Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În luna decembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile  cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat  creșteri   cu 10,5 % respectiv cu 11,5 %.   


Comparativ  cu  luna  decembrie  2016,  în  luna  decembrie  2017  la  punctele  de  frontieră  s‐au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 26,7 % cât și la plecările în străinătate  ale vizitatorilor români  cu 15,7 %. 


Sosirile înregistrate în  structurile de primire  turistică în luna decembrie  2017 au însumat  784,2 mii, în  creștere cu 10,5% față de cele din  luna decembrie 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare au reprezentat în luna decembrie 2017  80,0%, în timp ce turiștii străini au reprezentat  20,0% ,  ponderi similare cu cele din  luna decembrie 2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (68,9% din total turiști străini), iar din aceștia 81,5% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate în structurile de primire turistică în luna decembrie 2017 au însumat 1590,3 mii,  în creștere cu 11,5 % față de cele din luna decembrie 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în luna decembrie 2017  80,3%, în timp ce înnoptările turiștilor străiniau reprezentat 19,7%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică,  cea mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 67,6% din total turiști străini), iar din aceștia  82,1%  au fost din țările aparținând Uniunii Europene.


Durata medie a șederii  în luna decembrie 2017 a fost de 2,0 zile  atât la  turiștii români cât și la turiștii  străini.  


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna decembrie 2017 a fost de 24,3% pe total structuri  de cazare turistică, în creștere cu 1,3 puncte procentuale față de luna decembrie 2016.   Indici  mai  mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare    în  luna  decembrie  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri   (29,5%),  vile  turistice  (19,9%),  pensiuni  turistice  (19,6%),  hosteluri  (17,2%)  și  pensiuni  agroturistice  (16,5%). 


Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de  frontieră, au  fost în luna decembrie  2017 de 933,5 mii, în  creștere cu  26,7% față de luna decembrie 2016. Majoritatea  vizitatorilor  străini   provine  din  țări  situate în  Europa  (90,0%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 53,4%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (26,1%),  Ungaria  (23,2%),  Italia  (11,5%),  Germania  (8,3%),  Franța  (4,8%)  și  Regatul Unit (3,8 %).  Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  luna  decembrie 2017 de 1286,9 mii, în creștere cu 15,7% comparativ cu luna decembrie 2016. Mijloacele de   transport  rutier  au  fost  cele  mai  utilizate  pentru  plecările  în  străinătate,  reprezentând  68,6  %  din  numărul total de plecări. 


Sosirile  înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2017 au însumat 12056,3 mii, în creștere cu10,4% față de cele din anul 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  anul  2017  77,2%,  în  timp  ce  turiștii  străini  au  reprezentat  22,8%  ,  ponderi   similare cu cele din anul 2016.   În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,2% din total turiști străini), iar din aceștia 85,7% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2017 au însumat 26915,7 mii în creștere  cu 6,5% față de cele din anul 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  anul  2017  80,4%,  în  timp  ce  înnoptările  turiștilor  străini  au  reprezentat 19,6%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea  mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 72,9% din total turiști străini), iar din aceștia  84,8% au  fost din țările aparținând Uniunii Europene.  Durata medie a șederii  în anul 2017 a fost de 2,3 zile  la  turiștii români și 1,9 zile la turiștii străini. 


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în anul 2017 a fost de 31,2% pe total structuri de cazare  turistică, în creștere cu 0,4 puncte procentuale față de anul 2016.   Indici  mai mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare  în  anul  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri  (39,4%),  vile  turistice (25,9%), spații de cazare pe nave (24,6%), bungalouri( 22,7%) și popasuri turistice (22,6%).  


Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare *) au  provenit  din  Germania  (324,4  mii),  Israel  (292,8  mii),    Italia  (241,4  mii),  Franța  (167,2  mii),  S.U.A  (157,2 mii). Sosirile  vizitatorilor  străini  în  România,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  anul  2017  de  12706,1 mii, în  creștere cu  24,3% față de  anul 2016. 


Majoritatea  vizitatorilor  străini  provine din țări  situate în Europa  (89,5%). Din  totalul  sosirilor vizitatorilor străini în România,  53,2% provin din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (24,7%),  Ungaria  (21,8%),  Italia  (10,1%),  Germania  (9,1%),  Polonia  și  Franța  (fiecare  cu  câte  5,1%)  și  Regatul Unit (4,8%) .  Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în anul 2017 de  19939,7 mii, în creștere cu 23,6% comparativ cu anul 2016.  Mijloacele de  transport  rutier au fost cele   mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând  69,3% din numărul total de plecări. 

Alte articole recomandate:

Mihai Pocorschi, CEO și cofondator al firmei în cadrul Venture Connect, este autorul unui eveniment care pune față în față antreprenori din IT și online cu potențiali finanțatori. Mobuy Solutions, un start-up care a lansat în 2013 o aplicație pentru smartphone-uri prin care pune în legătură retaileri și furnizori de servicii cu potențiali clienți, care pot obține reduceri dacă utilizează acest soft, va lansa luna viitoare și o soluție de plată cu mobilu [...]
Fondurile europene și naționale disponibile, în 2015, pentru investiții în procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol depășesc 8,8 milioane de euro, iar alocările totale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 -2020 pentru întreaga perioada de programare se ridică la 35,2 de milioane de euro, potrivit datelor publicate pe site-ului Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Sumele sunt disponibile pe submăsura 4.2a [...]
Coca-Cola HBC România, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare, și Heineken România, numărul doi de pe piața berii, sunt cei mai profitabili jucători din industria băuturilor, o piață ce ajunge la circa 9 mld. lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza de la Ministerul de Finanțe. Cei doi producători au îm­pre­ună peste jumătate din pro­fitul net ra­portat de com­pa­ni­ile din in­dus­­tria bău­tu­rilor, un­d [...]
Retailerii Delhaize și Ahold au anunțat că au renunțat la 86 de magazine în Statele Unite pentru a primi acordul Comisiei Federale de Comerț, care reprezintă ultimul pas pentru ca cele două companii să poată fuziona. De altfel, chiar săptămâna aceasta Ahold și Delhaize anunțaseră că speră ca până la finalul lunii să finalizeze fuziunea. Unitățile comerciale pe care subsidiarele locale ale celor două companii de retail le-au scos l [...]
Odata cu intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, importanta Parlamentului European a crescut foarte mult in cea ce priveste agricultura europeana, deoarece PE este acum codecident cu Consiliul UE, la toate actele legislative adoptate in cadrul Politicii Agricole Comune (PAC). Astfel, una dintre temele dominante ale dezbaterilor din PE anul trecut a fost agricultura, in principal legat și de adoptarea reformei noii Politici Agricole Comune (PAC). Cu siguranta, in cadrul PAC 2014-2020, [...]
Miercuri 28 octombrie 2015 are loc deschiderea oficială INDAGRA FOOD în cadrul centrului expozițional Romexpo. Pentru perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2015, organizatorii estimează un număr de peste 60 de mii de vizitatori specializați din peste 27 de țări.  La standurile celor peste 170 de companii românești și străine, vizitatorii vor avea ocazia să cunoască ultimele tendințe și apariții în ceea ce privește evoluția tehnologiilor din industria agro-alimentară [...]
Proiectul Asociației Producătorilor de Vin și Produse Vitivinicole Dobrogea este unul dintre cele 20 de proiecte aprobate săptămâna aceasta de Comisia Europeană, având ca scop promovarea produselor agricole în UE și țările terțe, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. În prezent, APVPV Dobrogea are următorii membri: Murflatlar România SA, Fermele Murfatlar SA, Vinuri Dobrogene SRL, Fruvisat SA, Viticola SA, Piatra Ostrov [...]
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va acorda producătorilor agricoli câte 3.000 de euro pe an pentru a cultiva roșii în spații protejate precum sere sau solarii, astfel încât consumul intern se fie asigurat de producția autohtonă, potrivit un proiect de hotărâre de guvern elaborat de MADR care a fost aprobat săptămâna tre­cută în cadrul ședinței de guvern. Pentru a beneficia de acești bani, pro­ducătorii trebuie să dețină o [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN