Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Pe 31 ianuarie 1865, exact cu 145 de ani in urma, renumitul chimist rus, Dmitri Mendeleev, a sustinut teza de doctorat pe tema „Conditionarea reciproca dintre spirt si apa”. Rezultatul studiului i-a adus titlul de profesor la catedra de chimie a Universitatii de Stat din Peterburg. Mendeleev a descoperit ca aceasta bautura trebuie sa aiba un continut alcoolic de 38%. Dar, pentru ca pe vremea lui, bauturile alcoolice erau taxate pe baza de tarie, procentajul a fost rotunjit la 40%, pentru a face mai simpla calcularea taxei.


Chimistul rus considera ca 150 de grame de vodka sunt suficiente pentru un om. Conform datelor Ministerului Sanatatii a Rusiei, astazi doar unui singur rus ii revin 18 litri de spirt curat pe an. Pana in 1911, vodka reprezenta 89% din toate bauturile alcoolice consumate in Rusia. Acest nivel a scazut de-a lungul secolului XX, dar a ramas considerabil. Ucazurile antialcoolice nu au putut opri motorul economiei de piata al Rusiei, care a fost mereu bautura.


Vodka (din rusa ?????, in trad. „apsoara”) este un lichid transparent ce contine apa si etanol purificat prin distilare — uneori distilare multipla — de la o substanta fermentata din cartofi, cereale (de obicei grau sau secara) sau sirop de sfecla de zahar, plus o cantitate nesemnificativa de alte substante, precum arome sau impuritati. Desi votca este traditional bauta simplu in Europa de Est, popularitatea ei prin alte parti se datoreaza folosirii acesteia in cocktailuri precum Bloody Mary, votca martini si altele.


Inainte de anii 1950, vodka era rar consumata in afara Europei. Pana in 1975, vanzarile ei in S.U.A. le-au eclipsat pe cele ale bourbonului sau ale whiskey-urilor, anterior cele mai populare tarii si native acelei tari. In a doua jumatate a secolului al XX-lea, vodka si-a datorat popularitatea in mare parte reputatiei sale de bautura alcoolica ce „te lasa fara suflare” - cum ar spune unii -, neramanand niciun miros de tarie detectabil in respiratie.

Alte articole recomandate:

Târgul Internațional de Vinuri Goodwine este cel mai important eveniment din București dedicat vinului premium. Evenimentul reunește producători, importatori și distribuitori de vin, dar și companii din domenii conexe. De ce să vizitați GOODWINE BUCURESTI 2014? Pentru că aveți avantajul de a găsi într-un singur loc o ofertă variată și complexă de vinuri premium autohtone și internaționale. Pentru că veți primi informații și recomandări direct de la producători și importatori legate [...]
Agenția infoGROUP Media Invest și revista infoPACK, anunță organizarea primei ediții a Expo-Conferinței Internaționale infoPACK, care va avea loc în zilele de 9 și 10 noiembrie la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Subliniem că evenimentul este sus’inut de Interpack-Dusseldorf, precum și de Asociația Producătorilor de Utilaje de Ambalare din Germania. La manifestare vor participa investitori, top-manageri, specialiști din packaging [...]
Ieri, la sediul Ministerului Finanțelor Publice, a avut loc un dialog pe tema posibilităților de modificare a Codului fiscal, în sensul diminuării cotei de TVA la produsele alimentare. La întâlnirea cu ministrul Darius Vâlcov au participat președinții principalelor asociații profesionale din domeniul Industri alimentare, președinți ai organizațiilor fermierilor dar, pentru a susține cauza acestora, a fost prezent ș [...]
Vineri, 19 septembrie 2014, Cris-Tim, în parteneriat cu Institutul KAIZEN® Romania, a sustinut  la Hotel Marriot, conferinta de presa ”Management de succes pentru business-ul românesc, în perioada de criză”. Sistemul KAIZEN® a fost introdus de către Cris-Tim în august 2013, cu focus pe unitatea de producție de la Filipeștii de Pădure. În prezent, întreaga activitate a producătorului de mezeluri se bazează pe reducerea continuă a [...]
Magiunul de prune Topoloveni a participat cu succes la expoziția internațională World Food Moscow, găzduită de capitala Federației Ruse.Magiunul produs de Sonimpex Topoloveni a reprezentat astfel România la unul dintre cele mai mari evenimente din lume, dedicat industriei alimentare, ca parte a programului 'Eureka: Descoperiți comorile Europei!'. Magiunul de prune Topoloveni este singurul produs care beneficiază de fonduri europene pentru promovarea [...]
Ieri, s-a făcut un pas important în consolidarea și unificarea mișcării patronale și profesionale din agricultură și industrie alimentară, informeaza Agrointel. Este vorba despre consorțiul AGROALIMENT care va reprezenta, pe o singură voce, interesele fermierilor români și a procesatorilor din industria alimentară în negocierile cu structurile europene. Potrivit surselorAgrointeligența, în întâlnirea de astăzi, [...]
România și Republica Moldova pot redeveni, împreună, grânarul Europei, prin colaborarea în domeniul agricol, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic de la Chișinău. 'Prin colaborarea în domeniul agricol, România și Republica Moldova pot redeveni, împreună, grânarul Europei. Prin facilitățile oferite de statutul de membru al Uniunii Europene, România și-a îmbunătățit [...]
Vinurile românești de Budureasca au obținut, în acest an, 24 de medalii de aur și argint, la concursurile internaționale de profil la care au participat. Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, portofoliul Budureasca are 130 de medalii obținute pentru clasarea pe primele 3 locuri la competiții renumite de talie mondială. 'Pentru vinul Cabernet Sauvignon sec 2011 din gama Origini am obținut aur și în acest an, 2 medalii de aur la [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN