Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Din acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau beneficiaza de o sectie noua de diagnostic de laborator. Sectia este inclusa in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor si va putea analiza in cel mult 48 de ore orice proba prelevata din produsele alimentare din carne. Aici, se vor putea lucra concomitent 96 probe.


“Deocamdata, a fost validata intern metoda de determinare a speciei de provenienta din tesut muscular si preparate din carne, urmând ca, in viitorul apropiat, sa se includa pe lista de metode analitice si determinarea genomului viral pentru pesta porcina clasica, pentru influenta aviara, detectia Salmonella din produsele de origine animala, precum si detectia Organismelor Modificate Genetic din produsele de origine non-animala”, a declarat Florin Balta, purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.


Interesant este ca, de acum incolo, vor putea fi depistate mult mai rapid cazurile de falsificare a produselor pe baza din carne, stabilindu-se cu exactitate de la cel fel de animal provine carnea folosita la obtinerea acestora, cât si procentajul continut. (desteptarea.ro)

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Un nou tip de gripă aviară, denumită H5N6, care ar putea da naștere unor noi probleme a fost descoperit în China, au avertizat specialiștii de la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Virusul este foarte periculos pentru păsări, având în vedere că înaripatele infestate mor în 72 de ore. Noua tulpină a apărut în mai multe zone din China, însă acestea sunt foarte îndepărtate unele de altele. Organizația [...]
O nouă campanie lansată în nord-vestul Angliei a vizat producătorii de băuturi dulci susținând că incapacitatea lor de a informa publicul cu privire la prejudiciile sănătății cauzează efecte negative asupra sănătății copiilor și a tinerilor adulți, informează Food Navigator. Campania Give Up Loving Pop (Gulp) creată de Food Active, încearcă să schimbe atitudinile consumatorilor față de achiziționarea băuturilor dulci.   În timp ce [...]
La finalul anului trecut, Biroul Comisiei Europene pentru Siguranță alimentară și veterinară (Food and Veterinary Office-FVO) a întocmit Programul de audit FVO pentru perioada 2015-2017, atât în țările membre ale Uniunii Europene, cât și în Turcia, țară care are statut de țară canditat, precum și în țări terțe. Vă prezentăm principalele puncte ale acestui program, punând un accent pe acțiunile de audit [...]
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) a anunțat că, în 6 - 13 decembrie, au fost incinerate aproape opt tone de produse alimentare, toate retrase de la vânzare de către agenții economici constănțeni, din cauza termenului de valabilitate depășit.  „Au fost confiscate și retrase de la vânzare produse alimentare din categoriile: carne și produse din carne - 3.873 kilograme, lapte și produse lactate - 1.494 kilograme, pește și [...]
Polițiștii din Arad au confiscat 116 kilograme de preparare și semipreparate din carne, 120 de kilograme de detergent, 35 de kilograme de cafea și peste 430 de ciocolate, transportate ilegal cu două autoturisme.Marfa d contrabandă era adusă din Ungaria. Polițiștii de la Postul de Poliție Rurală Socodor – I.P.J. Arad au oprit, marți, pentru control, pe DN 79 A, două autoturisme care transportau mărfuri.  În urma controlului, în autoturismul condus de un bărbat de 54 de [...]
Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
ANSVSA a desfășurat, în perioada 10 iunie – 4 iulie, o acțiune de amploare, la nivel național, pentru a verifica  modul în care operatorii din domeniu respectă condițiile sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea, procesarea și comercializarea laptelui crud și a produselor din lapte către consumatorul final. La nivelul fiecărei DSVSA județene și, respectiv, a municipiului București, au fost constituite echipe mixte (formate din specialiști î [...]
Instrumentele Testo vă ajută să asigurați calitatea alimentelor pe parcursul întregului lanț de producție, fără întrerupere și în conformitate cu standardele existente. Măsurarea parametrilor precum temperatura, umiditatea, valoarea pH-ului sau calitatea uleiului de gătit – în timpul producției, transportului sau al preparării alimentelor – nu a fost niciodată mai ușoară. Instrumentele de măsură Testo și-au doved [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN