Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI


PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR


ORDIN


pentru modificarea anexei la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală


Văzând Referatul de aprobare nr. .........../............... al Direcției Generale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5) și ale art. 48 alin. (7) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru


siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare, ținând cont de prevederile Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate și de bunăstare a animalelor, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimenteloremite următorul ordin:


Art. I. – Anexa la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru


Siguranța Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și


desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 886 din 29 decembrie 2008, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează: 


1. La articolul 9, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: 


„(2) Tariful aferent activității de control oficial stabilit pe baza documentelor justificative este


virat de unități în contul direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene,


respectiv a municipiului București și suma rezultată este evidențiată distinct în contabilitate,


constituind pentru acestea venituri proprii care se utilizează conform legii.”


2. La articolul 14, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:


„(2) Dacă unitatea de prelucrare, procesare, depozitare sau valorificare a produselor și


subproduselor alimentare de origine nonanimală deține puncte de lucru, fără personalitate juridică distinctă, fie pe raza aceluiași județ, fie în mai multe județe, dar a căror activitate se încadrează în aceeași clasă CAEN, suma care trebuie plătită se calculează pentru fiecare punct de lucru în parte.”


3. La articolul 14, alineatul (3) se abrogă.


Art. II. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Președintele


Autorității Naționale Sanitare


Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,


Geronimo Răducu BRANESCU

Alte articole recomandate:

Ca de fiecare dată, Sorin Minea, Prședintele Federației Romalimenta și proprietar al companiei Angst, este acid, dar spune lucrurilor pe nume, indiferent de gravitatea afirmațiilor. Iar, gravitatea afirmațiilor este dată de gravitatea situației economice generale a României și, implicit, a industriei alimentare. Despre toate acestea, în interviul pe care l-a acordat redacției infoALIMENT MAGAZIN: De la zero, la ceva, e o performanță, [...]
O mică afacere de familie s-a transformat, la Sfântu Gheorghe (Covasna), într-un businesss de succes, extins și dincolo de granițele țării. Din pâinea făcută la Sfântu Gheorghe a gustat inclusiv prințul Charles, iar compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ șapte milioane de euro. Povestea începe în 1996, la Sfântu Gheorghe, unde familia Dioszegi pornește, împreună cu o altă familie, o brutărie mică, având un singur [...]
Un grup de cercetători de la Univeristatea de Stat din New Mexico, în colaborare cu Cotton Incorporated au dezvoltat o variantă de bumbac nemodificat genetic, folosind o variantă de inactivare a gossypol-ului, astfel încât acest produs să poată fi folosit fără probleme, în industria alimentară.   Noutatea vine din Statele Unite   Prezența gossypol-ului, un fenol natural, în semințele de bumbac, a împiedicat până acum folosir [...]
  Fondul de Garantare a Creditului Rural a fost înființat în anul 1994, dar putem spune că implicarea puternică în agicultură și mediul rural a început după anul 2003, perioadă de referință pentru creșterea substanțială a finanțărilor acordate beneficiarilor din mediul rural, atât din bugetul național, cât și din fonduri europene. Misiunea Fondului constă în : Sprijinirea absorbției fonduril [...]
(Comunicat) Ediția a cincea a Cupei Hagi Danone a fost prezentată oficial pe data de 20 martie în cadrul unei conferințe de presă. Cea mai mare competiție de fotbal din România pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani este organizată de Fundația „Gheorghe Hagi” și  Danone România și le va oferi în continuare copiilor pasionați de fotbal ocazia să facă dovada talentului și ambiției [...]
Președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor, domnul Geronimo Răducu Brănescu, a confirmat participarea ca speaker la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai 2017, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj [...]
Conform unui comunicat emis de reprezntantii Podgoriei Tohani, ieri a fost lansat vinul special "Principele Radu". Noua licoare regala este produsa din strugurii culeși din cele 0,7 hectare de vie aflate în proprietatea principelui Radu, pe moșia Tohani, dar cantitatea este limitata la doar 5.000 de sticle. Confirmand evenimentul, potrivit Biroului de presă al regelui Mihai, "vinul "Principele Radu" este un Merlot de mare clasă, rubiniu-indigo, cu un pigment impenetrabil de [...]
Proteinele reprezintă componentele cele mai importante ale tuturor organismelor vii, în special ale celor cu organizare superioară. În același timp, ele alcătuiesc clasa cea mai diversă datorită secvenței unice a aminoacizilor în structura primară a unui lanț polipeptidic. Proteinele din carne sunt considerate complete. Cu toate acestea, în cazul produselor din carne mărunțită se utilizează diferite proteine din surse vegetale ca înlocuitori de car [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN