandate:

Planuri anuale de achizitii publiceAn Denumire plan Denumire detaliu planDetaliu invitatieTip legislatie : OUG nr.34/2006Autoritate contractanta : SPITALUL DE URGENTA PETROSANINumar invitatie : 369487 / 26.01.2015Denumire contract : Contract de furnizare de produse – Legume, fructe si zarzavaturiStare procedura : In DesfasurareSECTIUNEA 1: AUTORITATEA CONTRACTANTAI.1) DESCRIEREI.1.1) Sediul socialSPITALUL DE URGENTA PETROSANI Cod fiscal 4374873 , Adresa STR. 1 DECEMBRIE 1918, NR. 137 A, [...]
O ocupație cu tradiție pe plan local, apicultura a început să se dezvolte în ultimii ani, numărul celor care pornesc o afacere în această zonă, fiind în creștere. Este o afacere care nu necesită o investiție substanțială, iar banii pot fi recuperați în aproximativ doi ani, a explicat Ioan Fetea, președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACAR).   În prezent, numărul apicultorilor din [...]
Eurest, filiala locală a grupului britanic Compass, specializat în servicii de alimentație pentru companii, a ajuns în prezent la un număr de 1.000 de angajați în România și estimează pentru acest an o cifră de afaceri de circa 83 milioane de lei (19 milioane de euro), în creștere cu 5% față de anul precedent.  „Ne propunem an de an o creștere disciplinată, întrucât ne dorim un business stabil, de acee, targetul anual de  creștere [...]
Producatorul de mezeluri Caroli Foods Group si-a extins portofoliul cu un nou produs in categoria salamurilor fiert afumate, salamul Sissi. Lansat sub umbrela unuia dintre cele mai apreciate branduri de sunca de pe piata, Sissi, noul salam este preparat din bucati de pulpa de porc si vita atent selectionate si are un continut ridicat de carne, din 110 g de carne realizandu-se 100 g de produs. Produsul este realizat in fabrica pe care Caroli o detine la Pitesti, in conformitate cu cele m [...]
Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
Potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor, compania Betty Ice a terminat anul 2013 cu o cifră de afaceri de aproape 20 de milioane de euro. După cum se știe, consumul de înghețată crește de două ori într-o zi caniculară comparativ cu o zi ploioasă. Consumul de înghețată per capita în România este de circa 2 litri/an (echivalentul a 22 de înghețate la cornet de exemplu), de patru ori mai puțin decât un locuitor al peninsule [...]
Vineri, 23 ianuarie 2015, ora 18:30, va avea loc deschiderea oficială a Ceainăriei Jodart, pe strada Ernest Juvara, numărul 24, lângă Grădina Botanică!   Un concept nou în România, Ceainăria Jodart pregătește iubitorilor de artă adevărate spectacole de ceai și pasiuni și, bineînțeles, o inaugurare pe măsură. Călătoria va începe așadar cu o prezentare a adevăratului ritual al ceaiului și va continua cu un super concert semnat [...]
Grupul Maspex Wadowice a semnat un contract initial cu IK Investment Partners pentru achizitionarea anumitor active ale firmei Agros Nova constand in doua unitati de productie in orasele Lowicz si Wasosz, precum si a brandurilor: Lowicz, Krakus, Kotlin, Włocławek, Fruktus, Tarczyn, DrWitt. Conditia intrarii in vigoare a acestui contract o reprezinta obtinerea aprobarii Oficiului pentru Protectia Concurentei si Consumatorului. Aceasta este cea de-a 17-a achizitie a Grupului Maspex Wadowice, din [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN