Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cei mai mari producători și importatori au luat decizia de a înființa asociația patronală a producătorilor și importatorilor de băuturi spirtoase denumită Spirits Romania. Asociația, în curs de înființare, va deveni membră spiritsEUROPE, cel mai important patronat european din industria băuturilor spirtoase, având în componența sa 31 de asociații profesionale naționale din 25 de țări, precum și pe cei mai importanți producători din domeniu: Bacardi Martini, Beam Inc., Brown- Forman, Gruppo Campari, Diageo, Moet Hennessy, Pernod Ricard și Remy Cointreau.


spirtoase infoALIMENT Magazin


Asociația patronală Spirits Romania va juca un rol activ în industrie, prin încurajarea cooperării între producătorii și importatorii băuturilor spirtoase din România, prin promovarea rolului său la nivel macro-economic, încurajând sectorul să facă față provocărilor cu care acesta se confruntă și promovând dialogul social constructiv cu autoritățile Statului, noteaza Wall Street.


“Suntem mândri și onorați să reunim în cadrul asociației Spirits Romania cei mai importanți producători și importatori de băuturi spirtoase din România. Acest lucru este într-adevăr o realizare, “declară Dl. Florin Rădulescu, Președinte al Spirits Romania.


“Ne propunem ca asociația să joace un rol crucial în rezolvarea problemelor cu care se confruntă industria noastră, în special în vederea combaterii comerțului ilegal și producției ilicite de băuturi spirtoase, care sunt extrem de periculoase atât pentru sănătatea economică, cât și pentru cea publică din România. În linii mari, dorim să apărăm dreptul sectorului de a produce și a distribui produse de bună calitate pe piața românească”, a declarat Dl. Florin Rădulescu.


“Spirits Romania invită în Asociație toți producătorii și importatorii de băuturi spirtoase care sunt interesați în a crea valoare sectorului și înțeleg importanța unei atitudini responsabile față de sectorul în care activează, atât la nivel de promovare către consumatori, cât și la nivel de dialog constructiv cu autoritățile publice”, a concluzionat Președintele Asociației Spirits Romania.


“Spirits Romania va juca un rol important în promovarea industriei ca și contribuitor fiscal important în sectorul economic din România. Vom fi un partener de dialog pentru organizațiile guvernamentale și non-guvernamentale, apărând dreptul membrilor de a produce și comercializa băuturi alcoolice într-un mod responsabil și într-un mediu legal coerent. În acest demers, vom folosi toată expertiza pe care ne-o pot pune la dispoziție corespondenții noștri la nivel european,” a adăugat Dl Tudor Furir, Vice-Președinte al Asociației Spirits Romania.


“Suntem mândri să avem alături de spiritsEUROPE un nou membru, Spirits Romania,” a declarat Dl. Paul Skehan, Director General al spiritsEUROPE. “În consecință, acum reprezentăm interesele sectorului de băuturi spirtoase la nivel European prin 31 de asociații naționale și 8 companii multinaționale la nivel european. Băuturile spirtoase distilate sunt la fel de diverse precum cultura fiecărui popor european și nici România nu face excepție – din această perspectivă, cu următoarea ocazie în care voi vizita Spirits Romania, voi face cunoștință cu România în perspectiva gustului local și tradițional al Țuicii, Pălincii, Ginarsului sau produselor pe bază de ierburi din zona Transilvaniei”, a adăugat el. (Mai multe, pe Wall Street)

Alte articole recomandate:

(Autor: Ioan Serbanescu)  Consumul de pește a crescut simțitor, producătorii de pește-produse din pește realizând profituri din ce în ce mai mari. Însă, odată cu aceste realizări, producătorii trebuie să accepte și responsabilitățile pe care le au, în ceea ce privește protecția propriilor consumatori. Dacă percepția publicului este aceea că peștele reprezintă o componentă a alimentației sănătoase, producătorii trebuie să se asigure că acest lucru devine real numai [...]
Autoritățile vor să curețe piața de produse contrafăcute și vândute ca tradiționale, însă eforturile sunt în zadar, dacă rețetele nu vor fi standardizate. România e plină de produse vândute ca fiind tradiționale, însă chiar și autoritățile sunt de acord că nu toate cele 4.400 de produse atestate chiar sunt făcute ca pe vremea bunicilor. De aceea, Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un ordin care va reglementa procedura de atestare a [...]
Reprezentantii companiilor din industria carnii cer insistent reducerea la 5% a TVA pentru produsele lor, sustinand ca statul pierde din cauza taxei prea mari peste 450 de milioane de euro pe an, suma care intra in buzunarele evazionistilor, informează Național. Reprezentantii Federatiei Nationale Pro Agro sustin ca, daca s-ar reduce TVA la 5% in industria carnii, evaziunea ar scadea de zece ori mai mult ca in oricare alt domeniu agro-alimentar. Patronii nu au specificat la ce alt [...]
Acciza impusa micilor distilerii de alcool etilic, a caror capacitate de productie nu depaseste 10 hectolitri de alcool pur, va fi majorata de la 475 euro/hl la 500 euro/hl, printr-o noua ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal. In proiectul de ordonanta, obtinut de Mediafax, se arata ca nivelul accizelor pentru alcoolul etilic produs de aceste mici distilerii trebuie corelat, in sensul ca acesta trebuie sa fie minimum 50% din nivelul standard, care in prezent este de 1.000 [...]
Asociația Română a Cărnii și APRIL solicită reducerea cotei de TVA pe toată filiera de producție-procesare-comercializare, urmând să itensifice acțiunile de convingere a autorităților de luarea acestei măsuri. Astfel, într-un comunicat, ARC transmite că ”Scăderea TVA la carne și produse din carne, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va contribui la salvarea de la faliment a multor firme din domeniu, va ajuta la creșterea [...]
Reducerea Taxei pe Valoare Adăugată /TVA/ trebuie să se realizeze pe tot sectorul alimentar, iar din punctul meu de vedere este o greșeală să reduci TVA la legume și fructe, înainte de a scădea TVA la carne, a declarat, joi, în cadrul dezbaterii de specialitate 'Focus agricol', Sorin Minea, președintele Romalimenta.           'La ora actuală, am intrat într-o discuție sterilă cu statul pe tema reducerii TVA. Din punctul meu [...]
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, 5 februarie,  că ANAF a avut în luna ianuarie încasări de 6,5% peste plan și cu 13,2% mai mari față de luna ianuarie a anului trecut. “Una din cele trei măsuri pe care trebuie să le implementăm de la 1 aprilie, programul de ajutor de stat pentru acoperirea a jumătate din costurile salariale pentru cei care creează peste 20 de locuri noi de muncă, cred că e un lucru important și bun și, de asemenea, în discuțiile cu [...]
(Agerpres) Comisia Europeană va autoriza joi, 20 februarie, în Comitetul pentru lanțul alimentar, prepararea mititeilor după rețeta tradiționala românească, în condițiile în care, conform noii liste a aditivilor alimentari intrată în vigoare de la 1 iunie 2013, era interzisă folosirea bicarbonatului de sodiu în rețeta de preparare a micilor. Regulamentul UE nr. 1129/2011, intrat în vigoare la 1 iunie 2013, stabilește, în cadrul Anexei II, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN