Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În perioada 13.02.2018 – 09.03.2018, s-a desfășurat o acțiune la nivel național pentru verificarea modului de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a condițiilor sanitare veterinare și de siguranța alimentelor referitoare la transportul, ambalarea, depozitarea și comercializarea ouălor provenite din comerțul  intracomunitar.        


La nivelul fiecărei DSVSA județene și a municipiului București, au fost constituite echipe mixte (formate din reprezentanți ai Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor și ai Serviciului Antifraudă), care, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratelor de Poliție județene, au efectuat controale oficiale:


            - în trafic, în vederea verificării mijloacelor de transport a ouălor provenite din alte State Membre ale UE și destinate procesării, ambalării și/sau comercializării pe piața României; 


            - la locul de destinație a ouălor, situate pe teritoriul României (centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, unități de procesare etc.).       


În perioada menționată au fost verificate 1.816 obiective: 447 de mijloace auto utilizate pentru  transportul ouălor, 27 de centre de ambalare ouă, 82 de unități de depozitare ouă, 2 unități de procesare a ouălor, precum și 1.258 de unități de vânzare cu amănuntul care comercializează ouă


Deficiențele constatate de reprezentanții DSVSA, în urma controalelor efectuate, au fost sancționate prin aplicarea a 78 de sancțiuni contravenționale, care au însumat 103.760 de lei. De asemenea, s-au retras de la comercializare 2.108 ouă, a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată de către operatorii din sectorul alimentar. Dintre neconformitățile constatate și sancționate menționăm:


       -  desfășurarea unor activități pentru care unitățile nu au fost înregistrate sanitar veterinar;


         - nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condițiile de igienă și de temperatură la nivelul unităților de ambalare, procesare și depozitare a ouălor;


         - deficiențe privind gestionarea deșeurilor și a subproduselor nedestinate consumului uman;


            - depozitarea și comercializarea ouălor în unități neautorizate/neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


            - deficiențe privind asigurarea trasabilității ouălor;


            - utilizarea unor mijloace auto neigienizate și/sau neautorizate sanitar veterinar pentru transportul ouălor. (Serviciul Comunicare)

Alte articole recomandate:

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, vor intensifica acțiunile de control la unitățile care procesează, depozitează, transportă și comercializează produse alimentare de origine animală animală și non-animală. Sunt vizate și unități de fabricare a produselor de morărit și panificație, a produselor de patiserie, depozite cu legume, fructe, semințe și conserve, unități de fabricare a băuturilor alcoolice ș [...]
(Comunicat) Având în vedere evoluția Bolii Limbii Albastre (Bluetongue) pe teritoriul României, ANSVSA aduce la cunoștință faptele care constituie contravenții la normele sanitare veterinare referitoare la măsurile generale și speciale de menținere a indemnității teritoriului față de bolile transmisibile la animale, de apărare a sănătății animalelor și de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om și se sancționează după cum urmează: - Potrivit HG nr. [...]
  Optica mondială în privința controlului calității s-a modificat esențial. Formele de organizare pentru calitate au depășit cadrul investigației analitice, cel de verificare a conformității cu standarde și norme. Controlul înseamnă astăzi a ține sub control calitatea, iar pentru a realiza acest deziderat, este necesară o politică a calității, simultan cu elaborarea de strategii ale calității, pentru atingerea treptei calitative vizate.   Sensul calității între [...]
Compania specialistă în producerea brânzeturilor de capră și oaie, Hekking din Olanda este somat cu adăugarea ilegală de substanțe de conservare în brânzeturile sale organice. Se pare că producătorul de brânză a amestecat , de asemenea, laptele produs organic cu lapte convențional. Interesantă în această descoperire este rețeaua internațională de raportare implicată. Este vorba de o asociație germană de control a calității [...]
Un singur abator, situat în localitatea Hereclean, este autorizat sanitar-veterinar în prezent la nivelul județului Sălaj pentru sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale. "În județul nostru este autorizat sanitar veterinar abatorul de ovine aparținând Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn din Hereclean, unde se asigură controlul oficial sanitar veterinar prin personal cu experiență instruit în acest scop. Din motiv [...]
O nouă campanie lansată în nord-vestul Angliei a vizat producătorii de băuturi dulci susținând că incapacitatea lor de a informa publicul cu privire la prejudiciile sănătății cauzează efecte negative asupra sănătății copiilor și a tinerilor adulți, informează Food Navigator. Campania Give Up Loving Pop (Gulp) creată de Food Active, încearcă să schimbe atitudinile consumatorilor față de achiziționarea băuturilor dulci.   În timp ce [...]
Apa minerală comercializată de Lidl care a fost retrasă de pe piață după controalele ANPC nu prezintă probleme de calitate, motivul retragerii fiind etichetarea greșită, responsabil pentru acest proces fiind producătorul, care va remedia neconcordanțele, precizează Lidl. Apa minerală restrasă de pe piață, comercializată la Lidl. "Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greșită privind descrierea sursei de îmbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice  în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum  și  actualizarea bazelor de date”. Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN