Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În perioada 13.02.2018 – 09.03.2018, s-a desfășurat o acțiune la nivel național pentru verificarea modului de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a condițiilor sanitare veterinare și de siguranța alimentelor referitoare la transportul, ambalarea, depozitarea și comercializarea ouălor provenite din comerțul  intracomunitar.        


La nivelul fiecărei DSVSA județene și a municipiului București, au fost constituite echipe mixte (formate din reprezentanți ai Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor și ai Serviciului Antifraudă), care, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratelor de Poliție județene, au efectuat controale oficiale:


            - în trafic, în vederea verificării mijloacelor de transport a ouălor provenite din alte State Membre ale UE și destinate procesării, ambalării și/sau comercializării pe piața României; 


            - la locul de destinație a ouălor, situate pe teritoriul României (centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, unități de procesare etc.).       


În perioada menționată au fost verificate 1.816 obiective: 447 de mijloace auto utilizate pentru  transportul ouălor, 27 de centre de ambalare ouă, 82 de unități de depozitare ouă, 2 unități de procesare a ouălor, precum și 1.258 de unități de vânzare cu amănuntul care comercializează ouă


Deficiențele constatate de reprezentanții DSVSA, în urma controalelor efectuate, au fost sancționate prin aplicarea a 78 de sancțiuni contravenționale, care au însumat 103.760 de lei. De asemenea, s-au retras de la comercializare 2.108 ouă, a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată de către operatorii din sectorul alimentar. Dintre neconformitățile constatate și sancționate menționăm:


       -  desfășurarea unor activități pentru care unitățile nu au fost înregistrate sanitar veterinar;


         - nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condițiile de igienă și de temperatură la nivelul unităților de ambalare, procesare și depozitare a ouălor;


         - deficiențe privind gestionarea deșeurilor și a subproduselor nedestinate consumului uman;


            - depozitarea și comercializarea ouălor în unități neautorizate/neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


            - deficiențe privind asigurarea trasabilității ouălor;


            - utilizarea unor mijloace auto neigienizate și/sau neautorizate sanitar veterinar pentru transportul ouălor. (Serviciul Comunicare)

Alte articole recomandate:

Prințul Charles al Marii Britanii și-a propus construirea a zece stații de epurare în mai multe sate din județele Alba, Sibiu, Mureș și Brașov. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, iar detaliile proiectului au fost discutate cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, la reședința regală a Prințului de Wales.   Proiectele urmează să fie implementate de Ministerului Mediului și de Fundația Mihai Eminescu Trust, patronată de Prințu [...]
Sanatatea copiilor dintr-o alta scoala din Iasi a fost pusa in pericol. Dupa scandalul de la scoala din Baltati, unde copiii au fost intoxicati cu produsele de panificatie, fiind internati in spital, s-au mai gasit nereguli la o alta scoala din judet. De aceasta data, vinovata pentru problemele aparute la produsele destinate copiilor a fost firma care furniza laptele, formeaza Viata libera, din Galati. Totul a fost descoperit in urma unui control al Comisariatului [...]
Marca CEFF Certified E-Friendly Food, care atesta ca produsele alimentare inscriptionate cu acest logo nu contin conservanti, indulcitori, coloranti artificiali sau glutamati cu potential periculos sau controversati a fost lansata si in Romania, informeaza Magazin Progresiv. Astfel, stampila CEFF de pe ambalajul produselor certifica faptul ca  nu contin niciun aditiv dintr-o lista de 70 de substante  grupate in conservanti, coloranti artificiali, indulcitori si glutamati, care fac [...]
Patruzeci și șase de elevi din comuna Odoreu, județul Satu Mare, au ajuns la spital după ce au băut lapte primit la școală prin programul “Cornul și laptele”. Copiii au povestit că au început să se simtă rău la scurt timp după ce au băut laptele, în pauza de la ora 9 dimineața. Medicii de la dispensar au decis să-i trimită la Spitalul Județean Satu Mare. „Cam la zece minute, 15 minute, au început simptomele după ce au consumat laptele. S-au [...]
Senatul a adoptat recent, o propunere legislativă de modificare a ordonanței cu privire la comercializarea produselor și serviciilor de piață, prin care retailerii sunt obligați să plaseze separat pe rafturi produsele care urmează să expire în trei zile. Comercianții ar putea fi obligați să plaseze separat pe rafturile magazinelor produsele care urmează să expire în trei zile și care sunt oferite la prețuri promoționale, potrivit unei propuneri legislative de modificare a [...]
În perioada 01.10.2014-31.10.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 6.256 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de [...]
Recentele scandaluri alimentare care au avut ca rezultat retragerea de produse de la raft, imbolnaviri si chiar decese au generat o reactie vehementa a media ce a accentuat scaderea increderii consumatorului in produsele din cosul zilnic. De aceea, a avea un sistem de siguranta alimentara potrivit, certificat de un organism cu o reputatie impecabila, recunoscut la nivel international, este astazi mai important ca niciodata pentru companiile din domeniu. Rina Simtex asigura certificarea d [...]
Setul Testo 206-pH2 vă permite să măsurați sigur și eficient valoarea pH-ului și a temperaturii în medii semisolide. Este ideal pentru laboratoare, industria alimentară sau procesele de producție industrială. Testo 206-pH2 este ideal pentru aplicații în medii semisolide, în special pentru măsurarea pH-ului în alimente vâscoase cum ar fi jeleuri, creme, brânzeturi, fructe, etc. Instrumentul se remarcă datorită combinației dintre sonda pH [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN