Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În cursul lunii septembrie 2018, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.568 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum:


fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 208.000 lei. Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


-       Arad, 2.000 de lei - igienă necorespunzătoare;


-       Alba, 6.600 de lei - depozitare fără respectarea criteriilor de compatibilitate, etichetare incompletă;


-       Bacău, 3.000 de lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de depozitare și prelucrare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spații necorespunzătoare, neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute de legislația în vigoare;


-       Bihor, 2.600  de lei - manipulare, depozitare necorespunzătoare;


-       Botoșani, 11.200 de lei - funcționare în spații neavizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, comercializare produse neetichetate;


-       Brașov, 5.000 de lei - etichetare incompletă, depozitare necorespunzătoare;


-       Brăila, 14.000 de lei - zonă plafon neigienizată, semifabricate neetichetate, zone de infiltrații în depozitul de materii prime, lipsă acțiuni DDD, spațiul de depozitare neigienizat, sursă apă caldă defectă, rafturi vitrine frigorifice murdare, nerespectarea temperaturii de depozitare conform indicațiilor producătorului;


-       București, 4.000 de lei - nerespectarea condițiilor de igienă, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


-       Buzău, 2.600 de lei - neîntreținerea spațiilor în condiții de igienă corespunzătoare, lipsă buletin de analiză apă, mijloace de igienizare și uscare mâini, fișe de aptitudine neactualizate, prezență pânze de păianjen la îmbinările pereților;


-       Caraș-Severin, 5.000 de lei - lipsă echipament de lucru, rastele pentru păstrarea tăvilor murdare, tavan îngălbenit;


-       Cluj, 1.800 de lei - pereți necorespunzători;


-       Dâmbovița, 20.800 de lei - neîntreținerea spațiilor și utilajelor, depozitare necorespunzătoare, lipsă document înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, deficiențe etichetare;


-       Dolj, 8.600 de lei - spații necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare;


-       Galați, 16.000 de lei - depozitare necorespunzătoare produse alimentare;


-       Gorj, 2.400 de lei - lipsă document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, număr insuficient de aparate frigorifice, lipsă  monitorizări de temperatură;


-       Ialomița, 6.400 de lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind manipularea produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de valorificare a produselor alimentare, comercializare directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;


-       Iași, 3.200 de lei - lipsă document înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, lipsă înregistrare mijloc auto, lipsă buletine analiză probe program autocontrol, lipsă fișe aptitudini personal;


-       Ilfov, 1.000 de lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Mehedinți, 5.200 de lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare ale produselor alimentare, nerespectarea normelor de igienă privind întreținerea spațiilor de producție și de depozitare, deșeuri menajere neevacuate la timp, instrumente curățenie depozitate necorespunzător;


-       Mureș, 2.600 de lei - igienă, depozitare necorespunzătoare;


-       Olt, 72.000 de lei - nerespectare reguli de igienă la prepararea produselor, manipulare necorespunzătoare a produselor, dosare medicale incomplete, spațiu frigorific neigienizat, nu se respectă compatibilitatea produselor la depozitare, spații insuficiente pentru desfășurarea activității, supraaglomerare, grafice temperatură incomplet completate;


-       Sălaj, 2.000 de lei - igienizare necorespunzătoare;


-       Sibiu, 2.000 de lei - etichetare necorespunzătoare;


-       Timiș, 4.000 de lei - spații de producție neigienizate, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor;


-       Vaslui, 600 de lei - igienă necorespunzătoare;


-       Vâlcea, 3.400 de lei - depozitare necorespunzătoare.


De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și a substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.


Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

Alte articole recomandate:

(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.998 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, [...]
Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential când vine vorba de mâncare. Aspectul e sesizat si în raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vândute în comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia în [...]
Merial și-a extins gama de teste și servicii care au ca țintă sănătatea animală și controlul cărnii de porc, anunță MeatProcessing, care citează un comunicat al companiei. Afacerea cu producerea cărnii de porc a cunoscut multe schimbări de-a lungul anilor- consolidare, schimbări în obiceiurile de consum ale consumatorilor, îmbunătățirea modului în care este comercializată carnea de porc si tendinta de constientizare publica asupra problemelor [...]
Comerțul cu carne de porc și produse produse din carne de porc provenite din România este permis în Elveția așa cum este permis pe întreg teritoriul Uniunii Europene, a anunțat, ieri, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA). Potrivit instituției, țara noastra poate realiza schimburi comerciale cu carne de porc și trebuie să respectarea condițiilor stipulate în Decizia CE nr 764/2013, noteaza Agroazi. Instituția a mai anunțat că [...]
Divizia de inspecție a produselor și cântare industriale a companiei Mettler-Toledo va prezenta portofoliul său de produse pentru trasabilitate și asigurarea calității la expoziția internațională Interpack, informează Global Meat News. Compania a declarat că se va concentra în mod predominant pe demonstrarea soluțiilor pentru îmbunătățirea securității produsului, creșterea productivității și optimizare [...]
(Comunicat) EFSA îndeamnă insistent oamenii de știință să aducă o schimbare pozitivă în sistemul european de siguranță alimentară, alăturându-se echipelor sale de experți în evaluarea riscurilor. Sunt așteptate candidaturi din partea oamenilor de știință de mare calibru, cu specializări în: sănătatea plantelor, organisme modificate genetic, hrană pentru animale, sănătatea și bunăstarea animalelor, protecția plantelor, contaminanții din lanțul alimentar, pericole [...]
Clientii erau indusi in eroare si cumparau produse care erau prezentate ca fiind vandute la preturi reduse. De fapt, acestia erau pacaliti de promotiile facute de reprezentantii magazinului. “Valoarea cea mai mare a sanctiunii aplicate este de 25.000 lei si a fost aplicata unui operator economic la începutul lunii iulie, în urma verificarii evolutiei preturilor de vânzare la un numar de produse alese aleatoriu din cataloagele promotionale ale acestuia. Astfel, s-a [...]
Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi