Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În cursul lunii septembrie 2018, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.568 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum:


fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 208.000 lei. Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


-       Arad, 2.000 de lei - igienă necorespunzătoare;


-       Alba, 6.600 de lei - depozitare fără respectarea criteriilor de compatibilitate, etichetare incompletă;


-       Bacău, 3.000 de lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de depozitare și prelucrare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spații necorespunzătoare, neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute de legislația în vigoare;


-       Bihor, 2.600  de lei - manipulare, depozitare necorespunzătoare;


-       Botoșani, 11.200 de lei - funcționare în spații neavizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, comercializare produse neetichetate;


-       Brașov, 5.000 de lei - etichetare incompletă, depozitare necorespunzătoare;


-       Brăila, 14.000 de lei - zonă plafon neigienizată, semifabricate neetichetate, zone de infiltrații în depozitul de materii prime, lipsă acțiuni DDD, spațiul de depozitare neigienizat, sursă apă caldă defectă, rafturi vitrine frigorifice murdare, nerespectarea temperaturii de depozitare conform indicațiilor producătorului;


-       București, 4.000 de lei - nerespectarea condițiilor de igienă, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


-       Buzău, 2.600 de lei - neîntreținerea spațiilor în condiții de igienă corespunzătoare, lipsă buletin de analiză apă, mijloace de igienizare și uscare mâini, fișe de aptitudine neactualizate, prezență pânze de păianjen la îmbinările pereților;


-       Caraș-Severin, 5.000 de lei - lipsă echipament de lucru, rastele pentru păstrarea tăvilor murdare, tavan îngălbenit;


-       Cluj, 1.800 de lei - pereți necorespunzători;


-       Dâmbovița, 20.800 de lei - neîntreținerea spațiilor și utilajelor, depozitare necorespunzătoare, lipsă document înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, deficiențe etichetare;


-       Dolj, 8.600 de lei - spații necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare;


-       Galați, 16.000 de lei - depozitare necorespunzătoare produse alimentare;


-       Gorj, 2.400 de lei - lipsă document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, număr insuficient de aparate frigorifice, lipsă  monitorizări de temperatură;


-       Ialomița, 6.400 de lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind manipularea produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de valorificare a produselor alimentare, comercializare directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;


-       Iași, 3.200 de lei - lipsă document înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, lipsă înregistrare mijloc auto, lipsă buletine analiză probe program autocontrol, lipsă fișe aptitudini personal;


-       Ilfov, 1.000 de lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Mehedinți, 5.200 de lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare ale produselor alimentare, nerespectarea normelor de igienă privind întreținerea spațiilor de producție și de depozitare, deșeuri menajere neevacuate la timp, instrumente curățenie depozitate necorespunzător;


-       Mureș, 2.600 de lei - igienă, depozitare necorespunzătoare;


-       Olt, 72.000 de lei - nerespectare reguli de igienă la prepararea produselor, manipulare necorespunzătoare a produselor, dosare medicale incomplete, spațiu frigorific neigienizat, nu se respectă compatibilitatea produselor la depozitare, spații insuficiente pentru desfășurarea activității, supraaglomerare, grafice temperatură incomplet completate;


-       Sălaj, 2.000 de lei - igienizare necorespunzătoare;


-       Sibiu, 2.000 de lei - etichetare necorespunzătoare;


-       Timiș, 4.000 de lei - spații de producție neigienizate, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor;


-       Vaslui, 600 de lei - igienă necorespunzătoare;


-       Vâlcea, 3.400 de lei - depozitare necorespunzătoare.


De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și a substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.


Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

Alte articole recomandate:

Doar două târguri sunt autorizate pe raza județului Iași pentru a comercializa carne de porc și produse din carne specifice sărbătorilor de iarnă, informează Agro TV. Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, Gabriel Ciobanu a declarat că aceste târguri au autorizație pentru întregul an și nu există solicitări și pentru altele. Comercianții care vor vinde carne și produse din carne trebuie să aibă produse etichetate, să nu vândă [...]
Prezent la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, domnul Radu Rotiș Chețan, șeful veterinarilor din România, susține cu convingere că este esențial ca populația să știe care sunt companiile sancționate pentru nereguli privind siguranța alimentară. În aceeași vreme, instituția pe care o conduce refuză să dea publicității astfel de informații, atât la solicitarea expresă, cât și în comunicate de presă publicate pe site-ul Autorită [...]
Recentele scandaluri alimentare care au avut ca rezultat retragerea de produse de la raft, imbolnaviri si chiar decese au generat o reactie vehementa a media ce a accentuat scaderea increderii consumatorului in produsele din cosul zilnic. De aceea, a avea un sistem de siguranta alimentara potrivit, certificat de un organism cu o reputatie impecabila, recunoscut la nivel international, este astazi mai important ca niciodata pentru companiile din domeniu. Rina Simtex asigura certificarea d [...]
  Uniunea Europeană trebuie să actualizeze modul in care reglementează biotehnologia pe măsură ce progresele sunt înregistrate în ameliorarea plantelor, a declarat profesorul Huw Jones de la Institutul de cercetare Rothamsted. "În cazul în care reglementările UE privind biotehnologia nu evoluează în conformitate cu cunostintele noastre despre genetica plantelor, Europa va continua să fie în spatele restului lumii atunci când vine vorba d [...]
Pestele ieftin nu este neaparat si recomandat pentru consum, mai ales cand este vorba de pangasius adus din Vietnam (peste crescut industrial de-a lungul raului Mekong). Gheorghe Stefan, presedintele Patronatului Pestelui din Romania, sustine ca acesta este foarte ieftin deoarece este crescut in conditii mai “ciudate”, comparativ cu acvacultura de la noi, si se foloseste drept hrana faina de oase, interzisa in UE. Romania importa anual circa 100.000 de tone de peste, producti [...]
Ca urmare a unor semnalări apărute în mass-media privind calitatea și siguranța cărnii de pasăre produsă și comercializată în România, pentru corecta informare a cetățenilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face următoarele precizări:   Raportul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) – The European Union summary report on antimicrobial resistance in zoonotic and indicator bacteria [...]
Instrumentele Testo vă ajută să asigurați calitatea alimentelor pe parcursul întregului lanț de producție, fără întrerupere și în conformitate cu standardele existente. Măsurarea parametrilor precum temperatura, umiditatea, valoarea pH-ului sau calitatea uleiului de gătit – în timpul producției, transportului sau al preparării alimentelor – nu a fost niciodată mai ușoară. Instrumentele de măsură Testo și-au doved [...]
DairyReporter publică în ediția on-line de ieri o știre potrivit căreia EFSA este pe cale să anunțe declararea utilizării tehnologice a aspartamului ca fiind sigură. Astfel, potrivit declarațiilor Alicjei Mortensen, Chairman al Food Additives and Nutrient Sources Added to Foods, din cadrul EFSA, ”ultimele opinii ale specialiștilor care au efectuat peste 200 de cercetări în acest domeniu, sunt favorabile utilizării aspartamului în produs [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi