Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Seara de 26 septembrie a marcat un moment important în industria vinului, prin desfășurarea finalei Trofeului Someleriei 2018. În cadrul evenimentului de la Hotel Pullman juriul, format din reprezentanți de seamă din industria românească și internațională au acordat marele premiu celui mai bun somelier din Romania, IULIA SCAVO.


În finală au concurat 4 candidați, dintr-un total de 12 concurenți înscriși, dupăo prima etapă a competiției care a avut loc la Hotel New Montana din Sinaia. Aceștia au venit la București pentru a demonstra juriului calitățile, pasiunea și abilitățile și pentru a încânta publicul cu un specatcol încărcat de pasiune.


Probele propuse în finală au fost complexe și create special pentru a evidenția rafinamentul, experiența și pregatirea de top a celor patru finaliști: analiză meniu, degustare vin în orb, decantare și servire vin, precum și simularea interacțiunii dintre client și somelier în restaurant.


În urma jurizării atente, a fostdesemnat cel mai bun somelier din Romania: Iulia Scavo, marea câștigătoare, urmată de Marian Muntean, Filip Florian Zota și Ionuț Andrieș, clasați pelocurile I, II și III.


“Marele premiu din cadrul competiției Trofeul Someleriei 2018, oferit cu sprijinul Alexandrion Gruop, îi va da castigatoarei posibilitatea să reprezinte Romania la cel mai înalt nivel”, a declarat Răzvan Vasile, CEO Alexandrion Trading.

Alte articole recomandate:

Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
In California anului 1993 se nastea sloganul ”got milk?“, creat de agentia Goodby Silverstein & Partners pentru organizatia California Milk Processor Board. Pentru ca laptele se scurgea rapid din preferintele americanilor, trebuia gasita o solutie pentru revitalizarea industriei laptelui. A venit camuflata in cele doua cuvinte, care fac parte acum din mentalul colectiv american. 21 de ani a tronat ”got milk?” in campaniile care incurajeaza [...]
La întâlnirea de marți, 14 ianuarie a.c., desfășurată la Ministerul Agriculturii între reprezentanții agricultorilor și ministrul Daniel Constantin, s-au făcut propuneri din partea industriei alimentare pentru 2014 care vizează reducerea TVA la produsele alimentare și relaxarea fiscalității. „La nivelul industriei alimentare, nu ar fi mari probleme, fapt care rezultă inclusiv din legislație. Măsurile majore trebuie luate pe parte de agricultură, zootehnie și celelalte [...]
(Comunicat) Brandingmag, jurnalul international independent ce nareaza discutia despre branding, avand surse globale de leadership analitic, vine in Romania pentru a organiza primul eveniment dedicat cu adevarat industriei de profil. Pe 24 noiembrie 2017, specialistii pietei locale vin la BrandingNITE, noaptea insomniilor de branding, pentru a analiza starea actuala a industriei, intr-un cadru destins, care invita la atat de necesara transparenta si comunicare.  Pe piata din Romania, [...]
(Comunicat) În data de 22.08.2014, a fost diagnosticat primul caz de “Boala limbii albastre”(Bluetongue) în România, în județul Buzău. Această boală este produsă de un virus care afectează rumegătoarele și se transmite doar prin înțepătura unor insecte hematofage și nu prin contact direct între animale. Boala nu se transmite la om prin contactul direct cu animalul bolnav. Laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un [...]
Cel mai cunoscut vin chillian la nivel international, Casillero del Diablo, ofera romanilor oportunitatea de a descoperi puternicele arome de inspiratie latina printr-o excursie la Roma. Popularul brand chillian de vinuri, Casillero del Diablo, importat in Romania de Halewood Wines, invita publicul sa se inscrie in promotia „Roma te asteapta” prin introducerea codului de pe ambalaje pe site-ul campaniei: www.casillerodeldiablo.com/romania, informeaza Revista Piata. Promotia [...]
Gabriel și Florin Pleșca, doi frați din Oradea de 40 de ani, respectiv 42 de ani, au dezvoltat fabrica de gheață alimentară Icelandia în hiper­marketuri și în segmentul HoReCa, dar gheata se preteaza si utilizarii in depozitelor de alimente. Ideea afacerii a venit în urmă cu 13 ani când Gabriel Pleșca și so­ția lui au observat că pe barul dintr-o pizzerie frapiera era în per­manență goală, noteaza Ziarul financiar. „La câteva luni [...]
În ziua de 07 mai 2015, la hotel Pullman din București, intre orele 14.00 si 19.00, va avea loc ediția din acest an a evenimentului B2B Austria Show Case, în cursul căruia, 12 producători, distribuitori și ofertanți de produse alimentare, băuturi și soluții în domeniul alimentar din Austria sunt interesați de a cunoaște producători, importatori și distribuitori din România cu care doresc să stabilească parteneriate de lungă durată. Evenimentul este organizat d [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN