Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Prăjituri, biscuiți și ciocolate din insecte! Sunt produsele pe care le propune spre vânzare compania Micronutris, din Saint Orens de Gameville (sud-vestul Franței), unica de acest fel din Europa. 


Prăjiturile colorate din insecte sunt dulci și bune, au gust de alune, susțin cei care le-au gustat. Firma franceză a devenit cunoscută în lume datorită acestora.


În afară de producerea acestor preparate, compania franceză crește gâze. Este singura firmă europeană care se ocupă de cultura insectelor pentru consumul uman. În principal sunt crescuți greieri și viermi de făină, fiindcă sunt bogați în proteine, omega 3, minerale, vitamine și foarte sărace în grăsimi nesănătoase. Insectele sunt vândute vii, dezhidratate sau transformate într-o pudră ca făină ce se folosește pentru prepararea produselor de patiserie.


“Când am început cultura de insecte, în 2011, toată lumea mă credea nebun. Acum, și cele mai selecte restaurante propun preparate pe bază de gâze în meniu“, spune patronul firmei, Cédric Auriol. Hrănite cu fructe, legume proaspete, făină de grâu și orz bio, insectele prezintă avantajul că se consumă în totalitate.


Dezhidratați, viermii sunt comestibili 12 săptămâni, greierii opt săptămâni. Dar să produci un kg de insecte este de 7 ori mai scump decât să produci un kg de carne de vită. Un kilogram de viermi de făină costă 23 de euro (circa 104 lei). Un kilogram de insecte costă 1.800 de euro (8.124 lei).


Insectele sunt de mare folos pentru păstrarea sănătății, fiindcă au mai mulți acizi grași omega 3 decât peștele și conțin mai multe proteine decât carnea de vită. Greierii conțin fier și zinc și mențin sănătos aparatul cardiovascular. Viermii de molii sunt bogați în vitamina C. Lăcustele conțin acizi grași, fier, vitamine B și calciu. Cosașii conțin substanțe care ajută pacienții cu boala Alzheimer și previn îmbolnăvirea sistemului nervos. (Mai multe, pe www.click.ro)

Alte articole recomandate:

Lactag, unul dintre cei mai mari producatori de lapte si branzeturi din sudul tarii, a lansat la inceputul anului 2014 un nou produs – laptele ESL(Extended Shelf Life), ambalat in cutie tetrapack de 1litru, anunta compania intr-un comunicat. Tehnologia de prelucrare ESL  presupune tratarea laptelui la temperaturi foarte inalte, reducand astfel nivelul de micro-organisme care se dezvolta in lapte si prelungind termenul de valabilitate al acestuia pana la 30 de zile. Laptele ESL [...]
Romaqua Group, cea mai mare companie românească din industria băuturilor, a terminat anul 2014 cu un profit net de 11,4 milioane de lei, de opt ori peste nivelul înre­gistrat în anul anterior, arată datele de la Registrul Comerțului.   Majorarea profitului net vine în condițiile în care cele mai importante două piețe pe care activează compania - băuturile nonalcoolice și berea - au avut un declin de 2-3%, respectiv 8,6% în volum anul [...]
Un grup de cercetători de la Univeristatea de Stat din New Mexico, în colaborare cu Cotton Incorporated au dezvoltat o variantă de bumbac nemodificat genetic, folosind o variantă de inactivare a gossypol-ului, astfel încât acest produs să poată fi folosit fără probleme, în industria alimentară.   Noutatea vine din Statele Unite   Prezența gossypol-ului, un fenol natural, în semințele de bumbac, a împiedicat până acum folosir [...]
Proteinele reprezintă componentele cele mai importante ale tuturor organismelor vii, în special ale celor cu organizare superioară. În același timp, ele alcătuiesc clasa cea mai diversă datorită secvenței unice a aminoacizilor în structura primară a unui lanț polipeptidic. Proteinele din carne sunt considerate complete. Cu toate acestea, în cazul produselor din carne mărunțită se utilizează diferite proteine din surse vegetale ca înlocuitori de car [...]
Maria Demetriad:   * Sub impactul crizei, tehnologiile ready meal se reinventează * Încrederea consumatorilor în ieșirea din criză e la cote scăzute * Piața românească în scădere * Presiune pe inginerii tehnologi Marii furnizori își dispută o piață măruntă Conform raportului Euromonitor, care a analizat piața de ready meal din România, datele primului trimestru confirmă faptul că românii nu sunt prea mari amatori de [...]
Inspirați de berăriile artizanale din America sau Marea Britanie, tot mai mulți deschid astfel de afaceri si in România. Investiția începe de la un sfert de milion de euro, iar rețetele trebuie respectate întocmai. Berea albă, roșie sau neagră conține doar malț și hamei, nu și aditivi.   Alin Matache, unul dintre proprietarii unei astfel de afaceri, a declarat pentru Iqads: Rețetele noastre sunt de inspirație englezească. Și din America ne luăm o part [...]
Prezentă de peste 10 ani pe piața echipamentelor de fabricare a berii, compania PSS din Slovacia propune la această ediție a târgului Indagra Food, o gamă completă de tehnologii, în marea lor majoritate, noutăți în domeniu. Domnul Milan Pindak, consultat al companiei, a declarat pentru infoALIMENT Magazin: ”La această ediție putem oferi potențialilor clienți ai companiei PSS din Slovacia, toată gama de utilaje de fabricare a berii care, [...]
(Comunicat) Pentru a veni in sprijinul solicitanților din sectorul vie-vin și pentru a crește absorbția fondurilor europene alocate măsurilor notificate în Programul Național de Sprijin al României 2014 - 2018, a fost elaborat un act normativ care, pe lângă investițiile deja accesate de către producători, cuprinde și investiții în construcția de imobile noi destinate vinificației (crame), laboratoare pentru [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN