Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În luna ianuarie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile cât  și înnoptările în structurile de primire  turistică cu  funcțiuni de cazare, au înregistrat creșteri ,  fiecare cu câte 9,6 %.   


Comparativ  cu  luna  ianuarie  2017,  în  luna  ianuarie  2018  la  punctele  de  frontieră  s‐au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 22,4 % cât și la plecările în străinătate  ale vizitatorilor români  cu 13,6 %. 


Sosirile  înregistrate  în  structurile  de  primire  turistică  în  luna  ianuarie  2018  au  însumat  722,1  mii,  în  creștere cu 9,6 % față de cele din  luna ianuarie 2017. 


Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  luna  ianuarie  2018    79,4%,  în  timp  ce turiștii  străini au  reprezentat    20,6% ,  ponderi similare cu cele din  luna ianuarie 2017.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (73,8% din total turiști străini), iar din aceștia 80,1% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate în structurile de primire turistică în luna ianuarie 2018 au însumat 1361,6 mii, în  creștere cu 9,6 % față de cele din luna ianuarie 2017.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în luna ianuarie 2018  78,1%, în timp ce înnoptările turiștilor străini  au reprezentat 21,9%. 


În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică,  cea mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 74,3% din total turiști străini), iar din aceștia  75,7%  au fost din țările aparținând Uniunii Europene.


Durata medie  a  șederii    în  luna  ianuarie  2018  a  fost  de  1,9  zile  la  turiștii  români  și  2,0  zile  la  turiștii  străini.  


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna ianuarie 2018 a fost de 21,7% pe total structuri de  cazare turistică, în creștere cu 1,6 puncte procentuale față de luna ianuarie 2017.   Indici  mai  mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare    în  luna  ianuarie  2018  s‐au  înregistrat  la  hoteluri   (26,9%), vile turistice (18,5%), pensiuni turistice (17,4%), hosteluri (15,7%) și cabane turistice (15,1%). 


Pe  județe,  în  luna  ianuarie  2018,  numărul  de  sosiri  ale  turiștilor  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  turistică*)  a  înregistrat  valori  mai  mari  în  Municipiul  București  (128,4  mii),  Brașov  (107,0  mii),  Prahova(45,9  mii)  și  Cluj  (34,9  mii)  iar  numărul  de  înnoptări  ale  turiștilor  *)  a  înregistrat   valori mai mari în Brașov (233,9 mii), Municipiul București (210,5 mii), Prahova (98,9 mii) și Mureș (66,7  mii). 


Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare  au  provenit  din Israel  (17,7 mii),   Italia  (16,9 mii), Germania  (14,6 mii),    Franța  (9,4 mii),  Republica  Moldova (9,2 mii).  Sosirile  vizitatorilor  străini  în  România,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  luna  ianuarie  2018 de  807,2 mii, în  creștere cu   22,4% față de luna ianuarie  2017. 


Majoritatea  vizitatorilor   străini   provine  din  țări  situate  în  Europa  (90,9%).  Din  totalul  sosirilor  vizitatorilor  străini  în  România,  51,1%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (29,4%),  Ungaria  (22,0%),  Italia  (10,9%),  Germania  (6,7%),    Franța  (5,0%)  și  Polonia (4,6%) . 


Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna ianuarie  2018  de  1711,4  mii,  în  creștere  cu  13,6%  comparativ  cu  luna  ianuarie  2017.Mijloacele  de    transport  rutier au fost cele  mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând  70,1% din numărul total de  plecări. 

Alte articole recomandate:

Actul normativ prevede noi reguli pentru fermieri printre care noi condiții și o formă actualizată a atestatului de producător, carnete în care vor fi trecute toate vânzările, dar și obligația autorităților de a aloca cel puțin 40% din totalul spațiilor din piețe pentru producătorii agricoli. ”Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modul de desfășurare al activităților economice de valorificare de către producătorii [...]
O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ și unul pasiv, informeaza MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafața produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte și după afumare cu radiaț [...]
Peroni Nastro Azzuro invita publicul sa descopere arta ospitalitatii oferite cu naturalete si sentimentul a  petrece timp alaturi de cei dragi, inspirate de bucuria si rafinamentul stilului Italian, printr-o serie de show-uri de live cooking in cele mai prestigioase 8  restaurante cu specific Italian din Bucuresti (pana in acest moment, au avut loc sesiuni in Trattoria Buongiorno), Constanta, Brasov si Timisoara. Placerea jocului cu ingredientele, decorul elegant, atentia acordata [...]
Comerciantii deruleaza de foarte mult timp campanii promotionale de tipul „1 + 1 gratis”, denumite „vanzare cu prime” in textul Ordonantei Guvernului nr. 99/2000. Incepand cu 1 ianuarie 2014, Guvernul a interzis aceasta practica in cazul produselor din alcool si tutun, motivand ca acest tip de vanzari reprezinta o invitatie deschisa la fumat - in cazul produselor din tutun - si un factor de scadere a veniturilor bugetare din produse accizabile. Aceasta masura est [...]
Brutăriile premium par a se număra printre cele mai populare afaceri din ultimii ani. Aceste mici brutării tip bistro se adresează clienților dispuși să plătească un preț de patru ori mai mare pentru o pâine, în a cărui fabricare se folosește doar făină importată din Franța și maia realizată după rețete cunoscute în Paris, Roma sau Londra. Potrivit incont.ro, în prezent, în București existe opt lanțuri de mici brutării premium, care împreună au peste 50 de [...]
Bleaster și Clamshell Sealer sunt echipamente de ambalare de mari dimensiuni, recomandate companiilor care furnizează mari cantități de produse pentru marele retail, realizându-se o perfectă etanșeizare prin sistemele sigure de sigilare și greifer. Echipamentele sunt copercializate de Packing Equipment Sales, informeaza Meat Process. Temperatura de sigilare este reglabilă, operațiunile fiind controlate cu ajutorul a patru sisteme de post-ambalare prevăzute cu [...]
LaDoiPasi, programul de franciză dezvoltat de către Metro Cash&Carry România, devine cea mai mare rețea de magazine de proximitate din țară, fiind reprezentată în fiecare județ din România. La doi ani de la lansarea pe piață, peste 700 de comercianți au adoptat acest model de business. În topul județelor cu cel mai mare număr de magazine LaDoiPași se numără: Constanța, cu 47 de magazine operaționale; Brasov, cu 42 de magazine deschise; București și Iași, cu [...]
Procedura de implementare a Programului ”Comert 2016” lansată în acest an, prevede că firmele mici și mijlocii din România, cu cel puțin 2 ani vechime, pot obține de la stat finanțări nerambursabile de până la 30.000 de euro. Schema de ajutor de minimis gestionată de Direcția Politici Antreprenoriale a Ministerului Economiei, urmărește să sprijine operatorii economici, societățile  și cooperativele, [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi