Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Seara de 26 septembrie a marcat un moment important în industria vinului, prin desfășurarea finalei Trofeului Someleriei 2018. În cadrul evenimentului de la Hotel Pullman juriul, format din reprezentanți de seamă din industria românească și internațională au acordat marele premiu celui mai bun somelier din Romania, IULIA SCAVO.


În finală au concurat 4 candidați, dintr-un total de 12 concurenți înscriși, dupăo prima etapă a competiției care a avut loc la Hotel New Montana din Sinaia. Aceștia au venit la București pentru a demonstra juriului calitățile, pasiunea și abilitățile și pentru a încânta publicul cu un specatcol încărcat de pasiune.


Probele propuse în finală au fost complexe și create special pentru a evidenția rafinamentul, experiența și pregatirea de top a celor patru finaliști: analiză meniu, degustare vin în orb, decantare și servire vin, precum și simularea interacțiunii dintre client și somelier în restaurant.


În urma jurizării atente, a fostdesemnat cel mai bun somelier din Romania: Iulia Scavo, marea câștigătoare, urmată de Marian Muntean, Filip Florian Zota și Ionuț Andrieș, clasați pelocurile I, II și III.


“Marele premiu din cadrul competiției Trofeul Someleriei 2018, oferit cu sprijinul Alexandrion Gruop, îi va da castigatoarei posibilitatea să reprezinte Romania la cel mai înalt nivel”, a declarat Răzvan Vasile, CEO Alexandrion Trading.

Alte articole recomandate:

Alex Ferguson, fostul antrenor al echipei Manchester United, a vândut o colecție de vinuri cu 29,5 milioane de dolari Hong Kong (3,8 milioane USD), la o licitație organizată de casa Christie's, la Hong Kong. "Vedeta" licitației a fost o sticlă de 6 litri, de la podgoria Romanee-Conti, anul producției 1997, adjudecată la un preț de 1,2 milioane dolari Hong Kong, scrie Bloomberg, citând site-ul lui Ferguson. Multe dintre sticle purtau autograful lui Ferguson, iar altele au fost [...]
Cele doua game au acum un nou nume, Floarea Soarelui pentru gama Halewood Special Reserve si Floare de Luna pentru gama Halewood Private Reserve, o noua imagine, eleganta si moderna  si, nu in ultimul rand, noi sortimente.„Sa dai unui vin numele de Floarea Soarelui  poate parea,  la prima vedere,  un lucru nefiresc, dar a fost o alegere naturala avand in vedere ca in mod informal pentru consumator, vinul era deja cunoscut ca F [...]
Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură a trecut din subordinea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în ședința Executivului de miercuri. "Prin ordonanța de urgență adoptată se au în vedere: elaborarea unitară și urgentă a Strategiei Naționale a Sectorului Pescăresc 2014-2020, asigurarea finanțării programelor multianuale pentru colectarea datelor, inspecție și control în sectorul [...]
Un român consumă în jur de 57 de litri de băuturi carbonatate anual, România fiind în primele trei țări din Europa Centrală și de Est la consumul de sucuri „cu bule”, aproape de Polonia. Călin Clej, director de marketing al diviziei de băuturi a PepsiCo în regiune, spune că reducerea TVA la alimente și băuturi non­alcoolice de la 24% la 9% a adus în piața de băuturi răcoritoare o creștere con­tinuă a consumului, me­dia fiind de 17-18% [...]
Artesans del Sucre, deținut de mai mulți antreprenori spanioli, a ajuns la aproape 140 de angajați în fabrica pe care o deține în comuna Bucu, din județul Ialomița, conform datelor de la Ministerul Finanțelor. În 2010, producătorul avea 65 de angajați, conform datelor de la Ministerul de Finanțe. Compania a avut în 2015 ( ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei (3 mil. euro), în scădere cu 7% față de anul precedent. Artesans del [...]
(Comunicat) Lanțul de restaurante de tip fast-food, Spartan, continuă procesul de extindere, prin deschiderea unei unități în cel mai mare centru comercial din Constanța, Maritimo Shopping Center. Restaurantul a fost inaugurat vineri, 7 aprilie, în urma unei investiții de 90.000 de euro și a înregistrat circa 1.500 de clienți și vânzări în valoare de aproximativ 7.000 de euro, în primul weekend de funcționare. Acesta [...]
Piața de produse de manufactură românești a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii 5 ani, atât românii, cât mai ales străinii, devenind din ce în ce mai interesați de produsele autohtone, potrivit unei analize realizate recent de Prăvălia Mică,  un nou concept de magazin online specializat în comercializarea de produse alimentare, terapeutice și cosmetice 100% românești. “Trendul național de [...]
O treime din vânzările externe ale Smithfield a mers pe piața din Ungaria, informează Ziarul Financiar.   Compania Smithfield, unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial pe piața cărnii de porc, achiziționată recent de chinezii de la Shuanghui, a fost în primele zece luni ale anului trecut cel mai mare exportator de carne din economie și a acoperit în totalitate segmentul de export pentru carne de porc, cu livrări de 29 de milioane de euro î [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi