Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Intrarea în vigoare a GDPR, pe 25 mai 2018 se anunță deja ca un eveniment major al viitorului an. Va fi Ziua–Z, cu efecte majore pentru operatorii de date personale, care nu vor reuși să-și implementeze pas cu pas, procedurile, politicile și tehnologia necesară.


Dacă vă gândiți că până pe 25 mai 2018 mai este timp suficient pentru a demara activitățile de asigurare a conformității GDPR, trebuie să țineți cont de faptul că durata medie a unui proces complet de implementare a condițiilor de conformitate este deDOUĂ-TREI LUNI, în funție de mărimea organizației și a volumului de date personale procesate.


Deci, timpul pentru începerea planificării pentru obținerea conformității GDPR, este acum!


Înacest sens, Camera de Comerț și  Industrie a României, împreună cu Agrointelligence SISA, organizează prima conferință agrostrategică, evenimentul având titlul ”Sectorulagroalimentarfață-n fațăcu Re-Acțiunea GDPR”, care va avea loc în ziua de marți 17 aprilie 2018, ora10:00, în Amfitreatul Albastru al CCIR.


Evenimentul se adresează fermierilor, factorilor decizionali din sectorul agroalimentar, având în vedere că, inclusiv companiile și instituțiile din sectorul agroalimentar trebuie să se conformeze noului Regulament (UE) 2016/679, privind protecția si prelucrarea datelor cu caracter personal.


Întrebările la care ne propunem să răspundem sunt acelea pe care majoritatea dintre dumneavoastră deja le conștientizați ca incertitudini, în noul context legislativ european:



-Cum va afecta noul GDPR sectorul agroalimentar și cum pot fermierii să se asigure că îl implementează corect? 
-Care sunt datele cu caracter personal procesate de către fermieri, companii agricole, industria agroalimentară și instituțiile din sectorul agroalimentar ?


-Ce solutii agrostrategice trebuie implementate pentru conformitatea GDPR?


 


Așadar, stimati fermieri si investitori in industria alimentara, puteți avea date cu caracter personal despre angajați și clienți, dar și potențiali contractanți, lucrători temporari în agricultură, studenți practicanți, furnizori, clienți, vecini, arendași, agenți de licitație și agenți furnizori de input-uri agricole.


Trebuie avut în vedere că protecția datelor cu caracter personal în sectorul agroalimentar se particularizează printr-o gestionare eficientă și personalizată. Prin urmare, experții Agrointelligence vor consilia fermierii și întreprinzătorii din sectorul agroalimentar cuprivire la punerea în conformitate GDPR, în contextul dezvoltării agriculturii inteligente – SMART DIGITAL FARMING.


Speakerii vor fi cei mai buni juriști, experți în agrointelligence, cyber-agro-security, intelligence agro-economic și  business agrointelligence etc. desemnați din cadrul Departamentului de Intelligence și Consultanță în Securitate Privată (departament realizat în parteneriat SISA cu diverse firme de consultanță în securitate privată).


Evenimentul este gândit într-o manieră transparentă și interactivă, fiind structurat sub formă de întrebări și răspunsuri. Pentru detalii despre eveniment, agenda și specialiștii care vor răspunde la întrebări nu trebuiedecât să vă înregistrați la adresa de mail rodica.virtopeanu@ccir.ro .


Vă așteptăm, cu drag!

Alte articole recomandate:

Producția bazată pe biotehnologie în România se ridică la aproximativ 5 miliarde de euro, a declarat, recent, pentru AGERPRES, Nicolae Hristea, director executiv al Asociației AgroBiotechRom.           'În România se folosește foarte multă biotehnologie, de la fabricarea iaurtului, brânzeturilor, a vinului și până la cea a medicamentelor. În ceea ce privește cifra de afaceri, cred că producția bazată p [...]
Mîine, la Dubai, ediția din 2015 a celui mai mare târg de produse alimentare  destinate zonei arabe și consumatorilor musulmani își va închide porțile, evenimentul desfășurându-se în perioada 8-12 februarie. Ca o caracteristică a acestei ediții, trebuie subliniat faptul că prezenta companiilor europene este cea mai mare de până acum, la standurile târgului fiind prezente mai mult de 800 de firme de pe [...]
(Agerpres) Rețeta Consacrată a devenit realitate, pentru procesatorii și consumatorii români. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a înmânat primele 13 atestate pentru produse obținute după rețete consacrate unor producători din industria de morărit-panificație și din industria cărnii. Potrivit unui comunicat de presă al MADR, șapte atestate au fost înmânate președintelui Angst, Sorin Minea, pentru rețetele consacrate de: [...]
Moldova Nouă s-a aflat, timp de trei zile, în sărbătoare, ocazie cu care s-a desfășurat și Festivalul "Ceaunul de aur", în cadrul căruia 16 echipe s-au întrecut în prepararea ciorbei de pește.   "16 echipe au încercat anul acesta să demonstreze că rețeta lor secretă de ciorbă de pește este cea mai bună. În premieră, anul acesta a fost pregătită o ciorbă și într-un ceaun uriaș, de peste o jumătate de tonă, care [...]
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, consideră că deblocarea pieței chineze pentru exporturile de bovine și carne de porc se va materializa în zilele următoare, după vizita omologului său chinez 'pe teren', la ferme și unități de procesare, însă, în egală măsură, alături de exporturi, rămân importante investițiile în zona de producție. 'După această vizită, în care domnul ministru (ministrul chinez al Agriculturii - n.r.) va avea [...]
Dragi Parteneri, Compania Lay Condimente vă urează un Crăciun Fericit alaturi de oamenii dragi sufletului și un An Nou plin de realizări. Vă mulțumim pentru încrederea acordată și sperăm ca și în 2017 să reușim să împlinim așteptările dumneavoastră! La Multi Ani!
În zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov au avut loc lucrările celei de-a V-a ediții a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care s-a desfășurat sub genericul ”Subfinanțare, Suprataxare, Importuri-Ziduri în calea unui business de suces, într-o economie aflată în dezechilibru”. Acum, ulterior derulării fiecărui punct din program, prin numărul de participanți, [...]
Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2014, ”Finanțare, Optimizare, Parteneriat-Factori care pot genera plus-valoare într-o piață globalizată”, din zilele de 11 și 12 iunie, la Hotel Hilton din Sibiu, va marca debutul campaniei inițiată de infoALIMENT și destinată în egală măsură procesatorilor și consumatorilor, intitulată ”Hrănește-te cuMINTE, alege [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN