Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Din acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau beneficiaza de o sectie noua de diagnostic de laborator. Sectia este inclusa in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor si va putea analiza in cel mult 48 de ore orice proba prelevata din produsele alimentare din carne. Aici, se vor putea lucra concomitent 96 probe.


“Deocamdata, a fost validata intern metoda de determinare a speciei de provenienta din tesut muscular si preparate din carne, urmând ca, in viitorul apropiat, sa se includa pe lista de metode analitice si determinarea genomului viral pentru pesta porcina clasica, pentru influenta aviara, detectia Salmonella din produsele de origine animala, precum si detectia Organismelor Modificate Genetic din produsele de origine non-animala”, a declarat Florin Balta, purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.


Interesant este ca, de acum incolo, vor putea fi depistate mult mai rapid cazurile de falsificare a produselor pe baza din carne, stabilindu-se cu exactitate de la cel fel de animal provine carnea folosita la obtinerea acestora, cât si procentajul continut. (desteptarea.ro)

Alte articole recomandate:

  Autoritatea sanitar-veterinară Roselhoznadzor, din Rusia, a sistat, marți seară, importurile de bovine, carne de vită, precum și pentru alte produse derivate din România, indicând prezența „encefalopatiei spongiforme bovine”, cunoscută sub numele de „boala vacii nebune”, informează agenția Itar-Tass. Inderdicția dispusă de autoritatea sanitar-veterinară rusă vizează totodată și proteinele procesate de origine animală, alimentele destinate animalelor [...]
(Comunicat) În perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și a municipiului București, au desfășurat 1.293 de controale în unitățile de producție, colectare, procesare, depozitare și comercializare a peștelui și produselor din pescuit.          Au fost verificate următoarele tipuri de unități: puncte de debarcare a peștelui, centre d [...]
O nouă campanie lansată în nord-vestul Angliei a vizat producătorii de băuturi dulci susținând că incapacitatea lor de a informa publicul cu privire la prejudiciile sănătății cauzează efecte negative asupra sănătății copiilor și a tinerilor adulți, informează Food Navigator. Campania Give Up Loving Pop (Gulp) creată de Food Active, încearcă să schimbe atitudinile consumatorilor față de achiziționarea băuturilor dulci.   În timp ce [...]
Într-un interviu acordat pentru Agrointel, Liviu Harbuz a declarat că medicii veterinari sunt responsabili începând de la aspectele ecologice și până la siguranța alimentară. Acesta a adăugat: ”O primă chestiune ce trebuie menționată este reforma în domeniul asistenței medical-veterinare în contextul în care concesionarea activităților veterinare către medicii veterinari de liberă practică a împlinit 14 ani (durata [...]
Dezbaterea din prima zi a workshop-ului Fabrica de Carne la care au participat Vladimir Mănăstireanu-Președinte ANSVSA, Radu Timiș-Vicepreședinte ARC și Sorin Minea-Președinte al Romalimenta a subliniat importanța respectării cu strictețe a legislației sanitar-veterinare. Dealtfel, sub titlul dezbaterii, ”Respectarea cu strictețe a legislației sanitar-veterinare, calea spre asanarea pieței”, s-a subliniat faptul [...]
(Comunicat) EFSA îndeamnă insistent oamenii de știință să aducă o schimbare pozitivă în sistemul european de siguranță alimentară, alăturându-se echipelor sale de experți în evaluarea riscurilor. Sunt așteptate candidaturi din partea oamenilor de știință de mare calibru, cu specializări în: sănătatea plantelor, organisme modificate genetic, hrană pentru animale, sănătatea și bunăstarea animalelor, protecția plantelor, contaminanții din lanțul alimentar, pericole [...]
Oficialii DG SANCO (Direcția Generală a Comisiei Europene pentru Sănătate și Consumatori) au anunțat la sfârșitul lunii octombrie, la Conferința Uniunii Europeane cu privire la Frauda în Industria Alimentară ce a avut loc la Roma, lansarea unui nou instrument de alertare cu privire la fraudele alimentare, instrument ce ar trebui să fie implementat la începutul anului viitor, alături de alte strategii noi pentru a ajuta la prevenirea uno [...]
Patruzeci și șase de elevi din comuna Odoreu, județul Satu Mare, au ajuns la spital după ce au băut lapte primit la școală prin programul “Cornul și laptele”. Copiii au povestit că au început să se simtă rău la scurt timp după ce au băut laptele, în pauza de la ora 9 dimineața. Medicii de la dispensar au decis să-i trimită la Spitalul Județean Satu Mare. „Cam la zece minute, 15 minute, au început simptomele după ce au consumat laptele. S-au [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN