Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În luna ianuarie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile cât  și înnoptările în structurile de primire  turistică cu  funcțiuni de cazare, au înregistrat creșteri ,  fiecare cu câte 9,6 %.   


Comparativ  cu  luna  ianuarie  2017,  în  luna  ianuarie  2018  la  punctele  de  frontieră  s‐au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 22,4 % cât și la plecările în străinătate  ale vizitatorilor români  cu 13,6 %. 


Sosirile  înregistrate  în  structurile  de  primire  turistică  în  luna  ianuarie  2018  au  însumat  722,1  mii,  în  creștere cu 9,6 % față de cele din  luna ianuarie 2017. 


Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  luna  ianuarie  2018    79,4%,  în  timp  ce turiștii  străini au  reprezentat    20,6% ,  ponderi similare cu cele din  luna ianuarie 2017.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (73,8% din total turiști străini), iar din aceștia 80,1% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate în structurile de primire turistică în luna ianuarie 2018 au însumat 1361,6 mii, în  creștere cu 9,6 % față de cele din luna ianuarie 2017.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în luna ianuarie 2018  78,1%, în timp ce înnoptările turiștilor străini  au reprezentat 21,9%. 


În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică,  cea mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 74,3% din total turiști străini), iar din aceștia  75,7%  au fost din țările aparținând Uniunii Europene.


Durata medie  a  șederii    în  luna  ianuarie  2018  a  fost  de  1,9  zile  la  turiștii  români  și  2,0  zile  la  turiștii  străini.  


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna ianuarie 2018 a fost de 21,7% pe total structuri de  cazare turistică, în creștere cu 1,6 puncte procentuale față de luna ianuarie 2017.   Indici  mai  mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare    în  luna  ianuarie  2018  s‐au  înregistrat  la  hoteluri   (26,9%), vile turistice (18,5%), pensiuni turistice (17,4%), hosteluri (15,7%) și cabane turistice (15,1%). 


Pe  județe,  în  luna  ianuarie  2018,  numărul  de  sosiri  ale  turiștilor  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  turistică*)  a  înregistrat  valori  mai  mari  în  Municipiul  București  (128,4  mii),  Brașov  (107,0  mii),  Prahova(45,9  mii)  și  Cluj  (34,9  mii)  iar  numărul  de  înnoptări  ale  turiștilor  *)  a  înregistrat   valori mai mari în Brașov (233,9 mii), Municipiul București (210,5 mii), Prahova (98,9 mii) și Mureș (66,7  mii). 


Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare  au  provenit  din Israel  (17,7 mii),   Italia  (16,9 mii), Germania  (14,6 mii),    Franța  (9,4 mii),  Republica  Moldova (9,2 mii).  Sosirile  vizitatorilor  străini  în  România,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  luna  ianuarie  2018 de  807,2 mii, în  creștere cu   22,4% față de luna ianuarie  2017. 


Majoritatea  vizitatorilor   străini   provine  din  țări  situate  în  Europa  (90,9%).  Din  totalul  sosirilor  vizitatorilor  străini  în  România,  51,1%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (29,4%),  Ungaria  (22,0%),  Italia  (10,9%),  Germania  (6,7%),    Franța  (5,0%)  și  Polonia (4,6%) . 


Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna ianuarie  2018  de  1711,4  mii,  în  creștere  cu  13,6%  comparativ  cu  luna  ianuarie  2017.Mijloacele  de    transport  rutier au fost cele  mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând  70,1% din numărul total de  plecări. 

Alte articole recomandate:

Compania Agrana România (simbol bursier BETA), cu afaceri de peste un miliard de lei și controlată de grupul austriac Agrana Zucker, a convocat acționarii în adunare generală pentru a aproba trecerea din 2015 la exercițiul financiar diferit de anul calendaristic. Mai exact, începând din 2015, exercițiul financiar va începe la 1 martie și se va încheia la 28/29 februarie ale fiecărui an, informeaza ZF. Societatea are în plan să treacă și la anul fiscal [...]
Într-un interviu acordat pentru Magazin Progresiv, domnul Dan Minulescu, Director General si fondator al companiei Macromex, a declarat: ”Am vazut in 2013 un final de an putin mai bun decat ne-am asteptat. Mi-ar placea sa cred ca acesta este un trend pe care il vom vedea si in 2014. Dupa patru ani de ceea ce am numit criza, consmatorul roman s-a resemnat si si-a dat seama ca trebuie sa nu se mai gandeasca doar la cum sa se protejeze de ce va fi mai rau. Cred ca in continuare [...]
Mondelez România, subsidiara locală a grupului ame­rican Mondelez, a terminat primul semestru al acestui an cu o cifră de afaceri de 327 mil. lei ( 73,8 mil. euro), în creș­tere cu 22% față de perioada similară a anului precedent, arată calculele ZF pe baza declarațiilor financiare depuse de com­panie.   În aceeași perioadă, compania a raportat un profit net de peste 30 mil. lei ( în jur de 6,5 mil. euro), de aproape 12 ori mai mult decât [...]
Publicația infoALIMENT Magazin, editată de Agenția infoGROUP, va participa la Târgul Indagra, precum și la Salonul Indagra Food, care vor avea loc la Centrul Expozițional Romexpo, în perioada 28 octombrie-1 noiembrie 2015. Cu această ocazie, echipa redacțională va intra în dialog cu vizitatorii, prezetându-le principalele programe editoriale, planurile de viitor, tematicile care vor fi în atenția editorială în anul 2016 [...]
Fabrica de la Tag a reluat ieri productia de brnaza Nasal, dupa ce a fost incheiat contractul de inchiriere a spatiilor de productie, precum si a marcilor Nasal, Taga si Montana, cooperativei agricole Somes-Aries, membra a cluster-ului AgroTransilvania. Un amplu reportaj pe aceasta tema puteti citi pe www.fabricadelapte.ro. În legatura cu acest eveniment, am primit la redactia infoALIMENT Magazin urmatorul comunicat:   ”Producția la fabrica de brânzeturi de la [...]
Unul dintre standurile cele mai vizitate ale targului BioFach este cel al firmei germane Kote, furnizoare de tehnologie de distilare in vederea productiei de bauturi alcoolice. Particularitatea acestei tehnologii este aceea ca toate utilajele sunt fabricate manual, potrivit vechilor tehnologii pastrate de la vechii mestesugari din Germania. Kote a reusit sa atraga oameni de afaceri din domeniul productiei de bauturi spirtoase prin prezentarea la stand a unor unitati de distilare, necesare in [...]
  Procesarea la înaltă presiune (HPP) va fi cea mai importantă tehnologie de procesare a alimentelor pentru industria europeană în următorii zece ani, informează Food Navigator luând în considerare noile studii. Campden BRI a chestionat 52 de experți europeni în mare parte din industria alimentară și a constatat tehnologia HPP a reieșit din cela mai multe răspunsuri. Potrivit studiului, publicat in jurnalul Innovative Food Science and [...]
Laptele fortificat se obține prin suplimentare cu substanțe nutritive / compuși biologic activi care sunt, de obicei, vitamine și/sau substanțe minerale. Introducerea acestora în lapte permite înlocuirea substanțelor nutritive pierdute în timpul prelucrării sau din cauza altor factori. De asemenea, este o metodă eficientă de prevenire a dezechilibrelor alimentare datorate unor stări carențiale cu proveniență diversă, respectiv de asigurare a unei stări de sănătate optimă a [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN