Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În cursul lunii septembrie 2018, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.568 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum:


fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 208.000 lei. Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


-       Arad, 2.000 de lei - igienă necorespunzătoare;


-       Alba, 6.600 de lei - depozitare fără respectarea criteriilor de compatibilitate, etichetare incompletă;


-       Bacău, 3.000 de lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de depozitare și prelucrare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spații necorespunzătoare, neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute de legislația în vigoare;


-       Bihor, 2.600  de lei - manipulare, depozitare necorespunzătoare;


-       Botoșani, 11.200 de lei - funcționare în spații neavizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, comercializare produse neetichetate;


-       Brașov, 5.000 de lei - etichetare incompletă, depozitare necorespunzătoare;


-       Brăila, 14.000 de lei - zonă plafon neigienizată, semifabricate neetichetate, zone de infiltrații în depozitul de materii prime, lipsă acțiuni DDD, spațiul de depozitare neigienizat, sursă apă caldă defectă, rafturi vitrine frigorifice murdare, nerespectarea temperaturii de depozitare conform indicațiilor producătorului;


-       București, 4.000 de lei - nerespectarea condițiilor de igienă, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


-       Buzău, 2.600 de lei - neîntreținerea spațiilor în condiții de igienă corespunzătoare, lipsă buletin de analiză apă, mijloace de igienizare și uscare mâini, fișe de aptitudine neactualizate, prezență pânze de păianjen la îmbinările pereților;


-       Caraș-Severin, 5.000 de lei - lipsă echipament de lucru, rastele pentru păstrarea tăvilor murdare, tavan îngălbenit;


-       Cluj, 1.800 de lei - pereți necorespunzători;


-       Dâmbovița, 20.800 de lei - neîntreținerea spațiilor și utilajelor, depozitare necorespunzătoare, lipsă document înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, deficiențe etichetare;


-       Dolj, 8.600 de lei - spații necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare;


-       Galați, 16.000 de lei - depozitare necorespunzătoare produse alimentare;


-       Gorj, 2.400 de lei - lipsă document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, număr insuficient de aparate frigorifice, lipsă  monitorizări de temperatură;


-       Ialomița, 6.400 de lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind manipularea produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de valorificare a produselor alimentare, comercializare directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;


-       Iași, 3.200 de lei - lipsă document înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, lipsă înregistrare mijloc auto, lipsă buletine analiză probe program autocontrol, lipsă fișe aptitudini personal;


-       Ilfov, 1.000 de lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Mehedinți, 5.200 de lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare ale produselor alimentare, nerespectarea normelor de igienă privind întreținerea spațiilor de producție și de depozitare, deșeuri menajere neevacuate la timp, instrumente curățenie depozitate necorespunzător;


-       Mureș, 2.600 de lei - igienă, depozitare necorespunzătoare;


-       Olt, 72.000 de lei - nerespectare reguli de igienă la prepararea produselor, manipulare necorespunzătoare a produselor, dosare medicale incomplete, spațiu frigorific neigienizat, nu se respectă compatibilitatea produselor la depozitare, spații insuficiente pentru desfășurarea activității, supraaglomerare, grafice temperatură incomplet completate;


-       Sălaj, 2.000 de lei - igienizare necorespunzătoare;


-       Sibiu, 2.000 de lei - etichetare necorespunzătoare;


-       Timiș, 4.000 de lei - spații de producție neigienizate, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor;


-       Vaslui, 600 de lei - igienă necorespunzătoare;


-       Vâlcea, 3.400 de lei - depozitare necorespunzătoare.


De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și a substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.


Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

Alte articole recomandate:

  Autoritatea sanitar-veterinară Roselhoznadzor, din Rusia, a sistat, marți seară, importurile de bovine, carne de vită, precum și pentru alte produse derivate din România, indicând prezența „encefalopatiei spongiforme bovine”, cunoscută sub numele de „boala vacii nebune”, informează agenția Itar-Tass. Inderdicția dispusă de autoritatea sanitar-veterinară rusă vizează totodată și proteinele procesate de origine animală, alimentele destinate animalelor [...]
Iaurt cu fructe, dar care nu conține tocmai fructe, telemea dietetică, dar cu 20% grăsime, după cum au aratat testele de laborator, brânză de vacă la preț de capră, sau, mai rău, brânză fără grăsimi din lapte, ci doar cu grăsimi vegetale. Și acestea sunt doar câteva dintre neregulile găsite de inspectorii de la Protecția Consumatorilor la aproape trei sferturi din cei puțin peste 1.000 de producătorii și comercianții de produse lactate verificați în toată țara. Circa [...]
Inspectorii OPC din Alba au reluat, luni, verificarile, in azilul de batrani unde in luna iunie au gasit 150 de kilograme de carne congelata, expirata de 9 ani. In plus, anchetatorii controleaza si alte doua centre pentru varstnici, in Alba Iulia. Rezultatele actiunii vor fi date publicitatii in scurta vreme. Controlul a scos la iveala lucruri socante: mai multi batrani ingrijiti de o congregatie crestina din Alba Iulia mancau carne care fusese bagata in congelatoarele azilului in 2005, desi [...]
DairyReporter publică în ediția on-line de ieri o știre potrivit căreia EFSA este pe cale să anunțe declararea utilizării tehnologice a aspartamului ca fiind sigură. Astfel, potrivit declarațiilor Alicjei Mortensen, Chairman al Food Additives and Nutrient Sources Added to Foods, din cadrul EFSA, ”ultimele opinii ale specialiștilor care au efectuat peste 200 de cercetări în acest domeniu, sunt favorabile utilizării aspartamului în produs [...]
  Noi date de expunere pentru colorantul alimentar Allura Red (E129) sugerează că aportul actual este sigur din punct de vedere al siguranței alimentare, în conformitate cu un aviz revizuit din partea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), informează Food Navigator. EFSA a inițiat evaluarea expunerii în 2013, după ce au apărut date noi despre Allura Red, care face parte dintr-un grup de coloranți alimentari cunoscut sub numele de [...]
Cetățenii care vin din Ucraina și Republica Moldova nu mai au voie să aducă lapte sau carne proaspata în România. Măsura a fost luată pentru a preveni apariția virusului gripei porcine africane și pe teritoriul țării noastre. Focare există în Lituania, Polonia și Rusia, dar există un risc crescut și în Ucraina. Carnea și laptele descoperite în bagaje vor fi confiscate. În plus, vor fi dezinfectate camioanele care transportă animale sau produse d [...]
FoodProcessing Technology anunță punerea la punct a unui nou sistem de inspecție a produselor din carne deja ambalate, cu ajutorul razelor X. Sistemul X Ray Azano este conceput inspecției produselor deja ambalate, urmărind detectarea eventualelor contaminări ale produselor, inclusiv a celor cu metale, bucăți de sticlă etc. Echipamentul este construit potrivit legislației internaționale în materie de siguranță alimentară și siguranță în exploatare, fiind neinvaziv și [...]
În perioada 19-20.04.2016, inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au efectuat 192 verificări în unități supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, inclusiv control oficial (conform Ordinelor nr. 64/2007 și 113/2008), evaluări în vederea înregistrării/autorizării sanitare veterinare etc.,  raportat la programele și tematicile proprii specifice sau urmare unor sesizări primite. D [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi