Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În cursul lunii septembrie 2018, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.568 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum:


fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 208.000 lei. Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


-       Arad, 2.000 de lei - igienă necorespunzătoare;


-       Alba, 6.600 de lei - depozitare fără respectarea criteriilor de compatibilitate, etichetare incompletă;


-       Bacău, 3.000 de lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de depozitare și prelucrare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spații necorespunzătoare, neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute de legislația în vigoare;


-       Bihor, 2.600  de lei - manipulare, depozitare necorespunzătoare;


-       Botoșani, 11.200 de lei - funcționare în spații neavizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, comercializare produse neetichetate;


-       Brașov, 5.000 de lei - etichetare incompletă, depozitare necorespunzătoare;


-       Brăila, 14.000 de lei - zonă plafon neigienizată, semifabricate neetichetate, zone de infiltrații în depozitul de materii prime, lipsă acțiuni DDD, spațiul de depozitare neigienizat, sursă apă caldă defectă, rafturi vitrine frigorifice murdare, nerespectarea temperaturii de depozitare conform indicațiilor producătorului;


-       București, 4.000 de lei - nerespectarea condițiilor de igienă, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


-       Buzău, 2.600 de lei - neîntreținerea spațiilor în condiții de igienă corespunzătoare, lipsă buletin de analiză apă, mijloace de igienizare și uscare mâini, fișe de aptitudine neactualizate, prezență pânze de păianjen la îmbinările pereților;


-       Caraș-Severin, 5.000 de lei - lipsă echipament de lucru, rastele pentru păstrarea tăvilor murdare, tavan îngălbenit;


-       Cluj, 1.800 de lei - pereți necorespunzători;


-       Dâmbovița, 20.800 de lei - neîntreținerea spațiilor și utilajelor, depozitare necorespunzătoare, lipsă document înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, deficiențe etichetare;


-       Dolj, 8.600 de lei - spații necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare;


-       Galați, 16.000 de lei - depozitare necorespunzătoare produse alimentare;


-       Gorj, 2.400 de lei - lipsă document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, număr insuficient de aparate frigorifice, lipsă  monitorizări de temperatură;


-       Ialomița, 6.400 de lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind manipularea produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de valorificare a produselor alimentare, comercializare directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;


-       Iași, 3.200 de lei - lipsă document înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, lipsă înregistrare mijloc auto, lipsă buletine analiză probe program autocontrol, lipsă fișe aptitudini personal;


-       Ilfov, 1.000 de lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Mehedinți, 5.200 de lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare ale produselor alimentare, nerespectarea normelor de igienă privind întreținerea spațiilor de producție și de depozitare, deșeuri menajere neevacuate la timp, instrumente curățenie depozitate necorespunzător;


-       Mureș, 2.600 de lei - igienă, depozitare necorespunzătoare;


-       Olt, 72.000 de lei - nerespectare reguli de igienă la prepararea produselor, manipulare necorespunzătoare a produselor, dosare medicale incomplete, spațiu frigorific neigienizat, nu se respectă compatibilitatea produselor la depozitare, spații insuficiente pentru desfășurarea activității, supraaglomerare, grafice temperatură incomplet completate;


-       Sălaj, 2.000 de lei - igienizare necorespunzătoare;


-       Sibiu, 2.000 de lei - etichetare necorespunzătoare;


-       Timiș, 4.000 de lei - spații de producție neigienizate, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor;


-       Vaslui, 600 de lei - igienă necorespunzătoare;


-       Vâlcea, 3.400 de lei - depozitare necorespunzătoare.


De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și a substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.


Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

Alte articole recomandate:

  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) organizează o conferință științifică în timpul expoziției internaționale World EXPO 2015, care va avea loc în Milano, informează Food Navigator. Reprezentanți ai comunității de evaluare științifică și a riscurilor și managerii de risc din Europa și din alte părți sunt invitați să ia parte la această conferință care va avea loc în [...]
În perioada 10.01.2014 – 13.02.2014, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 8.066 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produs [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Amprenta de carbon este definită, în general, ca totalul emisiilor de gaze cu efect de seră produse direct sau indirect de o organizație, un eveniment, un produs sau o persoană sau sunt acumulate de-a lungul etapelor vieții unui produs. Evaluarea amprentei de carbon permite identificarea posibilităților de reducere a acestor emisii. Carbon footprint is generally defined as the total emissions [...]
Food Vision este cel mai nou eveniment global care conectează liderii inovatori și managerii seniori în dezvoltarea  industriei alimentare și a băuturilor combinând conținutul strategic cu analiza amănunțită a celor mai importante trenduri și îmbunătățiri din piață. Liderii în cercetare și dezvoltare, marketing și strategii de afacere care sunt pasionați de inovație se întâlnesc la Food [...]
hamiltonCompania J.S. Hamilton Poland S.A. oferă o gamă largă de servicii de analiză și inspecție pentru o varietate de domenii din industria alimentară, atât în Polonia cât și la nivel internațional.   Serviciile companiei includ: analize analitice de laborator pentru o gamă largă de produse și mărfuri din domeniile industriilor alimentară, farmaceutică, cosmetică, ambalajelor, produselor chimice, minerale, industria carburanților și [...]
Aproape 200 de tone de fructe și legume, 16 tone de carne și 19 tone de alcool au fost confiscate, într-o săptămână, în urma unor controale, susținute le nivel național, de polițiștii specializați în investigarea fraudelor, informează Mediafax.   "În perioada 10 - 15 decembrie a.c., polițiștii din cadrul structurilor teritoriale, sub coordonarea Direcției de Investigare a Fraudelor - IGPR, cu sprijinul Direcției de Ordine Publică și al Direcției Rutiere, au [...]
În perioada 1 ianuarie – 23 februarie a acestui an, inspectorii ANSVSA au controlat un număr de 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimală, care au ca risc asociat prezența de reziduuri de pesticide și au prelevat, pentru determinări de laborator, un număr de 505 probe.    Verificările au fost realizate în posturile de inspecție la frontieră și punctele finale de import și au vizat determinarea prezenței și a încadrării în limitele admis [...]
Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură a trecut din subordinea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în ședința Executivului de miercuri. "Prin ordonanța de urgență adoptată se au în vedere: elaborarea unitară și urgentă a Strategiei Naționale a Sectorului Pescăresc 2014-2020, asigurarea finanțării programelor multianuale pentru colectarea datelor, inspecție și control în sectorul [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN