Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cooperativa Someș-Arieș negociază închirierea fabricii de brânzeturi fermentate Napolact de la Țaga, închisă din 2013, ne-a spus Mircea Ciurea, administratorul Cooperativei.


Tratativele cu Napolact sunt purtate de reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj, prin intermediul Clusterului Agro-Food-Ind Napoca, înființat de CJ Cluj. Din partea Cooperativei au fost la negocieri directorul tehnic Călin Fărgaciu și președintele Dan Țandea, informeaza Agroinfo.


Cooperativa Someș-Arieș este membru al Clusterului din vara lui 2013.
Membrii Cooperativei ar fi vrut să dea startul producției încă din ianuarie, dar speră ca măcar de la începutul lunii martie să poată începe procesarea. Capacitatea fabricii este de doar 3.000 litri lapte pe schimb. Membrii Cooperativei produc, în total, 27.000 litri de lapte zilnic, dar pentru început vor procesa cca. 2.000 litri zilnic. „Dacă ne convine, ne gândim că vom putea să mărim capacitatea fabricii”, spune, optimist, Ciurea.


Pentru început, vor să producă în continuare cașcavalul de Năsal, tot sub brandul Napolact, și încă două specialități de cașcaval. „Ne-am gândit și la lapte de consum și la telemea, precum și la alte sortimente, dar deocamdată să vedem finalizate negocierile și să începem producția”, a mai spus Ciurea.(Mai multe, pewww.agroinfo.ro; Foto: Good Food)

Alte articole recomandate:

În luna noiembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile  cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat  creșteri   cu 8,0 % respectiv cu 7,1 %.    Comparativ  c [...]
In ultimii patru ani risipa de alimente la nivel local a scazut de la 100 de kilograme pe cap de locuitor pana la 86 de kilograme, arata date ale InfoCons. Mai exact, circa 1,7 milioane de tone de alimente sunt aruncate anual. Datele plaseaza Romania, una dintre cele mai sarace tari din UE – cu peste 40% din locuitori in pragul saraciei – pe un “onorabil” loc 10 dintr-un total de 27 de tari analizate anul trecut de catre Eurostat. Astfel, romanii arunca aproximativ 35% [...]
Packaging Proff anunță lansarea pe piață a unui nou echipament destinat ambalării în saci a laptelui praf, echipament care beneficiază de mai multe inovații. În fapt, un sistem complex, echipamentul OML BF reușește să elimine pulberea ridicată de pe fundul sacilor la umlerea acestora, fapt care permite, atât o operațiune care elimină pierderile, cât și un mediu de lucru mult mai sigur pentru operator. Specialiștii firmei au [...]
Instrumentele Testo vă ajută să asigurați calitatea alimentelor pe parcursul întregului lanț de producție, fără întrerupere și în conformitate cu standardele existente. Măsurarea parametrilor precum temperatura, umiditatea, valoarea pH-ului sau calitatea uleiului de gătit – în timpul producției, transportului sau al preparării alimentelor – nu a fost niciodată mai ușoară. Instrumentele de măsură Testo și-au doved [...]
În urma controalelor efectuate în perioa 18 -29 decembrie 2014, inspectorii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au retras de la comercializare 2.280 de kg de produse alimentare (de origine animală și non-animală), și 93.625 de ouă, care erau improprii pentru consumul uman ,reiese dintr-un comunicat remis de instituție. Controalele inspectorilor ANSVSA au continuat și în perioada 18 decembrie 2014 – 29 decembrie 2014, prin [...]
Inculpații reținuți preventiv în toamna anului trecut în dosarul “Mafiei Cărnii” vor rămâne în arest cel puțin până la sfârșitul lunii februarie, ca urmare a unei noi cereri de prelungire formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție DNA împotriva sentinței dată pe 21.01.2014 de Tribunalul București Secția a II-a Penală, informeaza Bursa. Instanța de judecată a respins prelungirea arestării preventive și [...]
Selgros Cash&Carry Romania impreuna cu Chef Cezar Munteanu deruleaza pentru al treilea an consecutiv programul educational „Sanatatea incepe din farfurie”. Acesta demareaza de Ziua Mondiala a Sanatatii si urmareste sa promoveze o alimentatie echilibrata pentru copii. Programul vizeaza peste 12.000 de elevi din clasele I-IV din Bucuresti si 14 judete ale tarii, precum si parintii acestora. Misiunea declarata este de a milita pentru o atitudine pozitiva fata de nutritie, fara [...]
Suprafața agricolă cultivată cu produse ecologice s-a triplat în ultimii zece ani de la circa 65.000 de hectare în 2006 la peste 175.000 de hectare anul trecut, tot mai mulți antre­prenori pariind pe produsele „bio“, arată cele mai recente informații publicate de Eurostat. „Mulți se apucă de agricultură ecologică încurajați de prețurile mari din zona aceasta, din dorința de a se îmbogăți, dar foarte mulți renunță“, a declarat pentru ZF Marin [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN