Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Miercuri, 14.02.2018 a avut loc ședința de inaugurare și operaționalizare a Uniunii Naționale de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – U.N.C.S.V., prima de acest gen din România.


Aceasta reuneștepentru început 8 cooperative agricole, membri fondatori, după cum urmează: AGRISUD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ,ARGEȘ BIOSUD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, BRAICOOP COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, DOBROGEA SUD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, OLTENIA CEREAL NORD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, TINOASA  COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, UNIREA COVURLUI COOPERATIVĂ AGRICOLĂ și 15 FEBRUARIE ROTUNDA COOPERATIVĂ AGRICOLĂ care au o cifră de afaceri însumată de peste 100 milioane de lei și acoperă o suprafață de aproximativ 150.000 hectare, aflată în continuă extindere.


Obiectivele U.N.C.S.V. sunt:



  • să acorde sprijin membrilorsăi pe aspecte de legislație, fiscalitate, facilitând schimburile de experiență și îmbunătățirea guvernanței agriculturii românești prin cooperativizare;

  • să acorde sprijinși consiliere fermierilor care vor să se asocieze în cooperative;

  • să fie partener de dialog instituțional corect cu M.A.D.R., Guvern, Parlament, Președinție și celelalte instituții ale statului pe probleme specifice cooperativelor agricole și membrilor acestora;

  • să acționeze complementar cu celelalte organizații profesionale, în parteneriat, pentru atingerea obiectivelor comune;

  • să se implice activ în:


ü  promovarea cooperativelor agricole și îmbunătățirea cadrului normativ specific;


ü  promovarea si validarea facilităților fiscale pentru cooperativele agricoleși membrii acestora;


ü  clarificarea aspectelor legate de dubla impozitare a cooperativelor și membrilor;


ü  elaborarea și prezentarea către autorități a unui nou proiect de lege privind cooperativele agricole;


ü  crearea de filiere scurte;


ü  clarificarea complexităților privind cadastrul agricolși tranzacțiile cu terenuri agricole;


ü  promovarea unor măsuri specifice cooperativelor agricole și României în PAC post 2020, în special finanțări și scheme de sprijin specifice;


ü  schimburi de bune practici;


ü  obținerea de avantaje economice membrilor prin masificare și posibilitatea de a transformaproducția primară agricolă și a adăuga valoare.


Din echipa de conducere a U.N.C.S.V. fac parte:



  1. Nicolae SOFONE - Președinte Cooperativa Agricolă Dobrogea Sud și Președinte al U.N.C.S.V.;

  2. Alexandru HAITĂ – Director Cooperativa Agricolă Tinoasa și Vicepreședinte al U.N.C.S.V.;

  3. Mircea Paul BĂLUȚĂ – Director Cooperativa Agricolă Argeș Biosud și Membru al Consiliului de Conducere;

  4. Ștefan STĂNESCU – Membru Cooperativa Agricolă 15 Februarie Rotunda și Membru în Consiliul de Conducere;

  5. Ciprian COJA – Director Cooperativa Agricolă Unirea Covurlui și membru în Consiliul de Conducere;

  6. Florin CONSTANTIN – Președinte OnorificU.N.C.S.V.;

  7. Florentin BERCU – Director U.N.C.S.V.


Ne manifestăm disponibilitatea de colaborare pe orice aspecte legate deo mai bună funcționare a cooperativelor agricole și asocierea fermierilorși ne puteți contacta prin email: florentinbercu@uncsv.ro sau tel. 0722156961.

Alte articole recomandate:

Sanatatea copiilor dintr-o alta scoala din Iasi a fost pusa in pericol. Dupa scandalul de la scoala din Baltati, unde copiii au fost intoxicati cu produsele de panificatie, fiind internati in spital, s-au mai gasit nereguli la o alta scoala din judet. De aceasta data, vinovata pentru problemele aparute la produsele destinate copiilor a fost firma care furniza laptele, formeaza Viata libera, din Galati. Totul a fost descoperit in urma unui control al Comisariatului [...]
Compania Novita Impex din Satu Mare, care produce paste făinoase, deținută de antreprenoarea Margareta Ardelean, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 4,8 milioane lei, în creștere cu 60% față de anul pre­cedent, vânzări totale re­zul­­tate din pro­duc­ț­ia și comer­cializarea a 700 de tone de pa­s­te.  „Brandul nou cu denumire maghiară - Szatmari -  ne-a propulsat vânzările în 2016 față de [...]
Aproximativ 90% din consumul de mici din țară noastră se înregistrează în sezonul cald, de la mijlocul primăverii și până la jumătatea toamnei, ne-a declarat Ștefan Pădure, directorul general al Asociației Române a Cărnii (ARC). Producătorii de mici vând, pe timpul verii, circa 396 de milioane de mici sau echivalentul a 20.000 de tone din cele 440 de milioane de mititei produși anual, potrivit datelor disponibile în piață. De la finalul lunii trecute, [...]
Lista distilator românești de top nu poate fi completă fără gama produsă de Vincon Vrancea. cap de listă este vinarsul Jad, cu o vechime de 35 de ani. „Păstrat în butoaie de stejar, vinarsul și-a definit personalitatea distinctă și complexitatea pentru a oferi experiența pură a bogăției aromatice. 35 de ani în butoaie de stejar, în permanent contact cu lemnul, pentru un buchet perfect conturat și o culoare aparte. 35 de ani de fidelitate pentru tradiț [...]
Shaormeriile Calif, unele dintre ce­le mai „în vogă“ din Capitală în pre­zent, au zilnic 450 de clienți care lasă la ca­să între 15 și 17 lei. Cu trei localuri des­chise în București - unu în cen­trul istoric, unu în car­tierul dor­mitor Mili­tari și un al treilea în zona Piața Iancului - ac­ționarii estimează pen­tru acest an afa­ceri de 1 milion de euro. Calif este un business con­tro­lat [...]
(Agerpres) România și Polonia vor avea un punct de vedere comun în cadrul Consiliului de Miniștri pentru susținerea de noi măsuri pentru producătorii agricoli afectați de embargoul impus de Rusia. Declarația lui Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a venit la finalul primei runde de discuții din cadrul Forumului 16+1 – ”China și statele din Europa Centrală și de Est”. „În cadrul forumului, am avut ocazia [...]
Cârnați de Pleșcoi, babic, ghiudem, pastramă și alte produse apetisante – în total, 30 de sortimente sunt produse la Valmar, fabrica de procesare a cărnii de la Berca, construită după ce patronul a accesat fonduri europene, informează Bursa.Pornind de la legenda haiducilor din zona comunei Berca care conservau carnea de oaie prin uscare, firma buzoiană de procesare a cărnii a păstrat rețeta tradițională, transmisă din generație în generație, astfel încât, [...]
Sectorul Lactate & Branzeturi a generat in luna iulie a acestui an 1.600 de aparitii in online, cu 26% mai putin decat in luna iunie, si un viewership de peste 18 milioane. Vizibilitatea sectorului a crescut in presa online cu 9%, pe bloguri & forumuri cu 6%, dar a scazut cu 35% pe retelele sociale. Cele mai de succes postari vin din partea Olympus Romania, cu 911 like-uri, 391 share-uri si 1.082 comentarii, după cum informeaza Iqads. Topul [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN