Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În luna decembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile  cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat  creșteri   cu 10,5 % respectiv cu 11,5 %.   


Comparativ  cu  luna  decembrie  2016,  în  luna  decembrie  2017  la  punctele  de  frontieră  s‐au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 26,7 % cât și la plecările în străinătate  ale vizitatorilor români  cu 15,7 %. 


Sosirile înregistrate în  structurile de primire  turistică în luna decembrie  2017 au însumat  784,2 mii, în  creștere cu 10,5% față de cele din  luna decembrie 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare au reprezentat în luna decembrie 2017  80,0%, în timp ce turiștii străini au reprezentat  20,0% ,  ponderi similare cu cele din  luna decembrie 2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (68,9% din total turiști străini), iar din aceștia 81,5% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate în structurile de primire turistică în luna decembrie 2017 au însumat 1590,3 mii,  în creștere cu 11,5 % față de cele din luna decembrie 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în luna decembrie 2017  80,3%, în timp ce înnoptările turiștilor străiniau reprezentat 19,7%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică,  cea mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 67,6% din total turiști străini), iar din aceștia  82,1%  au fost din țările aparținând Uniunii Europene.


Durata medie a șederii  în luna decembrie 2017 a fost de 2,0 zile  atât la  turiștii români cât și la turiștii  străini.  


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna decembrie 2017 a fost de 24,3% pe total structuri  de cazare turistică, în creștere cu 1,3 puncte procentuale față de luna decembrie 2016.   Indici  mai  mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare    în  luna  decembrie  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri   (29,5%),  vile  turistice  (19,9%),  pensiuni  turistice  (19,6%),  hosteluri  (17,2%)  și  pensiuni  agroturistice  (16,5%). 


Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de  frontieră, au  fost în luna decembrie  2017 de 933,5 mii, în  creștere cu  26,7% față de luna decembrie 2016. Majoritatea  vizitatorilor  străini   provine  din  țări  situate în  Europa  (90,0%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 53,4%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (26,1%),  Ungaria  (23,2%),  Italia  (11,5%),  Germania  (8,3%),  Franța  (4,8%)  și  Regatul Unit (3,8 %).  Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  luna  decembrie 2017 de 1286,9 mii, în creștere cu 15,7% comparativ cu luna decembrie 2016. Mijloacele de   transport  rutier  au  fost  cele  mai  utilizate  pentru  plecările  în  străinătate,  reprezentând  68,6  %  din  numărul total de plecări. 


Sosirile  înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2017 au însumat 12056,3 mii, în creștere cu10,4% față de cele din anul 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  anul  2017  77,2%,  în  timp  ce  turiștii  străini  au  reprezentat  22,8%  ,  ponderi   similare cu cele din anul 2016.   În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,2% din total turiști străini), iar din aceștia 85,7% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2017 au însumat 26915,7 mii în creștere  cu 6,5% față de cele din anul 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  anul  2017  80,4%,  în  timp  ce  înnoptările  turiștilor  străini  au  reprezentat 19,6%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea  mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 72,9% din total turiști străini), iar din aceștia  84,8% au  fost din țările aparținând Uniunii Europene.  Durata medie a șederii  în anul 2017 a fost de 2,3 zile  la  turiștii români și 1,9 zile la turiștii străini. 


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în anul 2017 a fost de 31,2% pe total structuri de cazare  turistică, în creștere cu 0,4 puncte procentuale față de anul 2016.   Indici  mai mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare  în  anul  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri  (39,4%),  vile  turistice (25,9%), spații de cazare pe nave (24,6%), bungalouri( 22,7%) și popasuri turistice (22,6%).  


Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare *) au  provenit  din  Germania  (324,4  mii),  Israel  (292,8  mii),    Italia  (241,4  mii),  Franța  (167,2  mii),  S.U.A  (157,2 mii). Sosirile  vizitatorilor  străini  în  România,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  anul  2017  de  12706,1 mii, în  creștere cu  24,3% față de  anul 2016. 


Majoritatea  vizitatorilor  străini  provine din țări  situate în Europa  (89,5%). Din  totalul  sosirilor vizitatorilor străini în România,  53,2% provin din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (24,7%),  Ungaria  (21,8%),  Italia  (10,1%),  Germania  (9,1%),  Polonia  și  Franța  (fiecare  cu  câte  5,1%)  și  Regatul Unit (4,8%) .  Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în anul 2017 de  19939,7 mii, în creștere cu 23,6% comparativ cu anul 2016.  Mijloacele de  transport  rutier au fost cele   mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând  69,3% din numărul total de plecări. 

Alte articole recomandate:

Vânzările online de produse de băcănie (alimente și bunuri de larg consum) se vor dubla până în 2016 în cinci piețe din Europa (Marea Britanie, Franța, Germania, Elveția și Olanda), a anunțat joi firma de cercetare de piață IGD, transmite Reuters, remis de Agerpres. Marea Britanie ar urma să fie în 2016 lider european la vânzările online de produse alimentare, cu o cifră de 13,7 miliarde de euro față de 7,1 miliarde de euro în 2012, urmată de Franța [...]
Valoarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură aferentă anului 2014 se ridică la 635,7 milioane de lei, respectiv 93% din suma totală alocată ajutoarelor de stat în anii 2014 și 2015 de 683,1 milioane de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Pentru trimestrul IV din acest an, plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se efectuează în anul 2015. Suma totală alocată [...]
Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a coborât în luna august 2014 la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, în condițiile în care vremea bună a condus la o supraofertă de cereale, iar importurile de lactate au încetinit, transmite Reuters, citat de Bursa. FAO dă lunar publicității propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețu [...]
(Agerpres) Asociația Română a Cărnii (ARC) va începe, în aprilie, o amplă campanie pentru reducerea TVA la carne și produse din carne, după ce autoritățile au anunțat recent că această cotă va fi scăzută la legume și fructe, deși, anul trecut, sectorul cărnii a fost indicat ca fiind următorul, după cel de morărit și panificație, pentru implementarea unei măsuri similare. Începem o campanie mai mare de susținere a unei cote reduse a TVA de 9% la carne și produse di [...]
(Comunicat) În jurul nostru sunt multe afaceri: locul de unde cumpărăm cafeaua dimineața, restaurantul în care servim preparatele preferate, magazinul din colț. Toate aceste afaceri aduc culoare în viețile noastre și joacă un rol important în cadrul comunităților locale. Acestea sunt motivele pentru care, anul trecut,  METRO a inițiat “Ziua Afacerii Tale”. Aflat deja la a doua ediție, evenimentul se va desfășura [...]
Piața uleiului de măsline va sări în acest an de 200 mil. lei după un avans de 20% față de 2014 și un plus de 33% față de 2013. Acest segment are de altfel cel mai puternic avans de pe piața de uleiuri și grăsimi, singurul care mai crește fiind untul. La polul opus se află uleiul vegetal și margarina.   Deși avansează cu 20% an la an, segmentul uleiului de măsline reprezintă mai puțin de 10% în totalul pieței, românii fiind în continuare orientați către produsele [...]
După introducerea, în anul 2013, a îndulcitorului Ștevia în sortimentul de bază Nestea, oferind astfel cu 30% mai puține calorii, Nestea, liderul pe piața băuturilor răcoritoare necarbogazoase cu extract de ceai, lansează acum un produs nou cu aromă de floare de cireș. “Aroma florală a noului Nestea floare de cireș reprezintă o inovație pe piața băuturilor răcoritoare cu extract de ceai. Suntem primii producători de băuturi răcoritoare cu extract de ceai din țară care [...]
Unul dintre standurile cele mai vizitate ale targului BioFach este cel al firmei germane Kote, furnizoare de tehnologie de distilare in vederea productiei de bauturi alcoolice. Particularitatea acestei tehnologii este aceea ca toate utilajele sunt fabricate manual, potrivit vechilor tehnologii pastrate de la vechii mestesugari din Germania. Kote a reusit sa atraga oameni de afaceri din domeniul productiei de bauturi spirtoase prin prezentarea la stand a unor unitati de distilare, necesare in [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN