Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În cursul lunii ianuarie, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 6.357 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


            Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 35 de amenzi contravenționale în valoare totală de 49.000 lei.          


Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


-       Argeș, 600 lei - produse semifabricate fără elemente de identificare și depozitate împreună cu produse finite;


-       Bacău, 1.800 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neigienizate;


-       Botoșani, 2.000 lei - neîntreținerea igienică a spațiilor de producție și a utilajelor;


-       Brăila, 6.000 lei - funcționarea fără document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind demonstrarea trasabilității produselor alimentare;


-       Buzău, 1.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa contractului DDD; lipsa termogramelor (evidența temperaturii în vitrine);


-       Dâmbovița, 13.600 lei - depozitarea și manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; spațiile, suprafețele și ustensilele neîntreținute corespunzător; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


-       Giurgiu, 2.000 lei - funcționarea fără document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


-       Gorj, 5.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea vecinătăților la depozitarea alimentelor congelate;


-       Ialomița, 9.600 lei - efectuarea necorespunzătoare a acțiunilor de deratizare; nerespectarea normelor privind manipularea produselor alimentare;


-       Sibiu, 6.000 lei - depozitarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Vaslui, 600 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neînregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor;


-       Vâlcea, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Alte articole recomandate:

Compania specialistă în producerea brânzeturilor de capră și oaie, Hekking din Olanda este somat cu adăugarea ilegală de substanțe de conservare în brânzeturile sale organice. Se pare că producătorul de brânză a amestecat , de asemenea, laptele produs organic cu lapte convențional. Interesantă în această descoperire este rețeaua internațională de raportare implicată. Este vorba de o asociație germană de control a calității [...]
În perioada 23-27.05.2016, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au desfășurat activități de control în: cantine care funcționează în incinta creșelor și grădinițelor, unități de procesare și depozitare a produselor alimentare, unități de comercializare a produselor alimentare de origine animală, unități de alimentație publică etc. Au fost verificate 308 de unități, iar în urma acestor controale au fost aplicate [...]
În perioada 01.08.2014-31.08.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 6.446 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de [...]
Inspectorii OPC din Alba au reluat, luni, verificarile, in azilul de batrani unde in luna iunie au gasit 150 de kilograme de carne congelata, expirata de 9 ani. In plus, anchetatorii controleaza si alte doua centre pentru varstnici, in Alba Iulia. Rezultatele actiunii vor fi date publicitatii in scurta vreme. Controlul a scos la iveala lucruri socante: mai multi batrani ingrijiti de o congregatie crestina din Alba Iulia mancau carne care fusese bagata in congelatoarele azilului in 2005, desi [...]
Autoritățile din orașul marocan Oujda, situat în nord-estul țării, au decis interzicerea măslinilor pe teritoriul localității, din cauza riscului de alergie la polenul arborelui, iar locuitorii trebuie să smulgă toți pomii din oraș până la finalul anului. Măsura inedită a autorităților implică smulgerea din rădăcini a mii de măslini de pe teritoriul orașului cu aproximativ 500.000 de locuitori, fie că sunt pe trotuare, lângă casele oamenilor sau în [...]
(Comunicat) Peste 200 de experți și profesioniști din domeniul nutriției, sănătății, educației, protecției sociale și agriculturii se reunesc la Budapesta. Toți împărtășesc în comun convingerea că sistemele alimentare locale, naționale, regionale și globale ar putea face mult mai mult pentru a îmbunătăți alimentația oamenilor. Simpozionul regional de două zile privind sistemele de alimentație durabilă [...]
În perioada 01.10.2014-31.10.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 6.256 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de [...]
Comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia ConsumatorilorIasi au derulat in luna iunie mai multe controale la operatorii economici din judet care comercializeaza produse lactate, informeaza cotidianul Buna ziua Iași. Verificarile au fost efectuate in cadrul tematicii referitoare la modul de respectare a prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si public [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN