Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI


PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR


ORDIN


pentru modificarea anexei la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală


Văzând Referatul de aprobare nr. .........../............... al Direcției Generale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5) și ale art. 48 alin. (7) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru


siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare, ținând cont de prevederile Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate și de bunăstare a animalelor, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimenteloremite următorul ordin:


Art. I. – Anexa la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru


Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și


desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 886 din 29 decembrie 2008, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează: 


1. La articolul 9, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: 


„(2) Tariful aferent activității de control oficial stabilit pe baza documentelor justificative este


virat de unități în contul direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene,


respectiv a municipiului București și suma rezultată este evidențiată distinct în contabilitate,


constituind pentru acestea venituri proprii care se utilizează conform legii.”


2. La articolul 14, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:


„(2) Dacă unitatea de prelucrare, procesare, depozitare sau valorificare a produselor și


subproduselor alimentare de origine nonanimală deține puncte de lucru, fără personalitate juridică distinctă, fie pe raza aceluiași județ, fie în mai multe județe, dar a căror activitate se încadrează în aceeași clasă CAEN, suma care trebuie plătită se calculează pentru fiecare punct de lucru în parte.”


3. La articolul 14, alineatul (3) se abrogă.


Art. II. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Președintele


Autorității Naționale Sanitare


Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,


Geronimo Răducu BRANESCU

Alte articole recomandate:

În perioada anterioară, un grup de jurnaliști români au efectuat o vizită de documentare la Parlamentul European, mai precis, la Comisia pentru Agricultură a acestui for unional. Vizita de documentare a fost facilitată de domnul Laurențiu Rebega, europarlamentar român, acela care s-a declarat total împotriva Practicilor Comerciale Neloiale, așa cum au fost ele identificate. De altfel, chiar în prima zi a prezenței noastre la Bruxelles, Comisia a [...]
Deși discuțiile cu privire la reducerea TVA la alimentele de bază au fost destul de dese și animate în ultimii doi-trei ani, nimic concret nu s-a realizat până acum. Problema majoră este aceea că statul ar trebui să facă față într-o primă fază unei reduceri a încasărilor bugetare din TVA, reducere care ar putea să se ridice în sectorul industriei cărnii la circa 150 de milioane de euro, având în vedere situația pieței din prezent. ”Primul neajuns [...]
CHR Hansen Romania informează pe site-ul său că din partea pieței au existat de mult timp cerințe pentru îndeplinirea cerințelor specifice care apar la producerea brânzeturilor de tip Cașcaval sau Provolone.   Până în prezent, pentru producerea Cașcavalului, se foloseau culturi pentru mozzarella, dar acum, Chr. Hansen este mândru să lanseze cultura DVS® TCC-50. Această nouă cultură a fost concepută să îndeplinească [...]
(Comunicat) Ediția a cincea a Cupei Hagi Danone a fost prezentată oficial pe data de 20 martie în cadrul unei conferințe de presă. Cea mai mare competiție de fotbal din România pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani este organizată de Fundația „Gheorghe Hagi” și  Danone România și le va oferi în continuare copiilor pasionați de fotbal ocazia să facă dovada talentului și ambiției [...]
Acum, la final de an, Kaufland a devenit cel mai important angajator al Romaniei, consolidandu-si atat pozitia, cat si imaginea, in peisajul general economic al Romaniei.  Astfel, retailerul alimentar Kaufland a depășit pentru prima dată efectivul de personal al OMV Petrom, devenind compania privată cu cel mai mare număr de salariați din România. La finalul lunii septembrie a acestui an Kaufland a înregistrat un număr de 20.386 de salariați activi, în timp [...]
Traducere și adaptare de Alexandru Peligrad, dupăChristian Madsbjerg și Mikkel B. Rasmussen/Harvard Business Review  În 2006, o mare companie europeană de bere, BeerCo s-a confruntat cu scăderea vânzărilor în baruri și puburi și, în ciuda unei cercetări de piață extinse și a analizei competitorilor, nu și-a putut da seama de ce. Clienții îndrăgeau produsul său de bază, o bere lager standard (bere tare alcoolizată), iar [...]
Organizația Mondială a Sănătății a publicat clasamentul mondial al consumului de alcool. Metodologia folosită de OMS a fost calcularea consumului de alcool a persoanelor, începând cu vârsta de 15 ani sau mai în vârstă. Datele se referă la anul 2014, cu excepția coloanele "înregistrat" și "total". Coloana "înregistrat" ​​se referă la consumul mediu înregistrat pentru perioada 2003-2013. Consumul neînregistrat a [...]
Proiectarea materialelor regenerabile și biodegradabile pentru pelicule de ambalare a câștigat o importanță mare în ultimele două decenii. Sunt căutate materiale cu proprietăți fizice necesare ca permeabilitate redusă la oxigen, rezistență la apă, rezistență mecanică, flexibilitate. Recent a fost creată o alternativă ecologică, un material regenerabil și biodegradabil, xilofan obținut prin modificarea xilanului extras din subproduse agroindustriale. Acesta se [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN