Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI


PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR


ORDIN


pentru modificarea anexei la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală


Văzând Referatul de aprobare nr. .........../............... al Direcției Generale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5) și ale art. 48 alin. (7) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru


siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare, ținând cont de prevederile Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate și de bunăstare a animalelor, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimenteloremite următorul ordin:


Art. I. – Anexa la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru


Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și


desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 886 din 29 decembrie 2008, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează: 


1. La articolul 9, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: 


„(2) Tariful aferent activității de control oficial stabilit pe baza documentelor justificative este


virat de unități în contul direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene,


respectiv a municipiului București și suma rezultată este evidențiată distinct în contabilitate,


constituind pentru acestea venituri proprii care se utilizează conform legii.”


2. La articolul 14, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:


„(2) Dacă unitatea de prelucrare, procesare, depozitare sau valorificare a produselor și


subproduselor alimentare de origine nonanimală deține puncte de lucru, fără personalitate juridică distinctă, fie pe raza aceluiași județ, fie în mai multe județe, dar a căror activitate se încadrează în aceeași clasă CAEN, suma care trebuie plătită se calculează pentru fiecare punct de lucru în parte.”


3. La articolul 14, alineatul (3) se abrogă.


Art. II. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Președintele


Autorității Naționale Sanitare


Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,


Geronimo Răducu BRANESCU

Alte articole recomandate:

Laptele fortificat se obține prin suplimentare cu substanțe nutritive / compuși biologic activi care sunt, de obicei, vitamine și/sau substanțe minerale. Introducerea acestora în lapte permite înlocuirea substanțelor nutritive pierdute în timpul prelucrării sau din cauza altor factori. De asemenea, este o metodă eficientă de prevenire a dezechilibrelor alimentare datorate unor stări carențiale cu proveniență diversă, respectiv de asigurare a unei stări de sănătate optimă a [...]
Retailului tradițional coborât la un procent de 47% din  valoarea totală a produselor de larg consum cumpărate pe piața din România, iar cel modern a urcat la 53%. În prima jumătate a anului trecut, retailului modern a depășit pentru prima dată pe cel tradițional, ajungând la un procent de 53% din valoarea totală a produselor de larg consum cumpărate pe piața din România, față de 49% în 2012, după cum o arată cercetarea de tip Panel [...]
Cu o pondere din ce în ce mai scăzută a stocurilor, fapt determinat de necesitatea obligatorie a măririi eficienței economice a fiecărei companii, managementul lor este esențial în organizarea unui flux de producție sau a unui întreg lanț. Cunoașterea principalelor aspecte ale unui bun management al stocurilor și, mai ales, punerea lor în practică, poate face diferența dintre suscces și colaps. În acest sens, vă prezentăm [...]
Agenția infoGROUP Media Invest și revista infoPACK, anunță organizarea primei ediții a Expo-Conferinței Internaționale infoPACK, care va avea loc în zilele de 9 și 10 noiembrie la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Subliniem că evenimentul este susținut de Interpack-Dusseldorf, precum și de Asociația Producătorilor de Utilaje de Ambalare din Germania. La manifestare vor participa investitori, top-manageri, specialiști din [...]
Peste 30 de directori de mari companii occidentale, precum șefii Siemens, Visa, PepsiCo și Cisco Systems, s-au retras de pe lista participanților la un forum economic care urmează să aibă loc la St. Petersburg în această lună, din cauza tensiunilor dintre Rusia și Occident privind Ucraina. Publicația Izvestia a comparat lista inițială de participanți cu cea mai recentă versiune, iar 34 de directori nu vor mai participa la forumul programat pe 22-24 mai, relatează Mediafax, car [...]
Conform unui Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS, realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), ]n perioada 2006-2014, peste 50 % dintre consumatori ar fi de acord să plătească mai mult, pentru alimentele fără E-uri! Totodată, studiul relevă faptul că românii acordă alimentației o importanță din ce în ce mai mare. Mai mult, grija ca alimentele pe care le cumpără și consumă să fie cât mai naturale și să conțină cât mai puține calorii devine o preocupare [...]
Cu o valoare de peste 70 de miliarde de euro, piața mondială a dulciurilor este una dintre cele mai dinamice, producătorii fiind puși în permanență în fața provocărilor. Unele dintre ele, desigur, vizează inovația, în materie de gust, formă, aspect, aspecte ale alimentației sănătoase etc. Altele, însă, țin de alți factori ale eficienței, factori care vizează modul de ambalare a produsului finit, rapiditatea și precizi [...]
Recentele scandaluri alimentare care au avut ca rezultat retragerea de produse de la raft, imbolnaviri si chiar decese au generat o reactie vehementa a media ce a accentuat scaderea increderii consumatorului in produsele din cosul zilnic. De aceea, a avea un sistem de siguranta alimentara potrivit, certificat de un organism cu o reputatie impecabila, recunoscut la nivel international, este astazi mai important ca niciodata pentru companiile din domeniu. Rina Simtex asigura certificarea d [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN