Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În luna decembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile  cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat  creșteri   cu 10,5 % respectiv cu 11,5 %.   


Comparativ  cu  luna  decembrie  2016,  în  luna  decembrie  2017  la  punctele  de  frontieră  s‐au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 26,7 % cât și la plecările în străinătate  ale vizitatorilor români  cu 15,7 %. 


Sosirile înregistrate în  structurile de primire  turistică în luna decembrie  2017 au însumat  784,2 mii, în  creștere cu 10,5% față de cele din  luna decembrie 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare au reprezentat în luna decembrie 2017  80,0%, în timp ce turiștii străini au reprezentat  20,0% ,  ponderi similare cu cele din  luna decembrie 2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (68,9% din total turiști străini), iar din aceștia 81,5% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate în structurile de primire turistică în luna decembrie 2017 au însumat 1590,3 mii,  în creștere cu 11,5 % față de cele din luna decembrie 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în luna decembrie 2017  80,3%, în timp ce înnoptările turiștilor străiniau reprezentat 19,7%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică,  cea mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 67,6% din total turiști străini), iar din aceștia  82,1%  au fost din țările aparținând Uniunii Europene.


Durata medie a șederii  în luna decembrie 2017 a fost de 2,0 zile  atât la  turiștii români cât și la turiștii  străini.  


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna decembrie 2017 a fost de 24,3% pe total structuri  de cazare turistică, în creștere cu 1,3 puncte procentuale față de luna decembrie 2016.   Indici  mai  mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare    în  luna  decembrie  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri   (29,5%),  vile  turistice  (19,9%),  pensiuni  turistice  (19,6%),  hosteluri  (17,2%)  și  pensiuni  agroturistice  (16,5%). 


Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de  frontieră, au  fost în luna decembrie  2017 de 933,5 mii, în  creștere cu  26,7% față de luna decembrie 2016. Majoritatea  vizitatorilor  străini   provine  din  țări  situate în  Europa  (90,0%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 53,4%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (26,1%),  Ungaria  (23,2%),  Italia  (11,5%),  Germania  (8,3%),  Franța  (4,8%)  și  Regatul Unit (3,8 %).  Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  luna  decembrie 2017 de 1286,9 mii, în creștere cu 15,7% comparativ cu luna decembrie 2016. Mijloacele de   transport  rutier  au  fost  cele  mai  utilizate  pentru  plecările  în  străinătate,  reprezentând  68,6  %  din  numărul total de plecări. 


Sosirile  înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2017 au însumat 12056,3 mii, în creștere cu10,4% față de cele din anul 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  anul  2017  77,2%,  în  timp  ce  turiștii  străini  au  reprezentat  22,8%  ,  ponderi   similare cu cele din anul 2016.   În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,2% din total turiști străini), iar din aceștia 85,7% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2017 au însumat 26915,7 mii în creștere  cu 6,5% față de cele din anul 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  anul  2017  80,4%,  în  timp  ce  înnoptările  turiștilor  străini  au  reprezentat 19,6%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea  mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 72,9% din total turiști străini), iar din aceștia  84,8% au  fost din țările aparținând Uniunii Europene.  Durata medie a șederii  în anul 2017 a fost de 2,3 zile  la  turiștii români și 1,9 zile la turiștii străini. 


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în anul 2017 a fost de 31,2% pe total structuri de cazare  turistică, în creștere cu 0,4 puncte procentuale față de anul 2016.   Indici  mai mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare  în  anul  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri  (39,4%),  vile  turistice (25,9%), spații de cazare pe nave (24,6%), bungalouri( 22,7%) și popasuri turistice (22,6%).  


Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare *) au  provenit  din  Germania  (324,4  mii),  Israel  (292,8  mii),    Italia  (241,4  mii),  Franța  (167,2  mii),  S.U.A  (157,2 mii). Sosirile  vizitatorilor  străini  în  România,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  anul  2017  de  12706,1 mii, în  creștere cu  24,3% față de  anul 2016. 


Majoritatea  vizitatorilor  străini  provine din țări  situate în Europa  (89,5%). Din  totalul  sosirilor vizitatorilor străini în România,  53,2% provin din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (24,7%),  Ungaria  (21,8%),  Italia  (10,1%),  Germania  (9,1%),  Polonia  și  Franța  (fiecare  cu  câte  5,1%)  și  Regatul Unit (4,8%) .  Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în anul 2017 de  19939,7 mii, în creștere cu 23,6% comparativ cu anul 2016.  Mijloacele de  transport  rutier au fost cele   mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând  69,3% din numărul total de plecări. 

Alte articole recomandate:

Producătorul de articole din porțelan Apulum, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA si un important furnizor pentru HoReCa, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 65,5 mil. lei (aproape 15 mil. euro), în creștere cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri totală de aproximativ 20 mil. euro, informeaza Ziarul financiar.   „În prezent se lucrează la capacitate [...]
Cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, aduce noutăți de substanță, în programul său.    Una dintre acestea este organizarea unei Sesiuni de întrebări și răspunsuri, de dialog liber, fără nicio altă prezentare sau introducere de complezență, între reprezentanți de vârf [...]
Târgul internațional pentru industria alimentară, Indagra Food, a devenit și în acest an spațiul de expunere a sute de produse, tehnologii inovatoare și de desfășurare a unor sesiuni informative cu privire la o alimentație sănătoasă. Pe o suprafata de 10.000 mp, între 2 și 6 noiembrie, în Pavilionul Central ROMEXPO, au expus peste 160 de companii din România și de pe piețele cu industrie alimentară dezvoltată. La eveniment au fost [...]
Sectorul producției de carne este primul care trebuie ajutat în cazul în care vorbim despre reducerea Taxei pe Valoare Adăugată /TVA/ și la alte categorii de produse, a declarat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o conferință de specialitate."Primul ministru a dispus să facem o analiză la Ministerul Agriculturii, dar mai ales la Ministerul de Finanțe, vizavi de sectorul de carn [...]
Rusia mai dispune de rezerve de alimente, din toate categoriile, pentru două săptămâni doar, după ce, săptămâna trecută, Moscova a decis interzicerea, timp de un an, a importurilor de produse agroalimentare din SUA și UE, conform afirmațiilor făcute de vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, la postul public de televiziune Rossia-24, citat de Bursa. “La principalele tipuri de alimente, dacă vorbim despre situația la zi, dispunem de rezerve pentru două săptămâni”, [...]
Un misterios ingredient al lumii antice având la bază peștele și intestinele de pește, utilizat pentru condimentarea tuturor preparatelor culinare în epoca romană, este, se pare, precursorul actualilor potențiatori de aromă obținuți pe cale chimică. Potrivit maestrului bucătar Mircea Groza, citat de Agerpres, un pasionat de bucătăria romană, ingredientul cunoscut sub denumirea de ‘garum’ este un condiment prezent în toat [...]
Din 12 noiembrie, timp de 6 luni, o noua campanie de donatie la casele de marcat se va desfasura in magazinele Lidl din toata tara. Sub sloganul „Doneaza pentru cei care Salveaza!”, urnele de donatii vor colecta fonduri pentru Fundatia pentru SMURD. „Dorim sa sprijinim activitatea SMURD, a celor care zi de zi salveaza vieti. Acestia merita toata sustinerea noastra pentru a continua sa fie mereu la locul potrivit, in momentul potrivit, si sa ofere ajutor neconditionat pentru [...]
Autoritățile vor să curețe piața de produse contrafăcute și vândute ca tradiționale, însă eforturile sunt în zadar, dacă rețetele nu vor fi standardizate. România e plină de produse vândute ca fiind tradiționale, însă chiar și autoritățile sunt de acord că nu toate cele 4.400 de produse atestate chiar sunt făcute ca pe vremea bunicilor. De aceea, Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un ordin care va reglementa procedura de atestare a [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN