Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Povestea celor dou familii de tineri care au lsat viața de la oraș pentru a se dedica unei ferme  din apropierea Capitalei a reușit s mai adune un succes. Pe pagina de Facebook a deja brandului ”Coșul de legume”, dețintorii micii afaceri din agribusiness au anunțat c au devenit furnizori pentru productorul de gustri sntoase – FruFru. Acesta din urm are mai multe puncte de vânzare în Capital, iar produsele sale ”fr bazaconii” pot fi gsite și în cafenelele din România ale celui mai cunoscut brand din domeniu – Starbucks.


”De anul acesta, produsele fr bazaconii de la FruFru vor fi fcute cu legume de la  Coșul cu legume! Iar produsele frufru pot fi cumparate de azi și în Starbucks”, au anunțat tinerii fermieri pe Facebook. În forma sa actual, Coșul de legume a pornit în anul 2011, cu Andrei și Alexandra Barbu care au vrut s își hrneasc fetița cu alimente sntoase. Și pentru c cererea era din ce în ce mai mare, la sfârșitul lui 2012, lui Andrei Barbu și soției sale Alexandra, li s-au alturat Matei și Sabina Dumitrescu, care au devenit asociați.


Cele dou familii cultiv o suprafaț de 16 hectare, însmânțat cu soiuri vechi de legume, fructe și plante aromatice. ”Avem convingerea c este important s avem produse lipsite de biostimulatori, pesticide și îngrșminte chimice, îns la fel de important este conținutul de vitamine, minerale și fitonutrienți”, se mai arat pe site-ul afacerii.


”Coșul de legume” s-a adaptat rapid pieței și nu s-a mulțumit ca iarna s fie un sezon mort pentru business. Așa c au inclus în oferta loc produse locale: zacusc, murturi, gemuri, pâine fcut în cas cu dovleac, nuc sau alune. Mai mult, în sezonul rece, afacerea a început s dea bucureștenilor oportunitatea de a cumpra pui de țar, crescuți la curte doar cu legume, lucern și cereale. ”Chiar dac este iarn, când în mod natural niciun fel de legum nu mai crește, încercm s v fim aproape și s v oferim produse cât mai sntoase: Pui crescut liber, brânz de bivoliț, murturi asortate, zacusc, gem de mere cu nuc, goji și merișor, peltea de gutui și multe altele”, și-au anunțat fermierii luna trecut toți clienții fideli, abonații ”Coșul cu legume”.


Tot în lunile reci, tinerii productori au participat și au organizat o serie de evenimente menite s promoveze principiile unei alimentații sntoase. Mai multe, pe www.agrointel.ro


 

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Productorii harghiteni întâmpin dificulti în a gsi referine documentare despre vechimea reetelor folosite pentru produsele tradiionale, având în vedere faptul c procedurile privind atestarea acestora s-au modificat. Consilierul DADR Harghita, Gyorgy Erzsebet susine c potrivit vechilor proceduri în jude s-au înregistrat 17 operatori economici, cu 47 de produse atestate ca fiind tradiionale. Acestea sunt dintre cele mai diverse, [...]
Compania Monini si-a extins portofoliul cu un produs nou, conceput special pentru copii. Mini Monini este primul ulei de masline extra virgin BIO, anunta compania intr-un comunicat, remis de Magazin Progresiv.  Uleiul de masline Mini Monini poate fi folosit pentru gatit, dar este recomandat si pentru  hidratarea pielii sensibile a sugarilor si a copiilor.   Mini Monini este  produs din masline organice, iar intregul proces de productie este certificat de catre Institutul [...]
Lista oficiala a produselor alimentare traditionale acreditate pana la data de 30 noiembrie a fost publicata pe site-ul MADR si transmisa spre publicare la Monitorul Oficial, urmand ca ea sa devina operabila la 30 de zile de la data publicarii. Din pacate, data va depasi perioada Sarbatorilor de Iarna, cand firmele care se regasesc in tabelul oficial ar fi putut profita din plin de perioada de varf a vanzarilor. Dar, mai bine mai tarziu, decat niciodata, tinand cont de faptul ca p [...]
Madalina Nicoleta Stancu, 36 de ani, a infiintat in urma cu doi ani o plantatie de pruni, care ocupa o suprafata de sase hectare in comuna Leleasca, din judetul Olt, care, pe vremuri, era cel mai important exportator de prune din Europa. Investitia initiala s-a ridicat la 100.000 de lei, suma pe care pentru moment nu a recuperat-o in conditiile in care anul trecut a fost unul ploios. Productia de prune difera de la an la an, de exemplu anul trecut a fost un an ploios, fapt ce a determinat [...]
AGRICOLA creeaz alimente care contribuie la prevenia afecțiunilor oculare și chiar a cancerului   Avicola Lumina, Constanța, parte din Grupul de firme AGRICOLA, unul dintre cei mai importani furnizori de ou din România, este coordonatorul a dou proiectede obținere a unor alimente inovatoare: primul presupune dezvoltarea unui ou îmbogit pe cale natural cu lutein, care va ajuta consumatorii s se lupte cu riscul de degenerescen macular, [...]
România poate deveni furnizorul de produse ecologice al Europei pentru c are cantitatea cea mai mic de azot utilizat la hectar, aceasta fiind de peste 20 de ori mai mic decât în Olanda, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii i Dezvoltrii Rurale (MADR), Daniel Botnoiu, la Festivalul ECO organizat la Muzeul Satului din Capital. “Investiiile foarte bine dirijate în sector, cu urmrirea efectelor i cu corectarea lor în timp, ne [...]
Dac se reduce TVA-ul la produsele bio procesate, statul român câștiga din taxele și impozitele din industria procesatoare și România va putea exporta aceste produse bio cu valoare adaugat mare, potrivit unui comunicat al Asociației Bio România. Asociația atrage atenția c, în caz contrar, România va rmâne un importator de alimente ecologice procesate, așa cum este și în prezent, se mai arat în [...]
Compania Monini si-a extins portofoliul cu un produs nou, conceput special pentru copii. Mini Monini este primul ulei de masline extra virgin BIO, potrivit comunicatului companiei. Uleiul de masline Mini Monini poate fi folosit pentru gatit, dar este recomandat si pentru  hidratarea pielii sensibile a sugarilor si a copiilor.  Mini Monini este  produs din masline organice, iar intregul proces de productie este certificat de catre Institutul Italian de ICEA. Maslinele [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN