Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie “Ziua Națională a Produselor Agro-Alimentare Românești”, în cadrul Târgului Bucureștilor, organizat de Primăria Capitalei prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART, în parteneriat cu MADR, în Parcul Izvor.


Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale va deschide oficial evenimentul miercuri, ora 10:00,împreună cu președinții Comisiilor de agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din cadrul Parlamentului, Doina Silistru și Alexandru Stănescu.


Târgul dedicat “Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești” își așteaptă vizitatorii cupreparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin, expuse de operatori economici, producători, fermieri, meșteri populari în cadrul celor 50 căsuțe.


De asemenea, organizatorii pun la dispoziția producătorilor alte două zone destinate gastronomiei de unde bucureștenii vor putea alege dintr-o varietate de preparate culinare românești: tocăniță de berbecuț cu mămăligă, sarmale cu păsat,  fasole cu cârnați, pastramă la ceaun în sos de vin, tocăniță de vițel la ceaun, pomana porcului la ceaun, varză călită cu cârnați, pui la ceaun cu mujdei și mămăligă, gulaș unguresc, ciorbă țărănească de pui, zeamă acră.


În cadrul târgului se vor regăsi și produse atestate și înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale ce provin din județele Brașov, Botoșani, Vâlcea, Bihor, Covasna, Galați, Maramureș, Prahova și Municipiul București.


Cei interesați vor putea achiziționa produse specifice județului Brașov:  brânză de burduf în coajă de brad de la Bran, telemea de oaie/vacă, cașcaval afumat/neafumat, urdă dulce/sărată/sărată cu mărar, pastramă de berbecuț, porc și vițel, cârnați afumați de oaie/porc/oaie+vită, mușchi de porc afumat, slănină, tobă.


Cozonacul domnesc, produs tradițional românesc din județul Botoșani, a cărui istorie începe din Evul Mediu este deja o adevărată vedetă a târgurilor culinare din țară, dar și de la expozițiile internaționale.


Din zona veche a Covurluiului (județul Galați) o diversitate de produse din lapte și carne vor fi prezente la această ediție: brânzeturi din lapte de capră/vacă/oaie, precum și alte specialități din carne de porc/vită/oaie.


Nici preparatele din pește atestate tradițional nu vor lipsi de la această ediție a târgului, astfel din Prahova oferta producătorilor va fi: păstrăv copt și afumat la jar, zacuscă de păstrăv, cârnați de păstrăv, file de păstrav afumat, iar din jurul Bucureștiului oferta va fi de: salată cu icre de crap, salată icre de știucă, zacuscă cu pește.


Produsele din carne atestate tradițional care se vor regăsi în cadrul târgului sunt: mușchi file, cârnați din topor, ”cârnați cu ambâț”, ”cârnați cu miroase de usturoi ca altă dată”, jumări, carne la garniță, pastramă de berbecuț. Iar pastrama afumată din județul Vâlcea “Ca altădată” va fi un bun prilej de întâlnire a consumatorului cu tradiția oltenească.


Dulcețuri, mai multe sortimente de zacuscă și siropuri se vor regăsi în oferta producătorilor din Covasna, iar din București vor fi aduse plăcinte făcute după rețete vechi boierești cu mere, dovleac, brânză dulce, brânză sărată și brânză dulce cu stafide.


Primul produs cu Indicație Geografică Protejată (IGP) pentru România, Magiunul de prune Topoloveni va fi, de asemenea, disponibil pentru vânzare în cadrul acestui eveniment.


De asemenea, vizitatorii târgului vor putea găsi produse ale stupului: miere de salcâm, de mană, de tei, polifloră, de rapiță, faguri, polen, păstură, propolis brut și tinctură de propolis, apilarnil, lăptișor de matcă, ceară de albine.


Producătorii din nord-vestul țării își vor prezenta oferta bogată de băuturi spirtoase tradiționale: pălincă din prune, mere, piersici, gutui și caise.


Pe lângă produsele agroalimentare românești, producătorii vor aduce și produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor realizate de meșteșugari și meșteri populari, precum ceramică de Horezu sau Corund, ii din borangic, ii de Breaza, opinci, costume populare oltenești, obiecte decorative din lemn, icoane, păpuși, linguri.


“Ziua Națională a produselor agroalimentare românești” va fi marcată și în acest an în toată țara prin organizarea de programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social și științific, destinate promovării produselor agroalimentare românești și câștigării încrederii consumatorului.

Alte articole recomandate:

Vrei sa te intalnesti cu reprezentantii celor mai mari retaileri din Romania? Kaufland, Cora, Carrefour, eMAG, Altex, Media Galaxy sau MiniPrix sunt doar cateva din companiile prezente la retailArena. retailArena, cel mai complet eveniment al toamnei pentru retaileri si producatori Aflat la a patra editie, evenimentul retailArena, dedicat comertului multichannel si organizat de wall-street.ro, va avealoc in acest an pe 26 si 27 octombrie. Cele 2 zile de eveniment intitulate Marketing & [...]
Și în acest an, publicația infoALIMENT Magazin va fi prezentă la Indagra, acolo unde va lua pulsul evenimentului, va lua contact cu cele mai noi preocupări ale companiilor expozante, care activează în industria alimentară din România, ale furnizorilor de tehnologii, materii prime, soluții pentru siguranță alimentară, soluții informatice, ale specialiștilor care vor participa la numeroasele simpozioane și consfătuiri. Ca de fiecare dată, [...]
(Comunicat) Intrarea în vigoare a GDPR, pe 25 mai 2018 se anunță deja ca un eveniment major al viitorului an. Va fi Ziua–Z, cu efecte majore pentru operatorii de date personale, care nu vor reuși să-și implementeze pas cu pas, procedurile, politicile și tehnologia necesară. Dacă vă gândiți că până pe 25 mai 2018 mai este timp suficient pentru a demara activitățile de asigurare a conformității GDPR, trebuie să țineți cont de [...]
    Compania de morărit și panificație Boromir Prod Buzău, listată la Bursa de Valori București /BVB/, a raportat, la finele lui 2013, pierderi de 3,918 milioane de lei, mai mult decât duble (103,19%) comparativ cu cele înregistrate în 2012, de 1,928 milioane de lei, în timp ce afacerile au scăzut cu circa 20%, potrivit datelor financiare preliminare aferente anului trecut, transmise, ieri, de BVB. Cifra de afaceri netă realizată în 2013 este de [...]
O solicitare privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă referitoare la piața românească a băuturilor fermentate liniștit, precum și noi propuneri legislative privind susținerea producătorilor viticoli au fost formulate marți de membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, în cadrul unei ședințe extraordinare desfășurate în localitatea Jariștea din județul [...]
  Fundația Alexandrion organizează, pe 1 octombrie 2015, cea de-a doua ediție a Galei Premiilor Brâncoveanu, la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, acolo unde reprezentanți de marcă ai culturii române vor fi onorați și recompensați pentru contribuția pe care o au la dezvoltarea unor domenii importante, precum Literatură, Muzică, Arte Plastice, Teatru, Cinematografie, Istorie sau Arhitectură. Ca și anul trecut, nominalizările, selecția listei scurte și decizia asupra [...]
Grupul american Kellogg's a decis să mute aproximativ 80 de locuri de muncă de la sediul său din Manchester (Marea Britanie) la un nou birou din București (România), informează publicația Manchester Evening News. Publicația menționată susține că directorul executiv de la Kellogg's, John Bryant, i-a informat pe angajați de decizia companiei de a-și eficientiza operațiunile. În consecință, grupul american a ales Bucureștiul pentru un centru european de servicii globale (GBS) care se [...]
Ambasadorul Franței, Philippe Gustin, a declarat, recent, că a inițiat discuții între marile lanțuri de distribuție franceze și producătorii din agricultură, după ce și-a dat seama că este o aberație ca românii să cumpere mere importate din Polonia, în condițiile în care România e un paradis agricol. "La inițiativa mea, în martie anul trecut, au fost organizate mai multe reuniuni cu marile lanțuri de magazine franceze prezente în România, cu [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN