Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI


PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR


ORDIN


pentru modificarea anexei la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală


Văzând Referatul de aprobare nr. .........../............... al Direcției Generale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5) și ale art. 48 alin. (7) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru


siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare, ținând cont de prevederile Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate și de bunăstare a animalelor, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimenteloremite următorul ordin:


Art. I. – Anexa la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru


Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și


desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 886 din 29 decembrie 2008, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează: 


1. La articolul 9, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: 


„(2) Tariful aferent activității de control oficial stabilit pe baza documentelor justificative este


virat de unități în contul direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene,


respectiv a municipiului București și suma rezultată este evidențiată distinct în contabilitate,


constituind pentru acestea venituri proprii care se utilizează conform legii.”


2. La articolul 14, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:


„(2) Dacă unitatea de prelucrare, procesare, depozitare sau valorificare a produselor și


subproduselor alimentare de origine nonanimală deține puncte de lucru, fără personalitate juridică distinctă, fie pe raza aceluiași județ, fie în mai multe județe, dar a căror activitate se încadrează în aceeași clasă CAEN, suma care trebuie plătită se calculează pentru fiecare punct de lucru în parte.”


3. La articolul 14, alineatul (3) se abrogă.


Art. II. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Președintele


Autorității Naționale Sanitare


Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,


Geronimo Răducu BRANESCU

Alte articole recomandate:

(Autor: Maria Demetriad)  Se poate vorbi despre o geopolitică a cărnii? Sigur că da. În condițiile în care, asigurarea hranei pentru populație devine din ce în ce mai stringentă, totul se joacă pe harta politicilor internaționale, hartă pe care fiecare actor, mai mare sau mai mic, dorește să primească un rol cât mai important.   Noi instrumente de piață: yuan, separatism, AKM   Evenimentele primei jumătăți ale anului 2014 [...]
Döhler aratã tendințele pe arome și produse din aceastã piațã!   Produsele naturale, sãnatoase, cu un conținut caloric scãzut, premium sau economice sunt tendințele care au dominat piața de bãuturi și food ani la rând.Pentru al treilea an consecutiv, compania Döhler oferã o analizã a tendințelor din piața bãuturilor. În calitatea sa de producãtor de ingrediente naturale și sistem [...]
Anul 2013 a adus numeroase produse noi în portofoliile marilor jucători din industria alimentară, însă au fost mai săraci în lansări de branduri, investiția într-o nouă marcă fiind mai costisitoare comparativ cu o extensie de brand. Producători precum Alka, Danone sau Vincon România s-au încumetat în acest an să-și diversifice gama de produse cu noi branduri, în timp ce alți jucători precum Kandia, Ursus Breweries sau Coca-Cola au adus produse noi [...]
În ultimi ani, Camelia Sucu a investit peste 4 milioane de euro, în agribusiness, "Doamna Mobexpert" transformându-se în “Doamna Cherry”. Acum, deține terenuri agricole, o fabrică, hale și  Piața de Gros din Berceni, pe care a numit-o "Abundia". Planurile sale însă nu se opresc aici! Despre ele, ne-a vorbit în interviul de față. Puterea de cumpărare e mică, evaziunea e mare infoALIMENT: Cum v-ați hotărât să vă faceți fermier și [...]
Conform unui Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS, realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), ]n perioada 2006-2014, peste 50 % dintre consumatori ar fi de acord să plătească mai mult, pentru alimentele fără E-uri! Totodată, studiul relevă faptul că românii acordă alimentației o importanță din ce în ce mai mare. Mai mult, grija ca alimentele pe care le cumpără și consumă să fie cât mai naturale și să conțină cât mai puține calorii devine o preocupare [...]
"Dezvoltarea tehnologiilor avansate de congelare au permis conservarea eficientă a valorii nutritive a fructelor și legumelor pentru perioade mai lungi, au redus pierderile materiale și au avut ca rezultat mărirea termenul de valabilitate a produsului. Toți acești factori au impulsionat popularitatea fructelor și legumelor congelate în rândul consumatorilor. Având în vedere, mediul dinamic și competitiv din piață, inovarea de produ [...]
Dacă am privi mai atent la ce se întâmplă în marile magazine alimentare, dar nu numai, am putea spune că nu stăm rău: în ciuda lipsei de bani, lumea cumpără în continuare cu o frenezie rămasă ca gest reflex din anii de dinaintea crizei. Un observator din afară ar putea spune că românii o duc pe picior mare. Cu toate acestea, imaginea e doar aparentă.     ”Elvira, ceea ce vezi, nu e adevărat!”     Vă amintiți replica [...]
Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2017, care își va derula cea de-a VI-a ediție în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, cel mai important eveniment de specialitate al anului, atât din România, cât și din Europa Centrală și de Est, se va bucura de participarea celor mai importante și marcante personalități din domeniul agro-industrial care vizează sectoarele de carne, lapte ș [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi