Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Marca CEFF Certified E-Friendly Food, care atesta ca produsele alimentare inscriptionate cu acest logo nu contin conservanti, indulcitori, coloranti artificiali sau glutamati cu potential periculos sau controversati a fost lansata si in Romania, informeaza Magazin Progresiv.


Astfel, stampila CEFF de pe ambalajul produselor certifica faptul ca  nu contin niciun aditiv dintr-o lista de 70 de substante  grupate in conservanti, coloranti artificiali, indulcitori si glutamati, care fac obiectul unor controverse la nivelul expertilor, desi sunt acceptati de Uniunea Europeana. Lista completa a acestor aditivi este disponibila pe www.ceff.info.


CEFF este prezenta in Cehia, Slovacia si Polonia, Romania fiind a patra tara in care se lanseaza.(Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

Alte articole recomandate:

Acționând în baza planului de acțiune “Litoral 2014” pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale precum și pentru prevenirea altor activități ilicite, ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanța, împreună cu doctori din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Aceste două instituții au efectuat verificări la depozitul aparținând unei societăți comerciale, unde a fost identificată [...]
  Cert ID Europa a introdus un program de certificare pentru a confirma că lecitina din floarea-soarelui nu conține urme de soia, informează Food Navigator. Programul este destinat pentru furnizorii de lecitină de floarea soarelui - în special pentru cei care aprovizionează industria de panificație, ciocolată și produse de patiserie – mai ales că în ultimul timp sectorul alimentar caută alternative de utilizat pe scară largă a lecitinei emulsificată din [...]
Azodicarbonamida este o substanță chimică obținută prin reacția dintre sulfat de dihidrazină și uree la temperatură și presiune ridicate, formula moleculară C2H4O2N4 și numărul CAS (Chemical Abstract Service) 123-77-3. Ca aditiv alimentar are numărul E927. La temperatura mediului ambiant, azodicarbonamida se prezintă ca o pulbere cristalină inodoră, de culoare galbenă până la roșu-portocaliu. Este utilizată în special ca agent de expandare la fabricarea materialelor plastice [...]
La finalul saptamanii trecute, la Bucuresti a avut loc un Simpozion care a detaliat aspectele Regulamentului 1169/2011, cu aplicabilitate partiala din 14 decembrie 2014 si totala, din 2016. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, la el participand un numar impresionant de specialisti din industria alimentara si din retail.   In cadrul Simpozionului, doamna Mirona Daia, expert in etichetare, a sustinut comunicarea cu titlul "Reglementari legislative pentru impunatatirea informarii [...]
Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de polițiștii și inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, într-un supermarket din București, potrivit unor surse din Poliție.  Conform surselor citate, anchetatorii Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română și inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informație legată de faptul că în [...]
(Agerpres) ANSVSA avertizeaza ca autoritățile bulgare au anunțat, în 7 august 2014, că ovinele și bovinele din unele zone din regiunea Gabrovo (centru-nord) au fost infectate cu febră aftoasă. Febra aftoasă a fost depistată la animale din patru municipalități din regiune – Gabrovo, Sevlievo, Triavna și Drianovo, a declarat Gheorghi Ghinev, de la biroul regional al Agenției pentru siguranța alimentară, transmite Agenția de presă BTA, citată de Agerpres. Autoritățile bulg [...]
Doar două târguri sunt autorizate pe raza județului Iași pentru a comercializa carne de porc și produse din carne specifice sărbătorilor de iarnă, informează Agro TV. Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, Gabriel Ciobanu a declarat că aceste târguri au autorizație pentru întregul an și nu există solicitări și pentru altele. Comercianții care vor vinde carne și produse din carne trebuie să aibă produse etichetate, să nu vândă [...]
În cursul lunii mai 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară. Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN