Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un sistem de absorbție a oxigenului și de eliminare a dioxidului de carbon care poate fi folosit în fabricarea ambalajelor a fost aprobat de către EFSA, informeaza Food Quality News.


Panelul științific pentru contactul alimentelor cu materiale, enzime și arome (CEF) a evaluat siguranța unui amestec de eritorbat de sodium, carbonat de sodiu, bicardonat de sodiu, sulfat de fier, carbon activat, celuloză, hidroxid de calciu, clorură de calciu și apă.


CEF a declarat că nu există risc de contaminare atunci când este folosit în sistemele de absorbție oxigen/ emitere de dioxid de carbon, în saci care previn degajarea conținutului lor în alimente.


Potrivit documentului aparținând Atmosphere Control din Franța, acesta este introdus într-un sac cu multe straturi realizat din polietilenă (PET)/ celulozic nețesut/polipropilenă (PP) și etanșatdupă umplere.


Sacii conținând amestecul activ sunt introduși în ambalaje pentru a obsorbi oxigenul și pentru a produce dioxid de carbon.

Alte articole recomandate:

În comunicatele primite din partea Autorității Naționale Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor crescătorii de animale sunt îndemnați să solicite vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului. Acesta va verifica nu numai starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare ci  va da și o serie de sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare și analizele ce trebuie făcute, informează Jurnalul Giurgiuvean. Odată cu venirea [...]
Controalele inspectorilor DSVSA Vaslui desfãsurate în perioada premergãtoare sãrbãtorilor de iarnã, inclusiv în timpul acestora au dus la verificarea unui numãr de 242 de unitãti. Ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor, desfãsurate în acest interval, au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale, în valoare de 6.200 de lei, au fost acordate 9 avertismente si emise sapte ordonante pentru [...]
Virusul diareei epidemice porcine (The Porcine Epidemic Diarrhea virus - PEDv) a afectat 20 de state americane, printre care și  Iowa, Carolina de Nord, Minnesota, Oklahoma și Nebraska, informează  Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (UDSA). Boala se răspândește doar în rândul porcilor tineri a căror rată de mortalitate este de 50%, dar poate ajunge până la 100%, susțin medicii veterinari implicați în studierea acestui focar de infecție. [...]
O nouă campanie lansată în nord-vestul Angliei a vizat producătorii de băuturi dulci susținând că incapacitatea lor de a informa publicul cu privire la prejudiciile sănătății cauzează efecte negative asupra sănătății copiilor și a tinerilor adulți, informează Food Navigator. Campania Give Up Loving Pop (Gulp) creată de Food Active, încearcă să schimbe atitudinile consumatorilor față de achiziționarea băuturilor dulci.   În timp ce [...]
Cu aproape 25 de ani în urmă, au fost emise regulamente de stabilire a unei proceduri comunitare pentru limitarea maximă a nivelului reziduurilor provenite din produsele medicinale veterinare, în alimentele de origine animală.  La nivel național, au fost, de asemenea, structurate direcții și grupuri de cercetare care au susținut Ministerul Agriculturii (MADR) și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în emiterea și promovarea de [...]
  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și-a actualizat raportul de consultanță științifică cu privire la alergeni alimentari, luând în considerare datele recente publicate privind prevalența alergenilor alimentari în Europa, informează Food Navigator. Cele mai recente sfaturi actualizează raportul EFSA din 2003, și examinează toate datele publicate referitoare la proteinele care au fost identificate ca alergen [...]
Bureau Veritas, liderul mondial in servicii de certificare, a demarat un parteneriat de succes cu Velpitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania. Certificarea IFS la nivel inalt, obtinuta in urma auditului Bureau Veritas, este o dovada clara a angajamentului Velpitar fata de setul de cerinte necesare pentru a indeplini standardele de siguranta alimentara si a dorintei de imbunatatire continua pentru satisfactia clientului final. Redam mai jos comunicatul Velpitar.   Vel [...]
La finalul saptamanii trecute, la Bucuresti a avut loc un Simpozion care a detaliat aspectele Regulamentului 1169/2011, cu aplicabilitate partiala din 14 decembrie 2014 si totala, din 2016. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, la el participand un numar impresionant de specialisti din industria alimentara si din retail.   In cadrul Simpozionului, doamna Mirona Daia, expert in etichetare, a sustinut comunicarea cu titlul "Reglementari legislative pentru impunatatirea informarii [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN