Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Miercuri, 14.02.2018 a avut loc ședința de inaugurare și operaționalizare a Uniunii Naționale de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – U.N.C.S.V., prima de acest gen din România.


Aceasta reuneștepentru început 8 cooperative agricole, membri fondatori, după cum urmează: AGRISUD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ,ARGEȘ BIOSUD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, BRAICOOP COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, DOBROGEA SUD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, OLTENIA CEREAL NORD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, TINOASA  COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, UNIREA COVURLUI COOPERATIVĂ AGRICOLĂ și 15 FEBRUARIE ROTUNDA COOPERATIVĂ AGRICOLĂ care au o cifră de afaceri însumată de peste 100 milioane de lei și acoperă o suprafață de aproximativ 150.000 hectare, aflată în continuă extindere.


Obiectivele U.N.C.S.V. sunt:



  • să acorde sprijin membrilorsăi pe aspecte de legislație, fiscalitate, facilitând schimburile de experiență și îmbunătățirea guvernanței agriculturii românești prin cooperativizare;

  • să acorde sprijinși consiliere fermierilor care vor să se asocieze în cooperative;

  • să fie partener de dialog instituțional corect cu M.A.D.R., Guvern, Parlament, Președinție și celelalte instituții ale statului pe probleme specifice cooperativelor agricole și membrilor acestora;

  • să acționeze complementar cu celelalte organizații profesionale, în parteneriat, pentru atingerea obiectivelor comune;

  • să se implice activ în:


ü  promovarea cooperativelor agricole și îmbunătățirea cadrului normativ specific;


ü  promovarea si validarea facilităților fiscale pentru cooperativele agricoleși membrii acestora;


ü  clarificarea aspectelor legate de dubla impozitare a cooperativelor și membrilor;


ü  elaborarea și prezentarea către autorități a unui nou proiect de lege privind cooperativele agricole;


ü  crearea de filiere scurte;


ü  clarificarea complexităților privind cadastrul agricolși tranzacțiile cu terenuri agricole;


ü  promovarea unor măsuri specifice cooperativelor agricole și României în PAC post 2020, în special finanțări și scheme de sprijin specifice;


ü  schimburi de bune practici;


ü  obținerea de avantaje economice membrilor prin masificare și posibilitatea de a transformaproducția primară agricolă și a adăuga valoare.


Din echipa de conducere a U.N.C.S.V. fac parte:



  1. Nicolae SOFONE - Președinte Cooperativa Agricolă Dobrogea Sud și Președinte al U.N.C.S.V.;

  2. Alexandru HAITĂ – Director Cooperativa Agricolă Tinoasa și Vicepreședinte al U.N.C.S.V.;

  3. Mircea Paul BĂLUȚĂ – Director Cooperativa Agricolă Argeș Biosud și Membru al Consiliului de Conducere;

  4. Ștefan STĂNESCU – Membru Cooperativa Agricolă 15 Februarie Rotunda și Membru în Consiliul de Conducere;

  5. Ciprian COJA – Director Cooperativa Agricolă Unirea Covurlui și membru în Consiliul de Conducere;

  6. Florin CONSTANTIN – Președinte OnorificU.N.C.S.V.;

  7. Florentin BERCU – Director U.N.C.S.V.


Ne manifestăm disponibilitatea de colaborare pe orice aspecte legate deo mai bună funcționare a cooperativelor agricole și asocierea fermierilorși ne puteți contacta prin email: florentinbercu@uncsv.ro sau tel. 0722156961.

Alte articole recomandate:

Peste 35 voluntari din cadrul Aon Romania, sucursala locala a grupului Aon, isi petrec aceasta dimineata sustinand comunitatea locala si ajutand oameni cu posibilitati economice reduse in cadrul Global Service Day, eveniment de voluntariat desfasurat la nivel mondial in cadrul Aon. Asumandu-si cu seriozitate responsabilitati atat fata de mediul de business in care opereaza, cat si fata de comunitatea locala careia ii apartine, Aon Romania a initiat un proiect de sprijinire a cantinei sociale [...]
Fornetti România, companie care deține cel mai extins lanț de patiserii de pe plan local, reia investițiile în fabrica de la Timișoara, după ce a intrat recent sub umbrela grupului elvețiano-irlandez Aryzta AG.   „Scopul este să ridicăm această poveste de la nivel național la nivel european. Pentru îndeplinirea scopului care are legătură cu brandul Fornetti, lucrăm la un plan de dezvoltare comercială pe termen lung. Pentru susținerea activităților actuale, [...]
Carrefour a înregistrat în primul trimestru venituri de 19,8 miliarde euro, în scădere cu 3,7% față de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, grupul francez de retail precizând că vânzările au crescut, în bază organică, în Franța, Spania, Belgia și România. În bază organică, excluzând impactul variației prețurilor la carburanți și efectele de calendar, veniturile au urcat cu 3,7%, precizează compania într-un raport [...]
Un profesor de chimie din Iowa a dezvoltat un nou concept: laptele Shaka, un produs cu mai multe arome, care-și schimbă gustul cu fiecare înghițitură, atunci când este scuturat! Inventatorul așteaptă acum să primească licența pentru acest produs. Larry Martin, care s-a retras de doi ani de la catedra de chimie a Colegiului Morningside, după 24 de ani de activitate, și-a dedicat ultimii doi ani, dezvoltării conceptului Shaka.   Folosing gelatină, Martin a constatat că ar [...]
(Agerpres) Asociația Română a Cărnii (ARC) va începe, în aprilie, o amplă campanie pentru reducerea TVA la carne și produse din carne, după ce autoritățile au anunțat recent că această cotă va fi scăzută la legume și fructe, deși, anul trecut, sectorul cărnii a fost indicat ca fiind următorul, după cel de morărit și panificație, pentru implementarea unei măsuri similare. Începem o campanie mai mare de susținere a unei cote reduse a TVA de 9% la carne și produse di [...]
Compania Ganeden Biotech s-a unit cu furnizorul de ingrediente Sensus pentru a aduce pe piață un ingredient lichid prebiotic/probiotic care adaugă funcționalitate alimentelor și care rezolvă, de asemenea, o problemă care impiedică aplicarea pe scară largă a probioticelor, au declarat reprezentanții companiei, informează Nutra Ingredients. Ingredientul, comercializat sub marca Frutalose PRO, este un amestec între ingredientul sirop de inulină extras din rădăcină de [...]
Noile reguli europene de etichetare alimentară au intrat in vigoare de sâmbătă, acestea urmărind informarea consumatorilor asupra ingredientelor alergene, iar din 2016, etichetele vor conține și informații despre valoarea nutritivă a alimentelor, potrivit Federației Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta.            Această reglementare - Regulamentului UE 1169/2011- ar urma să-i ajute pe consumatorii din UE să mănânce mai [...]
  McCormick & Company a cumpărat afacerea italiană de producere arome Drogheria& Alimentari (D&A) pentru 85 mil. de euro într-o afacere care pretinde că va stimula portofoliul oferit retailerilor și producătorilor, informează Food Navigator. În conformitate cu termenii acordului, McCormick câștigă 100% din actiunile D&A, care se mândrește cu vanzari anuale de 50 milioane de euro, din care 80% provine din Italia și 20% din [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi