Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Mariana Linn, 40 de ani, care a lucrat timp de un deceniu ca business controller pentru Siemens în Germania și Elveția, s-a întors la începutul anilor 2000 în România pentru a-și îndeplini visul:  să aibă propria afacere cu produse lactate.


În Germania și Elveția obișnuia să meargă voluntar în mici fabrici de brânză și lactate pentru a învăța cum se prelucrează laptele, iar în 2003 a pus bazele firmei Carpalat din Sibiu, care are în portofoliu brânzeturi și produse de cofetărie sub brandul Mândra.


Când s-a întors în România  a cumpărat o fostă IAS dezafectată și câteva hectare de pământ la Mândra, un sat situat la 25 de kilometri de Sibiu, banii provenind dintr-un credit luat de la Swiss Organisation for Facilitating Investments Zuerich (SOFI) din Elveția și din economiile strânse cât timp a lucrat în străinătate.


In prezent, Carpalact furnizeaza produse atat in cadrul programului Cornul si Laptele, cat si in propriile magazine sau in retelele de retail din judetul Sibiu. Potrivit doamnei Mariana Linn, firma vizeaza cresterea volumului de vanzari, mai ales pe partea de branzeturi.(Mai multe, pe www.zf.ro)

Alte articole recomandate:

Proprietarul unui restaurant din Cisnădioara, de lângă Sibiu,  avut ideea de a include în meniu inca de acum 10 ani o friptura botezata Iohanis, multumit de prestatia actualului presedinte ales al Romaniei, in calitatea sa de primar pe care inca o mai detine formal.   Iohannis și-a dat acordul pentru denumirea preparatului dar, nu numai atat, l-a și gustat, iar acum, în cinstea sa, restaurantul pregătește două preparate noi: un turnedo Herr President și un desert [...]
NEPI, cel mai mare jucător din piața imobiliară locală, cu active de peste 1,7 mld. euro, a cumpărat de la nemții de la Aberdeen Asset Management proiectul comercial Au­chan Titan, valoarea tranzacției ridicându-se la 86 mil. euro. Aceasta este prima achiziție de proporții pe care NEPI o face în România anul acesta după ce anii trecuți a cumpărat mai multe proiecte, printre care și Promenada Mall sau City Park Constanța. Proiectul comercial situat în [...]
Consumul de lapte de vacă ambalat din România este de doar 32 de ml pe zi, se arată într-un studiu Euromonitor citat de Tetra Pak. România ocupând penultimul loc din Uniunea Europeană la consumul de lapte de vacă ambalat, adică circa 12 litri de persoană anual. “Din păcate, ne-am pierdut bunul obicei de a consuma lapte zilnic; studiul Euromonitor despre consumul de lapte de vacă ambalat ne arată că România continuă să fie printre ultimele țări [...]
Raportorul ONU pentru dreptul la alimentație, Olivier De Schutter, și-a exprimat ieri, temerea că urmează o perioadă a 'prețurilor alimentare ridicate și volatile' care impun răspunsuri 'mai energice' din partea statelor, informează AFP. Pentru De Schutter, intervievat de cotidianul Le Monde, crizele precum cea din 2008, declanșată de o explozie a prețurilor cerealelor, riscă să se repete cu atât mai mult cu cât 'factorii structurali ai dezechilibrului persistă', printre ca [...]
Piața apelor îmbuteliate, care a consemnat o scădere în volum în prima parte a anului din cauza vremii nefavorabile și a puterii de cumpărare scăzute, devine din ce în ce mai „aglomerată“ din cauza ambalajelor mari, de cinci litri sau chiar mai mari care atrag de cele mai multe ori românii datorită prețului mai scăzut per litru. „La nivel total – băuturi răcoritoare și apă îmbuteliată - remarcăm în primul trimestru o tendință de [...]
Sosul lui Dracula este picant și se recomandă consumul lângă o bucată de carne Un sos special din prune și usturoi, de culoarea sângelui, care poartă numele lui Dracula, va ajunge pe mesele englezilor de Halloween, inclusiv la Casa Regală Britanică.  Ultima „găselniță“ este un sos de prune cu usturoi numit „Dracula’s Delight“, care va ajunge în perioada Halloween-ului pe rafturile magazinului Casei Regale Britanice. Aceste produs [...]
Puțini români își pot imagina masa de Crăciun fără preparate din carne de porc, dar medicii atrag atenția cu privire la cantitatea consumată. Totuși, specialiștii îi avertizează pe români cu privire la felul în care trebuie să arate carnea prospătă atunci când este cumpărată. adevarul.ro vă propune o plimbare prin goana după carnea de porc, oraș cu oraș. BACĂU: În ceea ce privește, modalitatea prin care carnea de porc ajunge pe masa de Crăciun, [...]
După ce s-a ieftinit ca urmare a scăderii taxei pe valoarea adăugată de la 24% la 9%, pâinea s-a scumpit la loc, ca urmare a introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenți pentru ficare litru de combustibili. Potrivit digi24.ro, creșterea tarifului la gaze dar și la majorarea prețurilor la carburanți, prin introducerea supraaccizei - a crescut și prețul celui mai consumat aliment din România.La Craiova, de exemplu, o pâine de 90 de bani, se vinde acum cu 1 leu. La [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi