Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI


PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR


ORDIN


pentru modificarea anexei la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală


Văzând Referatul de aprobare nr. .........../............... al Direcției Generale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5) și ale art. 48 alin. (7) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru


siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare, ținând cont de prevederile Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate și de bunăstare a animalelor, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimenteloremite următorul ordin:


Art. I. – Anexa la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru


Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și


desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 886 din 29 decembrie 2008, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează: 


1. La articolul 9, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: 


„(2) Tariful aferent activității de control oficial stabilit pe baza documentelor justificative este


virat de unități în contul direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene,


respectiv a municipiului București și suma rezultată este evidențiată distinct în contabilitate,


constituind pentru acestea venituri proprii care se utilizează conform legii.”


2. La articolul 14, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:


„(2) Dacă unitatea de prelucrare, procesare, depozitare sau valorificare a produselor și


subproduselor alimentare de origine nonanimală deține puncte de lucru, fără personalitate juridică distinctă, fie pe raza aceluiași județ, fie în mai multe județe, dar a căror activitate se încadrează în aceeași clasă CAEN, suma care trebuie plătită se calculează pentru fiecare punct de lucru în parte.”


3. La articolul 14, alineatul (3) se abrogă.


Art. II. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Președintele


Autorității Naționale Sanitare


Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,


Geronimo Răducu BRANESCU

Alte articole recomandate:

Guvernul a dat acum câteva luni, o ordonanță de urgență, prin care a încercat să diminueze pe cât posibil, evaziunea la legume și fructe. Cu toate acestea, evaziunea fiscală din domeniu a rămas la fel de ridicată, motiv pentru care, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, ia în calcul o eventuală reducere a TVA la aceste produse. Din datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății reiese că, în continuare, consumul de fructe și legume la nivel european [...]
Producatorii de alimente pot de acum sa trimita pe piata produse alimentare fabricate in regim industrial dar care respecta standardele din anul 1967. Desigur, ficare producator este oliber sa aleaga intre a fabrica produse dupa noile retete sau dupa cele vechi, in cazul acestora ramanand ca ele sa fie certificate conform reglementarilor si sa fie introduse in Registrul National. Ordinul privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor cons [...]
(Autor: Ilie Stoian) În ciuda condițiilor cu totul și cu totul vitrege în care își desfăoară activitatea, companiile din industria alimentară din România au reușit să facă performanță. Ca dovadă, excedentul comerțului internațional a crescut, contribuind determinant la echilibrarea balanței generale a economiei naționale și amenințând supremația industriei extractive sau a celei auto.   Balanța [...]
Anunțata stare de infrigement care a fost aplicată României din cauza Legii 150, a declanșat o adevărată furtună, atât în mediul de afaceri, cât și la nivel politic, parlamentar. Iată opiniile președinților principalelor asociații profesionale din domeniul procesării și al retailului, precum și cea a domnului Minsitru al Agriculturii, Petre Daea: Sorin Minea-Președinte Romalimenta: Legea 150 a devenit armă politică și nu [...]
Piața globală de echipament frigorific comercial a înregistrat o valoare de 29,1 miliarde de dolari în 2012 și este de așteptat să ajungă la 46,6 miliarde de dolari în 2018, în creștere cu un ritm mediu anual de aproximativ 8,2 la sută pentru intervalul de timp 2012-2018, potrivit raportului "Commercial Refrigeration Equipment Market - Global Industry Size, Market Share, Trends, Analysis and Forecast, 2012 - 2018" publicat de firma de consultanță [...]
"Dezvoltarea tehnologiilor avansate de congelare au permis conservarea eficientă a valorii nutritive a fructelor și legumelor pentru perioade mai lungi, au redus pierderile materiale și au avut ca rezultat mărirea termenul de valabilitate a produsului. Toți acești factori au impulsionat popularitatea fructelor și legumelor congelate în rândul consumatorilor. Având în vedere, mediul dinamic și competitiv din piață, inovarea de produ [...]
Potrivit unui raport recent dat publicității de "Global Organic Foods”, piața mondială organică a alimentelor și băuturilor va crește anual cu 12,8%. În anul de grație 2015, această piață a ajuns déjà la o valoare de 104,5 miliarde dolari!   Segmentul alimentelor Bio, în creștere La nivel mondial, un total de 43,1milioane de hectare au fost cultivate organic, la sfârșitul anului trecut, ceea ce reprezintă o [...]
Interesul consumatorilor pentru produse naturale și sănătoase a crescut determinând creșterea consumului de sucuri de fructe și legume. La aceasta contribuie în mare măsură realizările din domeniul filtrării prin membrane, microfiltrarea și ultrafiltrarea, menite să înlocuiască filtrarea cu materiale filtrante care este costisitoare, nesănătoasă și poluantă. Pentru întârzierea colmatării membranei de ultrafiltrare, la obținerea sucurilor fără pulpă este benefică [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN