Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cooperativa Someș-Arieș negociază închirierea fabricii de brânzeturi fermentate Napolact de la Țaga, închisă din 2013, ne-a spus Mircea Ciurea, administratorul Cooperativei.


Tratativele cu Napolact sunt purtate de reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj, prin intermediul Clusterului Agro-Food-Ind Napoca, înființat de CJ Cluj. Din partea Cooperativei au fost la negocieri directorul tehnic Călin Fărgaciu și președintele Dan Țandea, informeaza Agroinfo.


Cooperativa Someș-Arieș este membru al Clusterului din vara lui 2013.
Membrii Cooperativei ar fi vrut să dea startul producției încă din ianuarie, dar speră ca măcar de la începutul lunii martie să poată începe procesarea. Capacitatea fabricii este de doar 3.000 litri lapte pe schimb. Membrii Cooperativei produc, în total, 27.000 litri de lapte zilnic, dar pentru început vor procesa cca. 2.000 litri zilnic. „Dacă ne convine, ne gândim că vom putea să mărim capacitatea fabricii”, spune, optimist, Ciurea.


Pentru început, vor să producă în continuare cașcavalul de Năsal, tot sub brandul Napolact, și încă două specialități de cașcaval. „Ne-am gândit și la lapte de consum și la telemea, precum și la alte sortimente, dar deocamdată să vedem finalizate negocierile și să începem producția”, a mai spus Ciurea.(Mai multe, pewww.agroinfo.ro; Foto: Good Food)

Alte articole recomandate:

Cu o valoare de peste 70 de miliarde de euro, piața mondială a dulciurilor este una dintre cele mai dinamice, producătorii fiind puși în permanență în fața provocărilor. Unele dintre ele, desigur, vizează inovația, în materie de gust, formă, aspect, aspecte ale alimentației sănătoase etc. Altele, însă, țin de alți factori ale eficienței, factori care vizează modul de ambalare a produsului finit, rapiditatea și precizi [...]
Compania Sonimpex Topoloveni, controlată de Bibiana Stanciulov, care produce brandul  „Magiun de prune de Topoloveni”, a avut în 2015 afaceri de peste 730.000 de euro, cu 4% mai puțin față de anul precedent, rezultate obținute cu ajutorul a aproximativ 30 de angajați. „Avem vânzări mult, mult mai mici față 2012 - cel mai bun an al nostru. În 2011 am primit Indicația Geografică Protejată, iar apoi am intrat masiv pe piață. În 2012 a fost [...]
Nesquik Opti-Start vine în ajutorul părinților și completează cu fier alimentația copiilor. „Noua rețetă răspunde unei probleme nutriționale grave, care afectează 1 din 4 copii de vârstă școlară din România – anemia feriprivă. Nesquik Opti-Start își aduce astfel contribuția în lupta împotriva deficienței de fier, fiind în momentul de față, singura cacao instant din România cu adaos de fier*. Produsul are același gust de ciocolată [...]
În cursul lunii noiembrie 2015 ANSVSA și Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și [...]
(Agerpres) România riscă să se confrunte cu o creștere a importurilor de lapte la prețuri mai mici din cauza eliminării cotelor de lapte la nivelul Uniunii Europene și de aceea trebuie să le contracarăm cu toate politicile pe care le avem la îndemână, a declarat, marți, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o conferință de profil. “Importurile de lapte în România sunt o [...]
Atât în România, cât și pe plan global, zona consumului HoReCa a cunoscut în ultimii ani o evoluție spectaculoasă. Aceasta se datorează în bună parte „intenției declarate a oamenilor de a câștiga cât mai mult timp liber și de a investi în vacanțe și activități recreative” este de părere Oana Mirila, Director Cercetare Calitativă, GfK România. Creșterea veniturilor și implicit a puterii de cumpărare, scăderea TVA-ului, [...]
Holdingul german Joh. A. Benckiser, compania de investiții a familiei miliardare Reimann, a convenit preluarea diviziei producătoare de cafea a Mondelez Internațional, proprietara brandului Jacobs, pentru 5 miliarde de dolari, și va forma al doilea mare producător de cafea din lume, după Nestle.Grupul american Mondelez va avea o participație de 49% la compania care va fi formată prin fuziunea diviziei sale de cafea cu compania D.E Master Blenders, deținută de Joh. A. Benckiser, [...]
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare acorda un imprumut de 23 milioane de euro companiei turce ETİ, pentru cofinantarea constructiei unei fabrici de biscuiti si prajituri in Craiova, costul investitiei totale fiind de 40 milioane euro, a anuntat recent BERD. "Unitatea de productie din Craiova va fi una dintre cele mai avansate fabrici din Europa din punct de vedere al tehnologiilor utilizate. Fabrica va produce dulciuri de inalta calitate, atat pentru piata locala, cat si [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN